2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 石器時代2 封測帳號優先派活動-石器時代回憶錄
返回列表 發新帖 回覆
樓主: rickyyip489
go

封測帳號優先派活動-石器時代回憶錄 [複製鏈接]

石器時代2好玩之處
超過百幾種不同寵物!好多又可愛!D寵物係怪
捉怪好easy!總之好好玩!

以前石器識到好多人~最好係同d族只解任

我個陣岩岩玩石器仲係小六 玩到中3 不過後來出個d就愈來愈唔好玩
仲記得岩岩開始個開係騎雷龍同虎好勁 之後出個d都唔好睇既-.- 最後出到d野完全唔平行
好想玩返@v@

當起當日同三四個朋友一齊去南島捉老虎
我就好想玩石器2啦

石器係我第一隻玩既online game...
我記得果陣係要開+速器玩架...
仲可以係街度買石器卡...張卡入面會隨機抽到寵物or裝備
我仲記得我係抽中一隻綠老虎...
石器2我好想玩丫

十週年勳章(賀詞)

1。當年薩母吉爾幫大家打敗左龍王:smilie_:):
完成爺爺任。。。
我地點可以忘記佢

2。當年蛙王,小黑,大黑打飛走我地n次。。。
我地點可以忘記佢?

3。當年抓金暴抓左我n耐。。。我點可以忘記

4。當年被逼砍低左我女人,佢個名叫瑪雷飛亞。。。你又點可以忘記佢?

5。當年又要猜包剪鎚,又要答100條問題先拎到隻籃暴。。永世難忘。

6。當年pk場人來人旺,之前隻揪群揪想報仇,係機會。。

7。當年華義國際gm(999lv)搞既聖旦活動。。拎火雞換禮物+寵,搵佢一次=一隻gp寵。。又點可以忘記。。

8。當年打pc大佬。。個︿&*(偷左我隻金飛。。。重要唔寫悔過書,今次重唔打獲甘既佢?

9。當年變身服變身做吉比再騎魯比。。。爽皮?

10。當年項圈帶狗行街,爽皮?

我是在石器1的2.0時代開始玩
最初玩的時候只在村外走走
看見別人可以騎虎和雷龍時
自己不忍地也想騎
不斷地去升級賺$
當我給一些較高等的人帶我去捉綠虎
捉到時真的很高興
以第2個目標就是人龍
很幸運地給我在E院門口的地上汁到一隻1LV的藍人龍
最可惜的是給別人改了名,自己改不了
之後出很多很多的寵,什麼馬年,羊年,魔獸,寵蛋那些
但我也沒掉走過那2隻陪玩最初石器的寵
反而我覺得那時最原始只是虎雷人龍那些寵時是最好玩的
因為那種感覺真的沒法可以用說話說出來的
希望石器2也可保留石器1最初的原始風貌
不要好像以前一樣愈出愈過份
變得愈來愈不好玩

石器時代可以令人懷念

一開始玩石器就因為佢d寵,很可愛。再來就發現個pk對戰系統超正(重用緊道具出技時),玩到現在都重好懷念那種單靠智慧,大家平等的pk系統。

仲記得我岩岩玩果陣乜都冇..
全靠1d好心人送張紅暴証俾我...再加上自己搵解任務..
先有紅暴騎...騎到既果一刻..真係超開心.....
之後我愈玩愈勁...最高峰果陣有6個ac...日日開住6個ac一齊玩..
5個ac係140到掛機...而另一個ac就去sell野同埋去pk場pk....
之後有人賞識...招左入族....自己同2個朋友組成左一隊超勁既pk隊...
係族戰打莊果陣....未試過全隊覆沒....真係可以話係百戰百勝...
仲有..係族入面..個個都好似屋企人咁...互相信任...得閒..你幫我練下寵..得閒我幫你解下任務
真係好快樂......^__^直到最後我會考...冇左上網就冇玩lu

如何才算是一隻好玩的遊戲?
相信每個人心中都有不同的看法,
但無可否認,一隻遊戲身邊有很多朋友正在同步一起玩便已是一隻差極有限的遊戲。
有玩過ONLINE GAME的朋友們應該也聽話過 石器時代 這名字。
原因石器時代是ONLINE GAME的起源的始祖,當年這遊戲的出現把世界網絡發展還沒有寬頻的時候,日本,台灣,香港等亞洲地區的玩家依賴著一條電話線連至 石器世界建立起友誼....

人們的友誼是需要經歷,時間才可以建立起來。石器時代隨了人物.寵物可愛作賣點外,令人
如痴如醉的勇者任務,一同組隊合作解任務的工能是這遊戲當時獨有的賣點,隨後的十年間妻多GAME也同是彷效這工能。
石器時代 1 已經過去了,如今...新的石器時代 2 準備推出。
原班人馬的大作...不論是想回到過去回味當年與朋友一同解任的感覺,
亦或是聽過已沒有進入石器時代的新朋友...
石器時代 2 一定要試試....
相信我...因為...你一定難忘...想試試帶著自己訓練的寵物跟朋友一起作戰?!
石器時代 2  的大門...為你而開...
Stone Age 2 ....
Is Your Best Choose!!

講起玩石器
呢隻係我第1隻玩既ONLINE GAME
仲記得個時我得小4-,-
入到GAME 同一班同學一齊玩
個時雖然我遲起步,但係好快追過左D同學,帶住D同學玩
仲好記得一下打飛水屬既寵@@(我係全地既人XD),而NONO機暴亦好女好用(雖然有時會打飛自己友-,-)
有傾有笑
好記得掛機掛通宵,
都自己識左一班朋友,去轉生,解任等
又會成日交換 寵黎用,仲成日拎錢黎整圖案,好好玩

雖然有一段開心回憶,但亦有一段傷心回憶
個時我仲細,未知人世險惡
比人騙了我 AC內一半的東西(機暴,白虎等等)
個時好傷心,所以再冇玩
冇玩一段時間後
我想重拾重器點知 已經關左GAME
雖然有一段唔好既回憶,但石器真係一隻令我明白好多野既GAME
真係想玩番>.<

總括黎講,石器係一隻講求朋友交流,互相幫助的遊戲
亦能令你明白和學習更多事情,系統亦很完善(EG,對戰~交易~好友等等 友好社交功能,PS我未曾見過出現BUG的問題)
唔玩係你既損失,而我亦好重視呢隻GAME,因為有我同一班同學既回憶

石器時代 我的第一個網絡遊戲 帶給我無數的快樂和回憶
記得當初還在上學 天天和同學議論著石器
曾經為了能騎上老虎 20幾級的時候跑到琉璃門口去抓野老虎 死了N次 終於抓到個16級的野老虎 呵呵 直到碰到個高級玩家告訴我寵物要抓一級的 野生的沒用 我這時才知道 我的心血白費了
爲了能有一條人龍 冒著被飛的危險 跑去抓藍人龍的地方撿了人家丟掉的一條名字叫廢物的垃圾藍人龍 心裡還高興的不得了.......那時雖然垃圾 但是玩的非常開心 也是我永遠忘不了的回憶
現在 石器時代2來了 希望能讓我們這些老玩家重溫起曾經的快樂時光

石器好玩丫~我第一隻game就係玩佢
想當年得虎同雷先可以騎....
一開波10幾lv成日都唔夠忠騎唔到隻虎
跟住為左騎隻寵係咁升lv.....
講到升lv又諗起想當年既80龜~哈哈....衝到入去得個死字
呵呵~就咁升下升下就認識到一班戰友~
仲記得當年既石器竟然會令到我同班同學仔有罵戰既發生.....
就可以睇得出當時石器既吸引力有幾大= =""
仲記得去台灣旅行都要行下d店睇下有冇狼包賣XD
還有那些 來吉卡,超級來吉卡,到E家屋企仲有一大堆
不過聽到石器1既消息都好失望下....希望石2拿拿林出啦
石器2我一定會玩,唔知到時會唔會撞返之前既朋友呢?
我叫 小不點 有邊個識我既到時見到記得HI下我呀~

仲記得係石器入面結婚果時,係由GM幫你舉辦,地下大把$= =''拾到手到軟,真係HAPPY
想騎寵嗎~~太難~~慢慢去加加村果面,好似係漆黑洞出面度,遇怪,因為當時果度係最低LV,,
20LV就可以去捉,,個個低LV都係先捉黃OR綠虎~~真係好懷念~~但之後出得太變態了,就吳好玩,希望吳好出得遠離石器風格就好了@@

仲記得想當年石器1.0果陣玩 先得小5..56k天下  一有電話入就斷
超火...果陣伺服器經常爆人...要狂按先入得反^o^抓凱比特 綠龜 奇寶...果陣已經好滿足
去海洞前我都係自閉升=.="之後入去識左勁多朋友
仲記得第一次白虎活動 五轉125 我做不到t_t  不過後來其餘三聖獸都掛到出來A_A
過沒多久出馬年獸
當時炒到7XX一包  我放學馬上飛去買 仲要落訂=.="抽中左隻綠年
但唔到一個星期就被  東英社 社長 奔雷虎 騙左=.="
當時好無奈...過左呢次之就發晒神經甘玩 買五張月卡玩五個帳號
我個世豪就係果陣練出來A_A五隻同名世豪
但後來分左好多次無玩 就各別賣左比人...
後期玩反我仲有兩個AC無賣..經常係PK場撞到自己賣出的AC...很不是滋味
所以之後就開了 艾芬  A_A  

A_A 型男索女 長佬 世豪上
AND後期 BestFeel 族長上

當年石器頂瓜瓜
呀哥細妹玩到哈
表姐表嫂笑哈哈
唔玩一定無得哈

石器時代是我第一次接觸的online game   也是我玩得最久的一個遊戲...整整3年多.......時下的遊戲...我都只玩幾星期便已放棄....因為實在是太無聊...升級升級之後還是升級升級........
但是石器....可能它是我玩的第一個online game  所以 什麼東西對我來說都是新鮮的...可是  還有另外一點.....那就是  它使我和我的兄弟姐妹有了一個共同的話題.....記得當時  我的表姐表弟也在玩...之間談的話題 多了   關係也好了......
在遊戲中....一起做任務一起升級一起聊天 pk對戰 族戰 團戰 ...實在是太有趣...完全沒有一點緊迫感 因為戰鬥是回合制 完全有足夠時間去準備  就是輕鬆...而時下的遊戲..操作複雜緊迫...跟本不能享受遊戲的樂趣.....
石器時代這遊戲的多樣化  也是我喜歡的一點....上百種不同的寵物怪物 可愛的 搞怪的...就連名字....也起得很合適
看得出 開發公司所花出的心血~~~~~另外 還有任務 , 對戰 , 團戰 , 族戰 , 莊園戰
如今, 石器時代要出第2代...我實在是很期待~~~希望可以拿到封測的名額....因為我很想再到當時那種玩online game 的感覺~~~~

我好記得石器-3-
我石器2.0個陣已經有玩
xd個陣得56k-_-仲要夜媽媽起身打機..
石器真系好好玩架-3-我宜家仲好好回憶好好懷念

石器時代~
它的寵物最美的~
它玩容易令人把感情放入~
回想起來
希望大家一起玩石器
有一個美好回憶
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 10:36 PM , Processed in 0.045857 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存