2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ ::::::::點升?入黎睇下啦@@(供新手)::::::::
返回列表 發新帖 回覆
go

[分享] ::::::::點升?入黎睇下啦@@(供新手):::::::: [複製鏈接]

[部份內容轉貼自巴哈]
有鑑於呢排有一堆新手周圍叫人帶佢升級
又係咁洗頻.....

新手們!冇人會帶你升嫁 小心俾人呃添-3-
一黎你地D錢唔算得係咩,高LV左一個任都成十幾金?你比得幾多?
二黎高LV 左D人都唔得閒,有時間都自己升左先啦,點解要帶你?

都唔知D人點解會認為比錢人人地就會帶你升

最重要係 人地帶你升係比自己升慢!

唔好咁懶...你叫人帶你升..人地只會話你傻...晒時間,自己加油啦!

一句講晒:玩GAME都要懶,不如唔好玩

所以想新手們就要好好加油啦
玩呢個GAME
大路都係做任升級
唔好話唔知點做...
要留意佢任務內容
1-20LV你肯去跑下做下任就有LV升
3個城既任都要做

得閒既可以做一D重覆型既任務
可以唔洗走咁遠
你按M開地圖~~~可以睇到該區域既怪係幾多LV
升夠就自己搵另一幅高LV D既地圖繼續解任啦

主要升級方法
最主要方法係周圍做任(有王任唔夠打就留住先,有人組就去打OR高LV左先打返)
三個城既任都要做
戰士最好多做多d基爾任
法C就係伊城
因為高LV左呢D城都有任務做(要你係該城既聲望足夠)
送既都係呢D職既裝
所以要加多D主城聲望(有d重覆任都有聲望加,係咁做重覆任就ok)
因為高LV左有得係主城買藍裝任黎做(唔洗自己買)

22LV~開始點升
升到22LV去古木打熊爸爸既任(重覆)**
一直升到28都OK
好升~多經~又有坐騎(好適合新手沖lv用)
32左右又可以到黑沼做蝙蝠任(重覆)*
呢個GAME都係靠做任升級
高LV左就係咁做D重覆任
做完呢個城就去下一個城做
因為有D任務都係會加聲望
有D任係你既聲望高到一定程度就冇得再做
咁就要換到方再升
一般任做完就做重覆任

重覆任
(from巴哈):
[B]重覆任係打左一大堆任務物品先好回任![/B]
重覆型任務一覽(1xlv-3xlv)
==========
月光密林
LV12 過冬前的準備
接取條件:LV>=10
接取地點:月光密林
接取NPC:樵夫迪夫
任務目標:珍奇鹿皮*5
任務獎勵:經驗值.錢

LV14哥布林符文
接取條件:LV>= 13伊利亞長老院聲望<=4000
接取地點:月光密林
接取NPC:魔法師艾莉娜
任務目標:神秘符文石*4
任務獎勵:經驗值.錢.伊利亞長老院聲望

LV16惱人的蜘蛛
接取條件:LV>= 15伊利亞長老院聲望<=4000
接取地點:月光秘林
接取NPC:堡壘士兵狄克
任務目標:蜘蛛觸角*3
================
加斯洛平原
LV12精打細算
接取條件:LV>=10
接取地點:加斯洛平原
接取NPC:雜貨商貝琳達
任務目標:克隆硬皮*5

LV14哥布琳手環
接取條件:LV>=13加斯洛皇家聲望<=4000
接取NPC:官邸士兵艾薩克
任務目標:歌不林手環*5
任務獎勵:經驗值.錢.加斯洛皇家聲望

LV16解毒血清
接取條件:LV>= 15
接取NPC:官邸士兵艾薩克
任務目標:蜘蛛毒囊*3
================
蒸氣礦山
LV13狼爪證明
接取條件:LV >= 10 基爾蒸氣企業聲望<=4000
接取地點:蒸氣礦山
接取NPC:士兵莫雷
任務目標:山狼狼爪*5
任務獎勵:經驗值.錢.基爾蒸氣企業聲望

LV14哥布林褲兜
接取條件:LV>= 13基爾蒸氣企業聲望<=4000
接取NPC:士兵莫雷
任務目標:哥布林褲兜*4
任務獎勵:經驗值.錢.基爾蒸氣企業聲望

LV16美味後腿肉
接取條件:LV>= 15
接取NPC:婦人泰薩拉
任務目標:路行鳥的後腿肉*3
==================
赤色山脊
LV19天然肥料
接取條件:LV>= 17
接取地點:赤色山脊
接取NPC:婦人米蘭達
任務目標:胖蝙蝠的糞便*7

LV21華麗的豹皮
接取條件:LV>= 19
接取地點:赤色山脊雜貨商雷蒙德
接取NPC:雜貨商雷蒙德
任務目標:精美的尖牙貓皮*7

LV24令人垂涎的聖物
接取條件:LV>= 20
接取地點:赤色山脊
接取NPC:雜貨商雷蒙德
任務目標:古董聖物*5
任務獎勵:經驗值.錢.機甲坐騎*5
===============
古木森林
LV19最好的藥材
接取地點:古木森林
接取NPC:藥材商尤瑪
任務目標:吸血蜂的觸鬚*5

LV24觀測站補給**
接取條件:LV>= 22
接取地點:古木森林
接取NPC:助理托厄斯
任務目標:蜂蜜熊的脂肪*2.蜂蜜熊肉*2
任務獎勵:經驗值.錢.狼坐騎*5
=============
精靈之森
LV19與獵人的交易
接取地點:精靈之森
接取NPC:獵人勒斯
任務目標:森林豹皮*5

LV24樹人根莖
接取條件:LV>= 22
接取地點:精靈之森
接取NPC:謎般長老
任務目標:樹人的根莖*5
任務獎勵:經驗值.錢.路行鳥坐騎*5
====================
南方嶼
LV25婦人的請託
接取條件:LV>= 24
接取地點:南方嶼
接取NPC:婦人漢娜
任務目標:螃蟹蟹肉*9

LV27迅猛龍胚胎
接取條件:LV>= 26
接取NPC:先知奈奧本
任務目標:迅猛龍胚胎*4
任務獎勵:經驗值.錢.機甲坐騎*5

LV30猩猩毛皮
接取條件:LV>= 29
接取NPC:漁夫費洛
任務目標:金剛毛皮*5

LV32海盜的頭巾
接取條件:LV>= 30基爾蒸氣企業聲望<=9000
接取NPC:守衛士兵札克利
任務目標:南海海盜頭巾*5
任務獎勵:經驗值.錢.基爾蒸氣企業聲望.機甲坐騎*5
============
貝加爾高原
LV25強壯的象徵
接取地點:貝加爾高原
接取NPC:魔法師瓦爾
任務目標:猩猩的黝黑鬃毛*9

LV27串起魔法項鍊
接取NPC:魔法師瓦爾
任務目標:迅猛龍的花爪*7
任務獎勵:經驗值.錢.路行鳥坐騎*5

LV30草食獸的硬角
接取條件:LV>= 29加斯洛皇家聲望<=9000
接取NPC:巡邏隊長雷卡里奧
任務目標:克隆獸的翠鑽硬角*5

LV32巨人的頸環
接取條件:LV>= 30加斯洛皇家聲望<=9000
接取NPC:巡邏隊長雷卡里奧
任務目標:具人的骷髏頸環*5
任務獎勵:經驗值.錢.加斯洛皇家聲望.路行鳥坐騎*5
============
黑色沼澤
LV25
接取地點:黑色沼澤
接取NPC:獵人費雪
任務目標:沼澤珍珠*6

LV27變形術材料
接取NPC:魔法師西沃
任務目標:魔法晶核*7
任務獎勵:經驗值.錢.狼坐騎*5

LV30淨化這些邪惡
接取條件:LV>= 29伊利亞長老院聲望<=9000
接取NPC:聖騎士亞多德
任務目標:骷髏人碎骨*5

LV32剿殺吸血蝠鬼*
接取條件:LV>= 30伊利亞長老院聲望<=9000
接取NPC:聖騎士亞多德
任務目標:血腥蝠鬼的獠牙*5
任務獎勵:經驗值.錢.伊利亞長老院聲望.狼坐騎*5

訂單任
仲有精靈帶返黎既訂單任
唔好亂扔
因為例如:鐵石工會4000聲望有藍裝任
送42裝頭
SO要做多D訂單任(得閒既話)
唔係第時補做會有排升

低LV唔想講
周圍做下任都有得升

公會任
公會任係主城接
公會任係比較多經
而且送既金錢都比較多
但係就比較難解
因為要打比較多既野=.=
P.S組隊升係會多D經(最好組隊一齊做公會任)
SO你到左39LV左右就會見到一堆人
都係度搵人一齊解公會任

鵝毛筆商
仲有要注意係要做係雜貨度買任黎做
因為有好多人都會忽略左書任而冇做
好處係唔洗搵NPC回任
加埋高LV左書任又有藍裝
唔好諗住高LV先黎做
高LV你冇or唔夠高毛筆商聲望係買唔到黎做
SO要係低LV果陣就開始做書任
e.g(from巴哈):
書籍:暗礁魚人的生態
所需聲望:4000
任務內容:1、食物篇
                   2、武器篇
                   3、組織篇
                   4、外交篇
                   5、天敵篇
任務所得:

狂焰怒火之手      黑豹護手            聖恩降臨護手           星塵手套
裝備綁定              裝備綁定            裝備綁定                   裝備綁定
防禦+251       防禦+215        防禦+237            防禦+188
魔防+179       魔防+197        魔防+21              魔防+245
力量+8           體質+5            智慧+7                智慧+8
敏捷+6           敏捷+9            意志+7                意志+6
+180生命         +130生命           +100生命                +80生命
+70能量            +120能量           +150能量               +170能量
110/110         98/98              98/98                88/88
狂戰                     遊俠                          神官                          元素
上面係個任送既裝 都係裝(show得唔係好靚...sor)

仲有一D其他既任
e.g.精靈既橙裝升藍裝任
全部都係要靠精靈修行時搵返黎既
都係要用精靈做既橙裝去升做藍裝
but凡係任務送既藍裝一般都比打出黎既差少少
e.g(from巴哈):
任務種類:裝備升級
任務名稱:L38. 軍火之王
書本內容:此書由黑色沼澤的瘋狂科學家奧茲所撰寫,內容講述各種火槍製造原理
跟各種設計圖樣&原始概念。
任務需求:找到奧茲
任務獎勵:取得簽過名的軍火之王、31銀76銅。

=====================
自動觸發任務2:小失誤
書本內容:我想將奧茲流的改造火槍裝在新的改造人身上,不料尺寸量錯
若你願意找到一把裝甲衛士給我,我就把手上這把奧茲流的火槍給你。
任務需求:38橘槍一把-->裝甲衛士
任務獎勵:火力重擊者

遠攻+1150
速度3.0
體質+21
命中6%
耐久152/152(152)
等級需求38
限狂戰/遊俠/刺客 不可交易

上述都只係本人1LV升到45LV既經驗
如有不妥可以不跟
由於資料只係到30lv到
高lv既請去第二度搵資料睇(都係做公會任同重覆任嫁啦)
PS多一句:唔好成日招老婆..(好煩,又洗頻)
冇老婆唔玩得咩...你話招d女仔就走黎比你招?你仲要人地咩又要人地物...你有寶咩=.=

頂下先-.-~~~
已有 1 人評分Good 收起 理由
皇甫熙〝◇ + 1 NICE!岩哂新手睇~加分啦版主

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十卜你...........................

對我呢D新手好有用~多謝你牙!!
唔知係咪少左新手呢....好難搵到人打任務王-.-

冇老婆唔玩得咩...<----呢句好好笑XD

咪又係要用人力升 人地叫帶升都係想唔郁有經收

原帖由 ♂文仔﹏ 於 2009-2-12 05:27 PM 發表
咪又係要用人力升 人地叫帶升都係想唔郁有經收

我咁升會快d

加GOOD 加左落#2

好彩#2都係你

thx~~~~~~~~~~~~~~~~~wow!

thx~~THX~= =

感謝大大的分享

gd係gd
不過整好d格式吧
除飛你覺得d新手有心情睇字海
不過都十卜你
另外
信不信由你-----(古老的符咒---令人愛上你..)
一天,男孩和女孩吵架了。不再對說"愛你",當然也不再對說"也是。一天晚上,們談到了分手的事,背對背睡下了。半夜,天上打雷了。第一聲雷響時,醒了,下意識地猛地用雙手去捂的耳朵,才發現不知何時又擁著。雷聲緊接著炸假裝什麼也沒發生,可誰都沒有睡著想也許還愛,生怕受一點點嚇。想,也許還愛,不然不會流淚的。愛的最高境界是經得起平淡的流年。世界上最美的木乃伊,這是一個古老的符咒,請在收到次消息後發給三個論壇。等發完後看看三天內就能得到心愛的人。不發的話你將有黴運一個月,friend說試過了,很靈。
身不由己=..=

原帖由 258745 於 2009-2-12 08:23 PM 發表
gd係gd
不過整好d格式吧
除飛你覺得d新手有心情睇字海
不過都十卜你
另外
信不信由你-----(古老的符咒---令人愛上你..)
一天,男孩和女孩吵架了。不再對說"愛你",當然也不再對說"也是。一天晚上,們談到了分手 ...

冇計~~都知多左d字

好文梗係要推啦  十卜

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

多謝你呀!!!十卜

你講左30lv既任務-.-
但係你講既野中間有幾lv冇講
同埋個幾lv都要70m經-100m經up既
就係32-38lv呢幾lv對我黎講都係幾難升的...
因為任務小..就算有都係m幾...
你有冇d野可以話比我知點升...?

仲以為咩POST教新手咁精華
複製攻略網字數仲多過自己打
仲有話教新手?引人笑嗎?
1-21有教嗎?
難道你想入精華?
請不要腦殘OK?

原帖由 2oo5豬仔 於 2009-2-14 10:59 PM 發表
仲以為咩POST教新手咁精華
複製攻略網字數仲多過自己打
仲有話教新手?引人笑嗎?
1-21有教嗎?
難道你想入精華?
請不要腦殘OK?

第一~~我冇話係精華,只係個別性既意見指導,又冇叫人一定要跟
第二~~我冇話係原創,我之前d貼都係轉貼,有mark明,只係呢個mark少左
第三~~1-21都要教?你教埋我點創人物點下載個game呀 ok?
第三~~我冇話入清華(入唔入到都唔關我事,十年都唔上黎一次,你見我d 資料都係係第度搵都知啦)有一個人睇到覺得得益就ok~
第四~~上左20lv有d新手會唔知打咩升,唔通你認為唔岩新手睇咩?(點都好過d新手係咁叫人帶自己又唔肯去升)
第五~~我只不過係唔想d新手不斷叫人帶,俾佢地知自己升仲快
第六~~你最多只可以叫我加上轉貼咁大把(加漏左真係sorry")
第七~~你上火請飲多d涼茶啦~~
第八~~你句腦殘ok呀~幾型~我呢d咁少post既就係要多d人既意見~~你加油啦!!

原帖由 ×葉仔× 於 2009-2-14 09:41 PM 發表
你講左30lv既任務-.-
但係你講既野中間有幾lv冇講
同埋個幾lv都要70m經-100m經up既
就係32-38lv呢幾lv對我黎講都係幾難升的...
因為任務小..就算有都係m幾...
你有冇d野可以話比我知點升...?

打重覆任and書任已經夠
我32-38都係去半島打人魚解重覆任
打完人魚打獠牙貓(都係半島)
得閒就係半島打下公會任(有人組既話)
到左38都可以去安島打豬腰肉既重覆任
到左40lv就去嘆息之地打牛角任
打到42-43就去焚風打亡者精華任(要7個任務物品,幾易升)
到左45就可以打嘆息既賊牌任同焚風既內藏任

p.s.我講明左係for新手的@@(不包括32之後啦)加油~~

真係好岩新手用

幾好幾好~~~~thx
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 01:02 PM , Processed in 0.041408 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存