2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 埃索度王國 藍國戰力問題!!
樓主: 夜雨=]
go

藍國戰力問題!! [複製鏈接]

原帖由 三爪痕 於 2009-2-16 05:35 PM 發表

(PS:這是台版)
大家點睇._.+

根本小小似藍國 。    刀遊不是殘人加爆塔的嗎-_-

原帖由 samsam113 於 2009-2-16 05:36 PM 發表

我十分明白,所以對住c團,烏合等大團....輸只可以認命或者走場,連上來出post怨的必要都冇

我算是被虐狂吧,

總喜歡入佢地場比人虐待,

將勝敗拋開,變成盡量降低死亡數,

又是刺激的另一番樂趣

原帖由 霉乂男 於 2009-2-16 05:40 PM 發表

我算是被虐狂吧,

總喜歡入佢地場比人虐待,

將勝敗拋開,變成盡量降低死亡數,

又是刺激的另一番樂趣

D人都唔知點解開咁多團?

好唔明....  係唔係想扮大佬 ?? 定係想做指揮??

原帖由 夜雨=] 於 2009-2-16 05:43 PM 發表

D人都唔知點解開咁多團?

好唔明....  係唔係想扮大佬 ?? 定係想做指揮??

開唔開團係個人自由吧,

開一個團,只同自己幾個朋友打小隊,

都算係另一番趣味,

總唔能夠強逼個個都入大團

原帖由 霉乂男 於 2009-2-16 05:45 PM 發表

開唔開團係個人自由吧,

開一個團,只同自己幾個朋友打小隊,

都算係另一番趣味,

總唔能夠強逼個個都入大團

咁又係 但打親都係呃傷-_-   一場(街場)最多有30個認真玩

即係咁樣,好多時你入場之後見到根本完全冇得打的時候,我會選擇屈下傷就算啦,守咩塔呀....晒時間....

霉男以盡量降低死亡數為主,我就以屈傷為主啦,最少自己玩得開心d

至於開新團,又係咁講,佢地想點玩我地無權阻止,因為佢地對勝敗冇所謂,如果你想win,係時候想想要唔要放棄某d野先啦

原帖由 samsam113 於 2009-2-16 05:49 PM 發表
即係咁樣,好多時你入場之後見到根本完全冇得打的時候,我會選擇屈下傷就算啦,守咩塔呀....晒時間....

霉男以盡量降低死亡數為主,我就以屈傷為主啦,最少自己玩得開心d

至於開新團,又係咁講,佢地想點玩我地無權阻 ...

放棄藍國嗎 ??

原帖由 夜雨=] 於 2009-2-16 05:56 PM 發表

放棄藍國嗎 ??

佢指放棄人物頭上藍色那一行字吧

原帖由 samsam113 於 2009-2-16 05:30 PM 發表

因為好簡單,佢地同你唔同團點解要聽你講?佢地可以有自己一套想法,佢地想攻左邊,你地配合佢地唔得咩?你又會調轉問,點解佢地唔聽講..........所以只要各中團團友團長冇一邊肯放棄自己個團的話,永遠藍國都只會一樣
...

部隊
真的是部隊這麼簡單嗎?
各人由不識到相遇到相識到相知也有一定的經歷
如果你說合團便合團, 我想我會把成龍的洗髮水對白拿出來

拿一個現實的例子作比喻
你有兩班朋友, 你會突然提議把兩班朋友變成一班嗎?
當中一定會有不能磨合的地方吧? 然後只會潰散
更甚的是由初初兩班朋友變成三班甚麼四班
不明白的話當沒看過好了

部隊與部隊間的磨合, 我想可以通過打訓練/競技場來增進
不是打完便散, 打完後來檢討一下, 只是不要謾罵就好
大家同場的次數沒100次也有50次吧? 每個部隊對別的部隊的實力也有一個評價(可以是部隊對部隊, 或兩隊人混起來打)
通過對戰, 然後證實自己的想法, 再向對方反映, 只要對方也認同自己的不足, 改進
那才會對藍國有益, 打得多了, 大家有一定溝通了, 再說合團/一起出團等此也容易
所謂的不打不相識嘛, 不過, 首要的是大家都必須沉得住氣呢

原帖由 samsam113 於 2009-2-16 05:49 PM 發表

至於開新團,又係咁講,佢地想點玩我地無權阻 ...

我比較單純, 入場後不是看到輪一條以上都覺得有得追
然後盡力做好戰事中該做的事, 不然便抓起幾個人來玩小隊

原帖由 Fourth 於 2009-2-16 06:22 PM 發表

部隊
真的是部隊這麼簡單嗎?

拿一個現實的例子作比喻
你有兩班朋友, 你會突然提議把兩班朋 ...

我冇叫大家去合團喔,唔好亂扣我帽子呀>.<
你講的我明白亦十分同意,我只係講大家要維持而家的局面就"輸都唔駛怨"

亦正如我現實有2班朋友我唔會想將佢地合埋,因為我唔會怨得一班朋友的時候會太少人,玩得唔夠熱鬧同唔夠開心

但...如果你想要多人D熱鬧D玩得開心D,"合埋"2班朋友的確會係其中一個比較易又可行的方汰而已

原帖由 Fourth 於 2009-2-16 06:22 PM 發表

部隊
真的是部隊這麼簡單嗎?

拿一個現實的例子作比喻
你有兩班朋友, 你會突然提議把兩班朋 ...

仲有就係,通過對戰來配合麻.......畢竟每個團有佢的重心人物,佢講的野佢的團員一定會聽,而唔代表佢地會去聽其他團的人講的野,而且.....................在意見不合而又地位對等(各團的團長)的情況下,永遠都唔會有可以傾得掂的空間,你講的野好理想,就如同教科書一樣,一個理想的世界並不是不可能實現,只係........在實現之前大部份人已經放棄啦.............

原帖由 Fourth 於 2009-2-16 06:24 PM 發表

我比較單純, 入場後不是看到輪一條以上都覺得有得追
然後盡力做好戰事中該做的事, 不然便抓起幾個人來玩小隊

盡力麻..........對住C團/烏合....我每次只要遲10分鐘打上先入場,只會見到一支OB都冇(已比人拆晒)同埋比人一大堆人壓實主城SM緊,根本唔存在有咩"有得追"之類,一開場就入會好好多,感覺上頭20分鐘係有得打

原帖由 samsam113 於 2009-2-16 06:31 PM 發表

我冇叫大家去合團喔,唔好亂扣我帽子呀>.<
你講的我明白亦十分同意,我只係講大家要維持而家的局面就"輸都唔駛怨"

亦正如我現實有2班朋友我唔會想將佢地合埋,因為我唔會怨得一班朋友的時候會太少人,玩得唔夠熱鬧同唔夠開心

但...如果你想要多人D熱鬧D玩得開心D,"合埋"2班朋友的確會係其中一個比較易又可行的方汰而已

不不不..我也知道你沒有意思要求各中小企合團

你有暗示過大家都不會放棄現時的團, 這個是根本性的問題, 我亦認同太多中小團(另外, 黑夜只是小團 )
因為大家有過的出生入死經歷, 共過多少被SM的患難才聚在一起

現實中比較難實現合拼兩班人
網絡中應該比較簡單吧?
如我所說的(至少我覺得可行 )
都是打打打然後大家熟絡了, 便再聚在一起
欠的, 是有決心走出第一步的人
正如大家當初都沒部隊時一樣
只是當大家都各自有經歷時, 事情便變得複雜

原帖由 samsam113 於 2009-2-16 06:35 PM 發表
仲有就係,通過對戰來配合麻.......畢竟每個團有佢的重心人物,佢講的野佢的團員一定會聽,而唔代表佢地會去聽其他團的人講的野,而且.....................在意見不合而又地位對等(各團的團長)的情況下,永遠都唔會有可以傾得掂的空間,你講的野好理想,就如同教科書一樣,一個理想的世界並不是不可能實現,只係........在實現之前大部份人已經放棄啦.............

所以嘛, 我建議的是先部隊對部隊, 打久了便試著混戰
重心人物這個是一個問題, 公認有能力領導的我想只有默战吧
不過重心人物在戰場上也是1/50而已...能學懂放下身段才有明天

其實,對上c團,烏合,

好多時我條氣唔順既地方係廿人坐主水,10分鐘死水繼續坐,

「反正都輸,掛陣機先」

這才是輸的徹底

十週年勳章(賀詞)

原帖由 霉乂男 於 2009-2-16 07:01 PM 發表
其實,對上c團,烏合,

「反正都輸,掛陣機先」

這才是輸的徹底

今日見識了…囧晒  個個係度尻Hea…
講到尾…只係唔夠團結
想團結 但得自已團結 因為無一個人可以帶領住咁多個人一齊以同一目標進發

原帖由 霉乂男 於 2009-2-16 07:01 PM 發表
其實,對上c團,烏合,

「反正都輸,掛陣機先」

這才是輸的徹底

我都成日見到,最勁果次係 比人狂打都唔走@@

死第一既然死1x次- - 你話D人掛機定打國戰!!!

原帖由 Fourth 於 2009-2-16 06:47 PM 發表

所以嘛, 我建議的是先部隊對部隊, 打久了便試著混戰
重心人物這個是一個問題, 公認有能力領導的我想只有默战吧
不過重心人物在戰場上也是1/50而已...能學懂放下身段才有明天

好鍾意你呢一句
能學懂放下身段才有明天.............
我相信好多人都做唔到呢一點,就算我講到口水乾晒都一樣...............

原帖由 夜雨=] 於 2009-2-16 07:32 PM 發表

我都成日見到,最勁果次係 比人狂打都唔走@@

死第一既然死1x次- - 你話D人掛機定打國戰!!!

有時我見到d人用黃頻講,唉.....係咪都輸ga啦或者唉....對c團呀?收得皮lu..........之類

我都係第一時間會答佢,呢場唔需要你啦,你番番出去啦................
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:39 AM , Processed in 0.185597 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存