2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 《夢之樂章》遊戲資料區 玩左一星期先48的無裝元素失敗心得
返回列表 發新帖 回覆
go

玩左一星期先48的無裝元素失敗心得 [複製鏈接]

唔想睇我既升LV歷程可以直接碌去下去..不喜勿插
1-10級不用多說吧..在新手島解任務應該解到9LV..我個人中2玩下隻巨人..
玩到10LV先去伊利亞._.
然後去到伊利亞出去果個島仔.."唔緊得咩島了XD"
又係解任.解完之後過左月光森林
果時因為我都係唔識玩-___-走左去慢慢打怪"成日死XD"
係精森係咁打鹿..打到D鹿肉囉去用重復任..好快升--"
到到好似廿幾 LV果時
有人話去精森右面(古木森林)打熊升._.
係咁打熊肉同熊脂肪..打完唔好賣..用黎換重復任..又好快升到28
升到28之後..我終於去左基爾度..
研究左一輪之後"
去左南方嶼升..
一入傳說就見到好多XD蟹.."
然後又發現D蟹肉又有重復任..
打到30轉左職之後..落下面打南海蟹..
繼續打重復任..雖然得4000經..但元素唔兩下殺怪真係升得好慢..
唯有繼續升啦@@
然後覺得升得慢..就去左安哥亞島升..
一入到去..就見到好多果凍兔--
然後仲見到隻兔王..無無聊聊岩岩升..諗住去挑佢機..點知..比佢秒殺--"
但都好..比我發現一D黃色怪..
好似係陸行鳥..又發覺元素夠力秒BOR-口-..
又有重復任.咪係果度打到跌經--
跟住到跌經啦..裝唔好無計..走左去打火紅陸行鳥..
又打多個LV..嘩..終於秒到嗜酒巨人..超開心啦..
但酒巨人真係好少..多數都係沉睡巨人..
又捱多個LV..
果時仲用緊28橙杖(到依家都KEEP住,太愛-30%施法了)--
然後諗住40先轉既
之後就見到跌左支綠杖高攻過支28杖..
就用佢..之後就秒到龍..唔係39龍耶..係37,38
又有龍爪任..又無無聊聊打到40
然後去試下39龍同40豬..都係岩岩好秒到..
打到41..終於走左去接公會任..發覺之前我太醒..無玩公會任..
公會任:伊利亞
打牛的:)
然後去左打嘆息打牛啦~發覺超多人的說...
如果唔想同人爭既..去焚風沙漠打..
焚風公會任:加斯洛+基爾
果時勁開心..焚風好少人打的><
然後打到46啦終於..
今日終於組左隊賊團 46->48
賊任:加斯洛+基爾
暫待更新..

======================================================
總結
1-10 LV席島
10~14 鐵輪海岸
14~24 月光森林 (重覆任打鹿肉)
24~30 古木森林 (重覆任打熊)
如果你夠力既..可以去試下打蟹
28~31 南方嶼 (重覆任打蟹)
應該夠力打雀1..我成身白裝都夠..
31~36 安哥亞島(重覆陸行鳥肉任)
36~38 安哥亞島(重覆巨人酒桶任)
38~41 安哥亞島(重覆龍爪任)
41~46 1:接伊利亞公會任打牛+重覆牛任品
                2:接基爾+加斯洛公會任打焚風沙漠..打4種怪..係煩少少..但都比較少..無牛咁多
                **打沙既小心蠍子..死左有時會出沙蟲..小心死**
46~48 加斯洛+基爾公會任打賊

===完===
全手動自己打..我真係咁升的..雖然有點慢..但為求元素兩下殺怪當然要咁打..此是無裝打法..
有裝打法可以提早轉場的*

已有 1 人評分威望 收起 理由
oO小仙人Oo + 20 感謝分享!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

精森有鹿打ger咩-.-

原帖由 戀姬無雙 於 2009-2-20 05:17 PM 發表
精森有鹿打ger咩-.-

應該係月光森林~
佢九成記錯左~

係-.-..低LV 地區D名都撈亂哂.."
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 04:56 PM , Processed in 0.029482 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存