2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 我的愛情故事 轉貼...偏愛~貴公子的玩具愛人[有圖]
go

轉貼...偏愛~貴公子的玩具愛人[有圖] [複製鏈接]

n0.1____魔鬼的合約
女主角

炎芊愛 : 可愛~活潑~迷糊~善良
座右銘 : 您真系講笑_?好啦~咁你係講笑啦~

程凱旋 : 帥氣~火爆~聰明~善良
座右銘 : Are you kai ?

姚潔雯 : 令女~斯文~聰明~善良?
座右銘 : 系我ge,你點還_?

關海怡 : 令女~溫柔~聰明~善良
座右銘 : 有我個位就夠啦~

男主角

林珉宇 : 令仔~c0ol~聰明~善良
座右銘 : 霖_? 哈~你霖下好啦~

夏塚洛 : 令仔~活潑~聰明~善良
左右銘 : 有代號ge稱呼~證明我晤討厭你^^

楊希樹 : 可愛~雙面~聰明~善良
座右銘 : 我態度好or晤好~仲未輪到你取決~

周梓 : 令仔~溫柔~聰明~善良
座右銘 :model系畫ge天使~做我畫ge model ok?

(女重要角色=,,男重要角色=,,閒角色&未知=)

芊愛: hal0^^我返泥啦~~哥哥~~

...好寧靜ge屋K...1群ge麻甩佬..?!!(/-0-"\)

芊愛:  uM...我...我...我霖...我入錯屋勒...hi...bye~

大隻佬A: 米走住~(擋住左芊愛...)

芊愛:  hal0~你好啊~叔叔^有咩事呢...?!!(標冷汗ing)

大隻佬sh0w左2份野出泥...5分鐘後,,1吧可悲ge尖叫聲傳出...

芊愛:  咩咩..咩咩..咩話??!!100萬欠款_??!!你真系講笑_?好啦~你係講笑~

大隻佬b:無錯小姐~你哥哥--炎千瞬先生,,佢已經簽左本公司ge合約,?

左100萬ge款項~E+我地係要帶你返去履行合約_!!

芊愛:  下_? Y啊_?簽合約ge係我啊哥w0r...

大隻佬A:合約列明:由你履行合約,我地晤會理簽約人係邊個~

芊愛:  shop~米住先...到底係咩合約_?

大隻佬b:跟我地返到去你就知...(捉住左芊愛)

芊愛:  救命啊...我報警ga...救命啊...比D反應啦...點解你地晤驚ga_?

我真系會報警ga...真ga...嗚嗚...(>^<")

1間好令好令ge豪宅...in大廳...N個僕人...圍住1個老婆婆...

老婆婆:  佢就係炎芊愛啦_?

僕人:  係~老夫人~

老婆婆: 幾好啊~生得真系好可愛~今年幾歲啊_?

僕人: 炎小姐,,夫人問你問題啊~

芊愛:  ...(嚇傻左@_@)

老婆婆:  做咩啊_??佢啞ga_?

僕人:  晤係ga...老夫人,,佢泥過時,仲識叫ga...

老婆婆: 咁點解E+...?!

僕人:  炎小姐...你..你蕪事ㄚ嘛_?

芊愛:  ...好多人...

老婆婆: @_@? 佢係米智商有D...?

僕人:  可能,炎小姐有D晤慣太多人啦~

老婆婆:  咁啊...妳地出去先啦~留返管家係度...

僕人:  係~(10秒晤洗,,走曬...*0*)

管家: 炎小姐...我地係泥傾合約ga~

芊愛:  合約_?!晤關我事ga...

管家:但係合約已經寫明...履行合約ge人係妳...除非妳可以還清款項...

芊愛:  咁..妳可晤可以,,比我連絡我屋K人_?

管家:老夫人_?!

老婆婆: 好啦~比個電話佢~

芊愛:  thX~(*V*)

5分鐘後...[你所打ge電話未能接通...請你稍後再撥...]

管家:炎小姐點啊_?

芊愛:  聯絡晤到...

管家: 喔...啊~係啦~之前炎先生比過1封信夫人ga~夫人...?

芊愛:  信_?係邊啊_?(從燃希望之光~)

老婆婆:  嗯...?出泥~

管家?左封信出泥...芊愛馬上拆開...內容如下...

deaR愛愛 :

當你見到呢封信ge時候~我已經同小茹係某個地方旅行啦^^

之於係邊~?晤話你知^U~

哈~你E+應該係華家啦^^蕪錯~我的確借左100萬*0*

仲代你簽左份合約=]1份愛情合約~

我霖你應該未清楚..係份咩合約掛_?@_@?

等哥哥話你知啦^因為個管家講野好長氣...

呢份合約,,甲方---you~已經同意~以華家孫女身份,,追林珉宇<----男的^

限期為5個月~夠足時間啦^目的係,,要令林珉宇拒絕同姚氏千金--姚潔雯

ge戀情~並使乙方--華家,,可以平均係1個禮拜見到林珉宇1次~

[p.s,,um...我覺得,,老夫人應該係林珉宇不可告人ge親人~呵呵~妳啊哥我

好有偵探頭腦也^^]

oh~mY g0d~上升了~我可以想像到妳上升ge怒火~

忍住喔~米嚇親老人家啊~~

哥咁做都係為你好ga~我同你小茹姐傾過~啊妹妳今年都16歲啦~

但係~1次拖都未拍過~日日掛住讀書,,背書,,溫書~

我知~妳係想追上妳果個偶像--徐天佑啊嘛~唉~放棄啦~人地記晤記得妳都未知啦~

聽啊哥話啦^^比心機追呢個林珉宇^1嘗戀愛ge滋味~譜出好似我同小茹咁動人ge戀愛啦>U<

好啦~最後1提~米霖住穩爸B媽咪,,幫拖啊^

佢地去左考古~詳情連我都晤知~

亦都晤好霖住,,用妳D零用錢還啊~

因為要係5個月內還到...妳D零用錢_?放棄啦^

um....愛愛啊......千萬不要輕視愛情~

好啦~祝妳戀情成功^我在旅行都會祝福妳^^
                                                                                                  愛妳ge~瞬哥哥^

芊愛: ...屋K人...(睇完,完全無奈曬-口-"...)

管家: un...炎小姐,可以傾返份合約未啊_?

芊愛: 晤洗啦...我已經清楚啦...

管家: 喔...咁...妳對合約有無問題_?

芊愛: 無....

老婆婆: 嗯~咁就好^^我都好滿意妳^今晚就搬泥啦^聽日就轉去柏華讀^帶小姐上房啦^比定D珉宇ge資料佢^

管家: 係~老夫人~

老婆婆:係ㄚ~以後記得叫我嫲嫲ㄚ^^呵呵~~

芊愛: ....

n0.2____我真系地球人...?

(女重要角色=,,男重要角色=,,閒角色&未知=)

第2day...華麗ge房車,停係古堡學院度-----安.柏華學院

管家: 炎小姐~到啦~呢度係林少爺就讀ge學院~

芊愛: ...你確定我要係度讀_? (好豪華啊.0.完全0左嘴...)

管家: 係ge~小姐~

芊愛: 喔...(欲哭無淚...)

校長: 華管家~你到啦_?歡迎~呢位1定係華夫人ge孫女勒~

管家: 無錯~佢就係老夫人ge孫女~炎芊愛小姐~(望住芊愛)

芊愛: 你...你好啊...我叫炎芊愛~(管家好滿意咁點頭)

辦入校手續...

校長: 芊愛小姐~你係柏園41A班^^

芊愛: 1A班_?

校長:高中1年班,,A班~我的學校分初中部,,高中部~

芊愛: 喔...

XX: 報告~

管家: 楊少爺~你到啦~

芊愛: ...? (望住門口1個好可愛ge男仔~)

管家: 炎小姐~呢個係老夫人ge契孫^公司總經理ge仔^楊希樹少爺~佢係呢度ge學生~

佢會幫助你ga啦^我有時~失陪啦^(閃水~)

希樹: hi~你好啊^nice to meet you^

芊愛: 嗯~hi~(呆左~個男仔笑得好索啊~迷人*v*)

校長: 你地慢慢傾啦~我都失賠啦^^(閃水)

芊愛: 係呢...

希樹: 喂~豬排~自己搞掂自己~米煩到我~(CO0L+惡)

芊愛: 嗯...??(反應晤切,,希樹變得咁快...)

希樹: 聽晤明中文_?你係火星人_?白痴~

芊愛: 你ge態度...????????

希樹:我態度好or晤好~仲未輪到你取決~(閃左)

芊愛: (再度欲哭無淚)...我話你地係火星人就真啊...個個都kaiga~講D野無人聽得明...

希樹晤幫芊愛...芊愛唯有自己咁遊蕩...

芊愛: 累了~~主啊~你殺佐我啦~間學校大到咁ge樣...行左1個鐘啦...都未穩到果間

咁ge柏園係邊...莫講話個課室啦...(狂呼>口<)

XX: 啊嬸~你嗲夠未啊_?好嘈啊~you know_?

芊愛: @_@? who_???邊邊邊邊個係度_?? (左望右望,,發現前方ge樹,,有個似屍體ge物體...驚 ::>^<:: )

XX: 你真系好撚煩...(屍體企起身..好帥也~帥哥~林珉宇_?????but,,表情好惡啊...怕怕)

芊愛: 對晤住啊先生...我...我...我...

XX: 先生_?!(=^=)

芊愛: 先生_??!!(@^@)

AA: 啊~凱旋學姊啊~~~好型啊~(指住XX)

BB: 哇~快D簽名啦~~(*0*)

CC: 學姐~~~(撲上泥,,無錯,,係撲...)

XX: 屌...又發現左...(怒睥芊愛)

芊愛: waht_??學姐_??

XX: 係啊~我叫程凱旋啊~高1Aga~點啊~!係米要簽名啊_?簽係邊啊_?撚啊_?妹妹~(怒)

芊愛: 高...高1A_?me2啊~~~晤該你帶我返班房啊^^

凱旋: 下_?你高1A_?未見過你w0r,,仲有...你..中4ga啦_?(好鄙視ge眼光...凱旋176cM...芊愛...165cM..)

芊愛: 乜w0r...你高咋...係度...

AA: 學姐~~~(就快啦住凱旋)

凱旋: 走啦~低能...仲咁多嗲...(拉住芊愛狂奔~)

芊愛: (望住凱旋...w0w~帥~) 好令仔啊...無可以...千祈晤可以中2佢啊~我要堅定自己ge性取向~

我仲要追果個林珉宇ga...

凱旋: R   U   ok_?

芊愛: ...(完全陶醉ing*V*)

凱旋: ...(完全無奈ing-[]-"晤應機...望D乜啊...)

在不知不覺的狂奔中...終於到達---柏園,高中部1A...

凱旋: kai子...到啦...

芊愛: ...(*V*)

凱旋: ...(-[]-")

凱旋: 到啦..低能~

芊愛: ...下??到啦...? 喔喔^^thX^

凱旋: 你係新生_?

芊愛: ...(停左20秒) 嗯嗯...(無心機...霖起泥呢度ge原因...)

凱旋: 咁...你入去先啦~我要去訓陣~

芊愛: 下...??!!

凱旋: 下咩啊_? 1A 大大隻字寫明啦~你晤係晤識入去啊嘛_?要我教你_? ok~

請你用腳行10步,開門,行1步~得左~(講完閃水)

走廊留下1到清風...走得真快...

芊愛: (內心掙扎10分鐘...) 死就死拉...(開門)

1開門,,見到ge...係1位禿頭ㄚsir...佢...應該係講書...應該...因為D人全部無望佢,,專注於角落ge1點,,又係類似屍體ge物體...

不過E+,,全班只專注於開門ge芊愛...

芊愛; ...(D人眼光太奇妙)

芊愛; oh...媽啊...呢度真系學校_?真系地球_?我真系地球人_? (完全受驚過度+0+)

n0.3___我肯定,,我系火星人

禿頭: 同學...你係_?

芊愛: 啊sir...我係...!

禿頭: 得~明白~表達得好好~

芊愛: _?? (你確定我真系有講野_?)

禿頭: 係~好好,知道~請你坐第7行,,最尾~

芊愛: 喔...(我...我真系有講野@_@?)

全班又開始對芊愛行注目禮...@_@??怎麼了_?----第7行,,最尾~

芊愛坐低...D人係咁望住佢...oh...

芊愛: (忍受悟到D人ge目光) 同學...請問...你知道...點解...大家係咁望住我_? (問前面ge同學)

DD: ....(欲言又止)

芊愛: ...我有咩晤妥_?好想知大家Y咁望住我...拜託...(>^<)

DD: ...um...呢個位,,未有人敢坐,,超過10分鐘,,因為..你隔離係珉宇大人&塚洛大人...(超細聲,,大概內容...)

芊愛: 咩話_?? (大聲) 林珉宇_??左邊定右邊_??(好似得左邊有人咋w0r...)

全班驚愕...太...太大聲了嗎..?

左邊: 屌,,點啊..撚樣_!!(屍體起身..屍變...?!!)

芊愛即刻90度向左轉頭...4目雙對...1對可愛ge滾圓大眼---對上---1對迷人ge鋒利雙目...um...應該系...

1對眼神白痴到殺死人ge眼---對上---1對眼神兇惡到殺死人ge眼...

GG: 珉宇大人...

珉宇: 你頭先嘈乜撚野_?!!(惡)

芊愛: s0r啊..我...我...無心ga...(驚)

珉宇: 你s0r乜野啊_?我問你頭先嘈乜撚野啊_?!!(惡)

芊愛; s0r啊..我...我...無心ga...(驚)

珉宇: 屌~9晤搭8,,頂...連呢度都晤訓得...(走人)

芊愛: ...(0嘴)

all女生; 唉...珉宇大人走左啦...

FF: 咩女人泥ga,,1泥就激走珉宇大人...

EE: 屌...姐系以後,,又好難得,,先等到大人泥上堂啦...

GG: 累人累物...

all抱怨中...跟住就向珉宇ge方向走左...

芊愛: ...(未0完嘴)

芊愛: ...我...我...真系要追佢...??!

禿頭: 同學~請打開書P.30...(依然教書-v-")

XX: hi~啊sir~

禿頭; 喔~明白~夏同學~課室無人~

XX: thX^^(走入泥)

XX: w0w~g0od~好難得咁少人~(望到芊愛~)哎_?有個女仔_? 難得~halo~^^

芊愛; (抬頭...*0*又1帥哥)...

XX: 無反應_?!機械人_?!

芊愛: hal0...(呆望XX,,佢系唯1正常人~喜)

XX: 哈~真系好似機械人~

芊愛: thX...(呆望XX)

XX: 哈哈~你薪同學_?

芊愛: ...嗯...(呆望XX)

XX: 喔~

芊愛: 嗯...(呆望XX)

XX: 喂~機械人~我叫夏塚洛~^^

芊愛: 喔...我叫炎芊愛...

塚洛: 邊個炎,邊個芊,邊個愛_?

芊愛: 炎系...

塚洛: 得啦~就叫你機械人啦^有代號ge稱呼~證明我晤討厭你^^

芊愛: ...@_@? (果然...佢都系晤正常ge...悲)

塚洛: 機械人~我走啦~^^約左正義ge朋友~bye~(又閃)

芊愛: 下..? (真系晤正常ge...)

禿頭; 好~跟住打開書P.31~

芊愛: 啊sir...我...

禿頭: 明ga啦~bye~

芊愛: 喔...(走人)

遊蕩ing...今天實在太離奇了...芊愛個腦空白ing...

XX: 喂~同學~
......

XX: 喂~喂~~
......

XX: hey~shop~(行去芊愛面前...)

芊愛: 抬頭..??叫我_?? (*0*又1帥男...)

XX: 系啊~

芊愛: 喔....

XX: 有無興趣做model_?

芊愛: ???

XX: model系畫ge天使~做我畫ge model ok ? 我叫周梓^高1C^副修act^

芊愛: 喔~

周梓: 多謝你~

芊愛: 咁...你霖住去邊畫_?

周梓: 畫完啦^

芊愛: ?????????????????????

周梓: 記住留意月刊啊^^88 (走了...)

涼風吹過...空氣間感覺到...無奈...

芊愛: 主啊~我知道啦~我肯定,我系火星人,,地球好危險..快D帶我返火星啦~~!!

n0.4____犯左遺忘罪ge人...

第2日^^

管家: 小姐^返學啦^

芊愛: 系...(失眠1整夜,,累...)

系樹: 早早^華管家~愛愛~

管家: 呵呵~早晨,,楊少爺^估晤到,,你同小姐關係發展得甘好^

芊愛: (霖起琴日ge希樹=^=') 華管家,,晤只你估晤到,,我都估晤到..

希樹: (>U<) 呵呵~愛愛真系識講笑^好衰ga,,晨咁早,就做戲玩我^

芊愛: (>^<) 呵呵~大家咁話^^

希樹: 呵呵...系啦_!!華管家^就遲到啦~我送愛愛返學啦^開車啦^(<---轉話題...)

管家: 系w0r...好啦^咁就拜託楊少爺啦^88~小姐^

芊愛: 下...真系要夆e我_??!!!!!!! (-口-")

希樹: (推芊愛入車) 行啦^^就遲到啦^(入埋車) 開車啦^

w0w~風1般飛車閃~不帶走1片雲彩~好1架紅色法拉利*V*

芊愛: 喂...我未食早髻a...(咕咕咕<----肚系度響)

希樹: 話知你,,咪9食l0r...(惡)

芊愛: 變得真系快...勁過奧斯卡男主角...

希樹: 哈,,你晤係都系咁ga咩_?!你扮失憶ㄚ_?!!

芊愛: ??!!! 咩ㄚ_? 你up緊咩ㄚ_? (@_@?)

希樹: (望左芊愛1眼...) 無野_!! 司機~麻煩開去維咖公園ㄚ"

芊愛: ...(晤係返學咩...?)

到維咖公園...風景超優美也^

芊愛: w0w 好令令ㄚ^^(笑)

希樹: ... (凝望芊愛,,眼神好奇怪...好似陶醉,,好似憤怒,,好似鄙視..)

芊愛: 做咩ㄚ_?! (@_@")

希樹: 天使魅力...哈哈...呢D就系你所謂ge天使魅力_?

芊愛: 我...

希樹: 1經打扮,,就會令到令人沉淪,,笑ge時候,,會釋放好似天使ge魅力...

芊愛: ...

希樹: 同偵查報告形容ge1樣w0r..笑得真系令^

芊愛: 你調查我...?! 點解_?!

希樹: 你就系憑呢個樣迷惑D男人_?!令呇a甘願為你賣命"無可救藥咁中2你...

但系你就晤肯施捨自己少少ge愛"真系好高招ge玩人技術^

芊愛: 我蕪...我無做過_!!

系樹: 無_? 會連1次拖都未拍過_?!米懶清高啦^你個心,真系,同你個樣1樣單純可愛_?!

芊愛: 我話無ㄚ...(哭...我無,,我唔似果個女人,,我唔系果個女人...!!)

希樹: 做咩喊_? 喊得咁令^因為後悔自己ge錯,,定系,,系度誘惑緊人_?!博同情...?!

芊愛: 你究竟系... (怕ing)

希樹: 系呢~記唔記得呢度^^ ?? (打斷芊愛ge話)

芊愛: 呢度系...(望四周) 我泥過_?! (腦閃過1D模糊ge畫面)

希樹: 果然唔記得...哼~系w0r..你最擅長就系迷惑完人,,令D人愛上你之後...就忘記人ga啦^

芊愛: (希樹攞起芊愛ge學生証...) 你想點_?!

希樹: 維咖公園 系離 柏華學院最遠ge地方之1^而學生証,,只要是但系學校ge機器拍卡,,就可以

call到學校內ge車^同享受設施^

芊愛: ??

希樹...將芊愛學生証,,掉左入去公園水池...?!!!!!!

芊愛: 你...楊希樹_!!你好過分...我究竟做錯咩,,你要坩對我_?! (憤怒)

希樹: 就憑你犯左遺忘罪...嘿"88啦~大小姐^啊,,唔系,,系天使至岩^

紅色法拉利開走之後,,後面ge...系1面眼涿e芊愛...

芊愛: 我...犯左遺忘罪...?

n0.5______重逢被忘記了樣貌的童年

[滴滴滴...]中午ge維咖公園依然無人...只系得一個[水人],攞住對皮鞋,,系度喘氣

[滴滴...]D水由頭髮1路滴落去地面,,如果系夜晚ge話..實在令人聯想起N年前ge[水鬼兇靈]..

芊愛: 好凍...點解夏天D水都可以咁凍...1日最衰都系楊希樹...正1衰人呢ga (咆叫...惡...)

[嘟~] <------拍卡 (學生證溼左都拍到...? 厲害)

[午安~安.柏華學院服務中心^^有咩可以幫到你_?]

芊愛: 麻煩我要1駕車送我去柏園ㄚ...

[好,,根據衛星定位,,你E+系維咖公園,,小姐麻煩你等等,,5分鐘之後會有專車接你^]

芊愛: 晤改曬...

[晤洗客氣,,88~] <------------真人廣播*0*好先進ge學校-V-"

5 mins...1架黑色巴士到...芊愛馬上上車...開車ge系1個令仔喔^不過...

芊愛: 你打算一直望_? (個男子望住芊愛濕漉漉ge身...的確,,無端端濕左身...好奇怪吧...)

XX: s0r...(個男仔發覺自己好失禮...轉面...準備開車...)

芊愛: 哎...你...有蕪...多件...3ㄚ_?

XX: 有..(攞左件制服...好似有D晤滿意...)

芊愛: thX...(落車去換3...)

XX: 小姐..你換左好耐w0r...(芊愛上返車lu~)

芊愛: s0r...(著住件大T...過膝...尷尬...)

XX: 算啦...我開車啦^

芊愛: 55...系呢..我著得系米好怪_?

XX: 晤係ㄚ...okㄚ^ (心霖:白痴,,1個濕曬身ge人可以晤怪-,-?)

芊愛: 嘿^多謝~(笑,,剛才換3,,發覺天氣真係好好...心情認晤住好返D^)

XX: ...(塊面紅左...中箭了~)

芊愛: ...(笑容僵左..天使魅力.哼..自己果然?!系個誘惑人ge女人..同果個女人1樣ge女人..有甘賤得咁賤)

芊愛: 唔該...開車啦...

XX: 系...

15 mins...

XX: 到啦^^

芊愛: 喔...thX...(落車)

XX: 喂...咪走ㄚ小姐~

芊愛: ...? (令轉身)

XX: 你ge學生證ㄚ...

芊愛: (無力咁接過去) thX... (抬頭望左XX1眼,,轉身走)

芊愛: (停落黎...望多XX 1眼) 點解...好似...曾經....(霖晤起...又轉身走...)

XX: 炎芊愛...?!(系芊愛轉身之後,,又轉身...) 個名甘...甘...甘...奇怪ge_?! (<---玩野-,-")

AA: 徐少爺~唔該曬,,麻煩到你幫我走左趟車tiM..你真係好人ㄚ^一D少爺架子都無"

XX: 唔好咁講...係呢,,你個小朋友無事啦麻_?

AA: 小朋友發燒姐^無事^有心啦~

XX: 咁就好...我走先啦^

XX抬頭望左望,,然後被掛牆ge彩色海報吸引~

XX: 咦~劇社ge新舞台劇海報w0r~幾令ㄚ^^ (<-----新人物?? 頂無關痛癢ge人_?)

海報 :

劇社最新舞台劇___錯愛

為對方1直堅持ge 2顆心,終於相遇...

配角和主角的1線之間~童年ge愛...是否緣定_

加油繼續
粗口免得就免- -

um...加油

幾時再作???...

向樓主致敬

一起交流!對這個話題感興趣的朋友們
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 01:13 AM , Processed in 0.036106 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存