2000FUN論壇

搜索
go

惊天私服小小心得(3月4號最後更新) [複製鏈接]

用依個post既惊天私服設置來講,因為我有fd有玩,有d資料網頁有講,唔好介意
http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3255037&extra=page%3D6&page=1

積分除左用真錢買之外,在線3分鐘送30點,亦都可以打聖誕道具
除左75副本同要塞無聖誕道具打之外,其它地方應該都有,野外地圖打到機會唔多,所以大家都去副本打

以下是我玩左幾日既心得...俾人叫去幫佢打道具...
留意一點,是商城買左加掉寶率既道具食左,是85打小怪唔掉聖誕道具,只有打16條石柱先會打到
人物運氣唔好打唔到小鹿,建議用其它人物去打,運氣唔好就唔好用死一個人物打道具

單身雪人=25  情侶雪人=100  魯道夫=10000(魯道夫遊戲入面好多人叫小鹿) 聖誕樹=15  聖誕老人=10
先將以上換積分既道具放入倉,下線就可以是登陸器右下角兌換積分度換

lv170就可以轉生,血同點頭5次轉生都唔洗積分,之後每轉一次加1千點
即是6轉就要1千點,7轉就要2千點...39轉要34000  40轉就要35000

極速轉生,只要你有積分就可以,最怕你無積分
就是去黃昏湖畔打鋼鐵傀儡,但是盡可能拉多d怪一齊打,用長老技能或者高攻又可以一次打幾隻既技能
例如拉5隻,一次就升5個等級,我最多一次升12個等級
會有人話個度最高升到162左右
其實有累積經驗,只要你攻高,打出經驗愈高就愈易升
例如拉5隻打出9億經驗升左5個lv,但是同樣我拉5隻打出12億或者更高都是升左5個lv
其實打出既經驗扣除升左5個lv既經驗仲有好多是累積經驗
當你有累積經驗,其實你打d怪無經驗一樣可以升,因為你有累積,系統扣你累積俾你升
10分鐘內唔可以連續轉生,只限於同一種屬性轉生
即是唔可以10分鐘內轉2次血或者2次點,但是可以用一次點一次血來轉,就可以連續轉生

唔識升,是黃昏湖畔只是升到160左右既唔緊要,可以去機械或者要塞

唔識去黃昏要塞?
首先去暮色雨林,打開地圖,會見到左右是藍色傳點
下面有一個細細地既箭頭,個個就是75副本同埋要塞既入口
是暮色雨林雜貨店買個戒指,去到個度就可以入去,必須好似125先可以入

唔識去機構都市?
去雷納堡,打開地圖只會見到上面是傳點右邊是機械都市入口
是雷納堡雜貨店買個戒指,去到個度就可以入去,必須好似140先可以入

唔好問裝備去邊度打,打裝備就是唔同設置會有唔同
就好似1區中度變態同7區高度變態會有唔同,所以唔講

因為我玩魔劍,只講魔劍加點
用劍力就要加多d,以下是用刀既魔劍
力309 智309 其它加敏

有人會問點解唔是加攻,是加敏
其實加攻同加敏只是差小小攻,但是加敏既命中同回避都高好多,回避好重要
唔信既可以自己轉生時試下一次加攻,一次加敏,自己抄低d數字做比較

38增幅+8戰士披風去黑火打

在線加點問題
開人物,轉完點或者轉完血想加點,要先上線,再下線先可以用登陸器加點

以下是3月4號最後更新
主要想講,一下可以加過萬血藥水,我相信都有唔少人知
就是愚人節特制神燈有機會開出hp膠囊(大),有分TypeA同TypeB兩種
TypeA是人物扣血扣到一定數值會自己加血
TypeB是人物扣血扣到一半或更多時自己加血
我個人覺得TypeA比較好
愚人節特制神燈,好似到處都有機會打到,只是rp問題,又或者是地區掉落機率
如果要打愚人節特制神燈,我覺得去要塞打比較好
TypeA/TypeB除左自動用之外一樣可以手動

開始血唔多,可以是商城買TypeB(中),商城話回500血,其實可以回2000左右
因為回2000左右,TypeA就唔好啦,因為TypeA你一扣血佢就加嫁啦,加既時間唔岩,又快用完

再來講下會員同非會員既分別,以下我唔肯定,因為我真是認識既人無人會去買會員,包括本人在內一定唔會買會員
1:職業,非會員是18,會員最高好似是32...即是會員多我地好多點
用魔劍轉生之後未加點來講
力有143 智有138 敏唔記得左...會員既數值一定比我地高好多,相對地佢地攻,防,敏,血各方面都比我地高
2:費恩+7,商城買得防15 回40 傷害10% 機率上限4%留意是上限
講下致命機率先,聽講人物本身有機率,而裝備最高好似是46,當你裝備未計上限個d野,已經有46...咁樣就可以凸破機率46
未過46...我估系統會當上限是增加
聽返來,會員費恩+7好似機率上限+10%,其它屬性我唔知....所以佢地機率比我地高...
3:裝備,非會員最高135裝頭同武器,30增幅,單手武器25傷害
會員傷害至少高非會員8,以一件來計,3件最少就24啦...
身體同鞋加血既,佢地應該都比非會員多d血...而手是攻擊既所以攻擊又比非會員高...
4:聽返來,唔肯定,會員披風(PF)4d淨化,有600血 500防 31增幅
非會員可以選擇
+8戰士38zf 510血 60攻 120命....相比之下是小血又小500防....
老人pf 600血 200防 7%回....相比之下是小300防 31增幅....
商城1d淨化 300血 524防 200命....1d又點夠人地4d比呀....蚊同牛比...

雖然是咁,但是後期都是睇機率,爆傷害
只要你有hp膠囊(大)TypeA/B,仲有機會
你無..就好難講...你無...會員又有...100%唔得啦....

商城其它兩件PF我FD未買過,所以正確屬性唔知,有人知,講pm我,3Q

已有 1 人評分威望 收起 理由
極樂 + 35 精品文章

總評分:  威望 + 35   查看全部評分

黑色陰謀的確係一隻幾好玩既game黎既

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

未玩過 可以教下我玩嗎

原帖由 魂仔=] 於 2009-2-24 04:40 PM 發表
未玩過 可以教下我玩嗎

呢篇野咪教人點玩囉

十週年勳章(賀詞)

技能呢..
亂點既話冷卻時間會吾岩- -
知吾知魔劍點加技..

轉職 同埋 邊到升 點去 我都係睇唔明

同埋如果玩高度變態區~_~ d裝又係邊到打-,-..."

原帖由 七夜魔君 於 2009-2-24 04:25 PM 發表
黑色陰謀的確係一隻幾好玩既game黎既

可惜官服升技升死人,搞到隻game爛晒
私服應該仲有前路,因為官服有更新,私服依家仲未有
好想私服快d更新寵物技能,人物服飾方面既野

原帖由 l03126 於 2009-2-24 05:07 PM 發表
技能呢..
亂點既話冷卻時間會吾岩- -
知吾知魔劍點加技..

魔劍基本上只有3招我點到9,其它都點滿
我依家無玩,一時唔記得技名,但是我估大家應該知道邊兩招大技
其次一招應該是死亡轉換

其實大部份攻擊既技能技都是點到9或者是18,睇職業,睇排技而定
原帖由 魂仔=] 於 2009-2-24 06:02 PM 發表
同埋如果玩高度變態區~_~ d裝又係邊到打-,-..."

高度變態區
135裝打野外BOSS
遺忘有4隻
機械都市有6隻

轉職 係唔係要做任嫁-,-...! 魔劍係咩.. 雙劍士 魔導-,-?

轉生同其他私服一樣
多d屬點 ?

原帖由 魂仔=] 於 2009-2-24 06:26 PM 發表
轉職 係唔係要做任嫁-,-...! 魔劍係咩.. 雙劍士 魔導-,-?

我好似無講轉職
如果有講應該是打錯字...
我只有講轉生,魔劍咪就是魔劍士羅...囧
即是職業第2行最後一個

原帖由 魂仔=] 於 2009-2-24 06:27 PM 發表
轉生同其他私服一樣
多d屬點 ?

仲有轉血,轉一次多2xx左右,有d人會話點解無加血
其實你可以是轉之前抄低d數字做比較,絕對有加,只是d人一轉完都未升返到170就是度嘈,真是傻
或者睇技能第3項,轉一次血,血會加5級

魔劍加咩技?

十週年勳章(賀詞)

最高lv果2招升9級..
其他全滿都得

84打咩怪升= =我一直打新手怪 但e家打落去無經=.=

原帖由 魂仔=] 於 2009-2-24 07:56 PM 發表
84打咩怪升= =我一直打新手怪 但e家打落去無經=.=

直接飛去黃昏湖畔升
無選國家既情況下,唔夠打,唔緊要,死左再出去打就是,因為只是行幾步
再唔是變身,有選光環屬性,就先變身,變身時間就快到完之前用光環,即是雙變,不過時間只是有1半

唔識升唔緊要
出去用普攻,應該打1下升1個lv,打到咁上下就下線加點,好快升到140就可以去機械都市

比你msn我呀喂
我依家dl緊
你game名叫咩呀
我搵你

點飛去個黃湖=.=?

38增幅+8戰士去黑火打
↑ 乜來嫁-_-?

原帖由 魂仔=] 於 2009-2-24 10:12 PM 發表
點飛去個黃湖=.=?

開地圖選黃昏湖畔,再點佢既傳送點

原帖由 魂仔=] 於 2009-2-24 10:57 PM 發表
38增幅+8戰士去黑火打
↑ 乜來嫁-_-?

披肩

感覺上你好似未玩過惊天,即是台版黑色陰謀
如果真是未玩過,玩之前去睇下資料先...依度都有黑色陰謀區
只是好耐之前就已經無咩人玩台版,所以無咩人發言,個度又唔可以討論私服既野

最衰有轉生 唔係我都想玩呢個
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:53 PM , Processed in 0.046038 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存