2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 潘朵拉傳奇 補血師係咪好難賺錢架 一定要組隊打嗎
返回列表 發新帖 回覆
go

補血師係咪好難賺錢架 一定要組隊打嗎 [複製鏈接]

想玩補血師賺$$

係~~但係唔洗灰心, 補血師係非常受歡迎既, 你去到邊到有隊組你~~

的確幾受歡迎^^
我係綠國一隻小拉比補C
都不在打錢,只在吸%,吸到現在34級,肯定有錢把全防具衝+3
只係藍水有D貴,9到我唔去未開
大大想要錢的話都是靠吸的了,先接那個打80隻24等鬼的任,晚上再到有那怪物的地方被人組
不難賺錢
畢竟補C就是繼戰力+清怪速度,沒人不組你解任的
見到有團在打任怪,都問問有冇位啦^^

加點加技要點加呢

你要當奶媽還是當buff型的?差別很大~
前者40級時至少要70智,40靈感(其實40不太夠....但現在說最少嘛@@)
後者通常是連+成到了100靈感,其他要看你+智/體/敏了(純buff先係咁,但好難練lo....但靈感最少都係8x)
體+的血量真係十都冇.......但唔+又真係好易死,點唔點自己諗啦
技能方面就奶媽係慈愛54,祝福26;buff的就祝福54,慈愛21
驅魔可以點到12出元素吸收,少一個職可以秒到你(當然法C會副修光箭......避不了的...)
不點到12也點到8吧.......起碼有一招攻擊技能
當然也可以留點(不知說有什麼用),打擊系不用點了,沒靈巧打不中的
閃避+到3有招練得好可以閃(戰士/怪)的(閃得了一時....閃不了一世,最後都係靠隊友打救)
技能方面因為冇得點揀,主要都係分奶媽/buff型,係屬點方面可以再唔同d
而家主流係玩祝福型(未必buff型),姐係技點係點54祝福,21慈(屬點未必是靈感型,有機係主才智副靈感)
因為招團補(54慈愛技)真係有點兒廢......大食(mp),回血唔多(2xx per1),仲要仇恨極高(升lv可以話完全唔用)
反之祝福54有施法印記,對法C,同埋其他祭C超有用(D人應該唔會點靈巧掛),尢其對祭c補血能力大大提升
奶媽升cup@@ D---->H@@
都係睇下大大鐘意點玩
有得配點,鐘意逆天都得(最好唔好la,技點唔配合屬點真係食得)

我都係玩補c 不過係個+到慈愛54依家就後悔既補c- -

當初唔知原來全補招野+得咁少 真係無咩用 施法印記還好用好多

不過我自己係靈感加到60 我自己已經覺得夠用了 其他都點智 加血都加得多d 幫人加技時 我都係1次過幫人加曬 之後睇下自己邊招差唔多時間完 就再幫全部人+果招 襯佢地睡左隻怪無野做果時都加一加 咁就唔洗話搞到打緊怪果時要補人血但又要加狀態搞到無mp用

我想問
如果是玩MP庫角色
你認為會用哪類型的補師會比較好呢?

mp庫一定是祝福型的吧
都全點了靈感了....
回不了頭的,當祝福型吧
因為就算係主靈感,其他點晒智,都係5x到,我諗,
果招41的全體重生,同重生一樣,係唔駛逐個++
54果招睇智的,+上補得唔多(主智的都話唔多,主靈的要黎更冇用),唱得又耐,又晒mp(對全靈唔太係問題)
既然係咁,祝福型都有重生術,有耐性=慈的41技,慈54果招對呢個屬點黎講絕對地廢
所以mp庫都係做祝福型好d,幫人地隆胸都唔錯@@
(個人係平均型慈祭,超平均XD)

原帖由 s011044 於 2009-2-26 02:55 PM 發表
mp庫一定是祝福型的吧
都全點了靈感了....
回不了頭的,當祝福型吧
因為就算係主靈感,其他點晒智,都係5x到,我諗,
果招41的全體重生,同重生一樣,係唔駛逐個++
54果招睇智的,+上補得唔多(主智的都話唔多,主靈的要黎 ...

其實閣下有玩劍士嗎?
我想問一下技能和PVP技巧

原帖由 s011044 於 2009-2-26 09:21 AM 發表
你要當奶媽還是當buff型的?差別很大~
前者40級時至少要70智,40靈感(其實40不太夠....但現在說最少嘛@@)
後者通常是連+成到了100靈感,其他要看你+智/體/敏了(純buff先係咁,但好難練lo....但靈感最少都係8x)
體+的血 ...

睇黎你好中2 去巴哈睇文章
好多都係果邊d人講的說話
不過我想講 哈巴好多人老吹zz
祝福補連驅魔21都無 咁叫祝福補=]?
仲有如果補c學你咁加點
我林去未開會比密探殺到on99
唔點體 就算全身裝+4 上晒buff 一個密探都夠殺你 何況而家好多都係2個密探去殺人
唔點體 唔知你頂唔頂3招=]?~
另外 重生術 放個人果招 會比慈愛41 果招回血回得多 2招技根本唔一樣= =
唔係成日誤導人....

原帖由 雪子﹏ 於 2009-2-26 03:07 PM 發表

仲有如果補c學你咁加點
唔點體 就算全身裝+4 上晒buff 一個 ...

我說啊
其實各有各覺的點法
只要覺得自己玩爽就好
這樣你覺得全靈的點法應該學啥技

原帖由 雪子﹏ 於 2009-2-26 03:07 PM 發表

仲有如果補c學你咁加點
唔點體 就算全身裝+4 上晒buff 一個 ...

係r,幾鐘意去巴哈睇野,起碼多數據d
所以我咪話我個人係超平均型lo........
成日有人鐘意挑剔人= ="
又冇人叫你唔+體
又冇人叫你唔點驅魔26......(21驅魔要黎做咩,光武要26bor)
有點剩低架......你想點+咪點+lo
冇人叫過任何人照抄人地的點法,都係參考之嘛
照抄除左dead air之外比到咩反應你.......
講到2個密探一齊行了,有咩布衣頂得順.....要死的點都死啦,一隻的話有拎盾的好少秒到......
你唔好講到密探團一齊行,咩職都死
邊個話祝福補一定要+驅魔26....(21!?)
唔比人地唔鐘意+人攻,人地唔可以點高其他,點高左驅魔,可以用的點數就少左
限死晒人地的配點.....(雖然招野真係好有用)
最憎D人知道問題的答案唔出聲,又對人地的挑剔

以上係廢話唔駛睇
結論
就係好似之前講過,點+體係好易死的,+幾多就自己諗啦
所以有唔少人為左生存耐D都會點平均d
唔好照抄人地的配點
想點玩就點玩

重生術同41果招係會互相取代,效果我睇都冇睇過
可能真係補少D啦,唔理了,反正我都係用41果招算.........

原帖由 s011044 於 2009-2-26 03:36 PM 發表
重生術同41果招係會互相取代,效果我睇都冇睇過
可能真係補少D啦,唔理了,反正我都係用41果招算.........

轉職方面...苦修士還是祭司好...?
因為我是MP庫

要睇你想點玩了
因為你唔係敏型,所以苦修都係係後面幫手,最多用魔法打人;
祭C可玩性會比苦修高,所以建議係做祭c
至於邊種祭C,其實邊種都得~

原帖由 s011044 於 2009-2-26 03:52 PM 發表
要睇你想點玩了
因為你唔係敏型,所以苦修都係係後面幫手,最多用魔法打人;
祭C可玩性會比苦修高,所以建議係做祭c
至於邊種祭C,其實邊種都得~

聽說苦修和暗影都很難練

唔係難練ge....係少人組姐
苦修係前期同未開先有人組,中間要點升呢,都是找組了,別喊苦修待組了,直接找到升等位置問有沒有缺較易找組
暗影.....更難找組,不過當打手都ok ge,靈感型的直接開組,組引手&打手,自己睡怪,都應該唔難
最多都係20之後去搵睡怪團當輸出就ok~升到30
30之後唔多清楚

原帖由 s011044 於 2009-2-26 04:06 PM 發表
唔係難練ge....係少人組姐
苦修係前期同未開先有人組,中間要點升呢,都是找組了,別喊苦修待組了,直接找到升等位置問有沒有缺較易找組
暗影.....更難找組,不過當打手都ok ge,靈感型的直接開組,組引手&打手,自己睡怪, ...

睡怪...?燒蟲嗎?

我只知道綠國
20後到王國北面的地圖,睡35lv跳鼠,睡不到便點npc
睡到就開打
很多人都是這樣升的了
包括很多分身

回復 17# s011044 的帖子

暗影會比苦修難找組~?
暗影跟苦修都有2種練法,
分別是物理跟魔法型,
組隊最吃香都是魔法型,
要轉型到3轉洗點可以,
所以魔法型來比較。

攻擊力-
暗影: 3轉前魔法攻擊力,不會比術士少很多,只是差一點兒熟練跟個被動技能。
苦修士: 由於日版未開效驅魔(54),驅魔大絕未能用到,只能用光箭打怪。 (跟祭師比好了

受歡迎程度-
2轉魔法型苦修的定位目前在台版只是個"偽補師",補師的能力會影響團隊的生死可能。 (跟祭師比會比心酸
暗影定位是打手,並不會搞到滅團,頂多打慢"一點點"而已。擾亂(54)點出"毒沼",點完元素(21)後大概32學到,技術的實用性很大。

看不出暗影哪裡比苦修難練
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 03:50 AM , Processed in 0.041355 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存