2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 巨商 《巨商》心得區 1.8400版本新手全攻略 更新#2搵錢方法,#3 2轉加點方法 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

1.8400版本新手全攻略 更新#2搵錢方法,#3 2轉加點方法 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

玩邊個server好?
商1/商2  2個server都已經非常成熟  新手打料唔會冇人收
商3   鐘意寧靜既玩家可以玩" 收料既人較少
邊個國家起家好?
明朝  老手重玩可以揀  由於孔明係今個版本ok實用~  初期兵陣可以 祖2 燕1 孔明
日本   除非真係好鐘意日本2轉  唔係就盡量唔好用日本  今版加2改廢左 連唯1可以打寶賺快錢既方法都冇埋  初期兵陣  賽2  加2 版2  由於版2既能力係冥界都可以  用埋都無問題  仲有1個選擇 賽2 朝子 <---咁既陣係專用賽2爆力屈機 可以1試
朝鮮 出左權2後1直係最多新手玩既國  信心之選  初期兵陣 權2 許2 申2  雖然今版申2廢左 但用佢打天解任同打寶都仲ok  玩厭可以入倉轉升臣2  近期臣2十分之hit  事實上威力係強
台灣  今次改版台灣係唯1冇改廢任何野既國  所以多左好多人玩  初期兵陣   雷公 花2 雞2  由於昌2難升/未必個個識用  有錢食孫子先轉啦~~ 雷公休戰 花2清怪 雞2打王  風魔仔信心保証

實用兵陣推介    ps 唔洗食孫子      
全法雷公  力祖  妖湖 陰陽師 1大堆mp女  低lv秒住冥界先  有返800力以上去秒於台 打到仙刀都搵唔少
權2 許2 申2  幾隻mp女  帶升兵  權2打屈經升兵賺錢 1隻80lv兵都有1700~2000萬 許2爆力打閻王/小玲 打5連/倚天/黑斧/木魚  申2打黃片/火龍珠  高lv用佢黎幫人解任

有問題既回帖問"" 1定答你地

已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
PC@傻駿 + 10 感謝分享!
heitung221 + 1 支持你!下次繼續^_^
砂嵐 + 2 感謝分享!

總評分:  威望 + 10  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

新手搵錢方法
可以將佢分為3個部分
未有1轉的話
掉寶           怪物             價錢
藍色精氣石       惡商人/妖湖/狸      15~20萬    特別推介~~ 海蟹   日本海底洞窟入口 93經1隻 仲會跌龍鱗書~~
連花書             槍手馬賊             40~60萬
金and鐵          獨角鬼 4不象         5~7萬

有1轉既話  最好暴雷帥
掉寶           怪物             價錢
虎眼石介指      馬賊頭目            900~1000萬   特別推介~~ 打馬面人/牛人 馬面會跌舊長劍 牛人d舊武賣比npc都ok
名將書            匈奴弓兵           100~150萬
染料              匈奴戰士/弓兵      唔知價= = 知既留cm
有2轉既話  清怪型 e.g 花2 賽2 臣2
掉寶            怪物                   價錢
虎介  資料係上面
骨1,2,3           骷骸戰士/兵/幽霊船長    10~20萬不等
黃龍鱗片         天草次郎                    300萬?? 唔肯定
神木種子          阿魯塔                      300~400萬? 唔肯定x2  
黃色精氣石        天草都ok易出              100萬以上
實力較強既2轉   e.g 祖2 加2 權2
掉寶             怪物                    價錢
幻獸之魂          各國幻獸                     接近1000萬
95珠               冥使                          起碼4000萬
舊星雲劍           冥靈武士                     300萬左右
冥界石              冥蛇/閻王                   NPC就100萬  賣比人105~120萬
五連發槍          閻王                            接近1E   

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
PC@傻駿 + 15 精品文章
砂嵐 + 2 感謝分享!

總評分:  威望 + 15  Good + 2   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

16隻2轉+實用1轉加點分析
台灣
將帥                  加點方法                                                         
火龍車      600~1000mp全力<-實用打怪 有燕1所有地怪都夠打  800mp500力全血<- 正常型  全血<-谷戰  
雷公         1500hp全mp<-實用型 唔會咁快食哂mp   1200~1600mp全hp<-用得又谷得  全血<-谷戰
吉祥天      600~1000mp全敏<- 打王專用 要有權2頂怪  800mp500敏全血<-熊貓+戰風都用  全血<-sm熊貓+谷戰
鳳凰飛鳥   900~1350mp全力<-裝埋解封屈機型 小人用 900mp300~500力全血<-正常型  全血<-其實ok谷戰
明朝
憤怒羅漢   全力<-屈機加法 超好玩 風魔仔推薦 全血<-生死界  500力全hp<-2樣都用 唔推薦
投石車      800mp500力全血<-睇得又谷戰 如果爆力 不如用臣2
聖天象神   800mp500力全血  想玩飛碟勁就800mp1000hp全力
布郎機炮車 500mp全力<- 新手打冥界必用2轉 +埋燕1冥界殺哂   係咪好冷門呢
孔明         1000~2000mp全血<-100Lv可以補mp  爽
燕1          全法 想當年未有雷公" 佢簡直係屈機 而家好多玩家都仲用緊
日本
黑龍車     1000mp400力全血  用埋主拍清音可清冥界  爆力+燕1更可打贏新怪
戰鳳丸     840/1050mp500力全血<-打冰血怪較吃力   用神裝可以直接全力
梵天丸     全血   而家用佢打幻魂都仲好爽a_a" 搵錢可以用
地震車     全血 超級谷戰既變態2轉" 盡量唔好+力 加力不如用臣2
朝子        全血頂怪     400hp全法<-窮人玩力祖最佳選擇
朝鮮
宣武功臣  600mp全血<-屈怨靈專用 800mp2000hp全力<-屈冰狗,打新怪最佳加點法
龜甲車     800mp500力全血 <-打冥界專用  鐘意既爆力打冰血都得
雷戰車     1000mp500力全血<-窮人專用秒王帥  如果用靚裝轉 唔+點都有750mp上就全力  清小玲好爽
老黃忠臣  800mp全敏<-雖然改廢左 但打黃/火龍  高lv打雙面蛇  打天王者既實力都keep到

已有 1 人評分威望 收起 理由
PC@傻駿 + 20 感謝分享!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

THX FOR SHARING...
樓主+油!!

孔明有咩用??

d字有色係好既~不過唔好咁花啦...黃色好難睇~
已有 1 人評分Good 收起 理由
風魔仔 + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

原帖由 fyw04036 於 2009-2-27 09:12 PM 發表
孔明有咩用??

孔明100lv會補mp  用祖2慢慢屈好爽

台灣好少少架如果新手~
因為花1真係一個人升都得~
連大定都唔駛~
但許1/權1雖然勁...但買大定兵對於新手黎講都有少少難度
(商3+埋高武都要1100-1200m)
新手的愚見...有錯請插@@"

十週年勳章(賀詞)

原帖由 fatba 於 2009-2-27 10:51 PM 發表
台灣好少少架如果新手~
因為花1真係一個人升都得~
連大定都唔駛~
但許1/權1雖然勁...但買大定兵對於新手黎講都有少少難度
(商3+埋高武都要1100-1200m)
新手的愚見...有錯請插@@"

嗯 新手冇錢可以用象女/魚生1轉

舊星雲劍           冥靈武士                     唔知價= = 知者留cm
冥界石              冥蛇/閻王                   120萬以上
五連發槍          閻王                            唔知價= =  知者留cm   

你可以修正一下的....

舊星雲劍           冥靈武士                     商1 300M到
冥界石              冥蛇/閻王                   npc 100M 我收開105-107M都有人放的...(商1有人放既pm我...)

五連發槍          閻王                            之前5000M到,e家都成1e(商1)

蓮花秘籍可以賣40m緊多=0=..之前打到10本..
但d人都講收綠書4m本..搵到個收5m一本既我馬上賣左=0=..
我是商2的...真的可以賣到40m?
如果係..緊就真係

十週年勳章(賀詞)

原帖由 lxy920325 於 2009-2-28 09:36 AM 發表
蓮花秘籍可以賣40m緊多=0=..之前打到10本..
但d人都講收綠書4m本..搵到個收5m一本既我馬上賣左=0=..
我是商2的...真的可以賣到40m?
如果係..緊就真係   ...

前幾日係有人收40萬- -

樓主繼續+油

我覺得你d將加點法有d教壞人成分~
我其實係第2個post都講過左唔多既野咩咩"1轉2轉全攻略!更新文字上的錯誤~~另外為大家解答"舊"2轉問題" d將得個谷~打上黎又廢~全血不如全力/全敏~
同埋打王將冇番咁上下力/lv~加血=無用~
好似西2咁~有雷公加生死~最少頂到冰血1-2下~洗鬼加血~現在500力唔夠洗的~冇1000力你可以話唔洗諗加血
俾我~我會咁加點~不妨參考
絕大部分都係暴力形/實用形~唔鍾意就加到2000血先
朝:
權2:1200mp2000血全力
申2:1000mp全敏
許2:1000mp全力
臣2:800mp全力

明:
祖2:全力/全血
象2:800mp全血
寧2:唔識
燕2:800mp全力

台:
林2:2500mp全血
趙2:800mp全敏
昌2:800mp全力
花2:900mp全力(唔鍾意可以500力900mp全血都ok)

日:
小西:1050mp全力
加2:全血
板2:800mp全血(招數同力量無關)
賽2:1000mp全力<<唔鍾意既~500力1000mp全血都ok)

只係俾你參考~唔鍾意咪改~
已有 1 人評分Good 收起 理由
風魔仔 + 1 感謝分享!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

600mp全血 打唔打到冰狗...如果唔得..
有咩方法打

十週年勳章(賀詞)

原帖由 火武魂 於 2009-3-2 12:14 AM 發表
600mp全血 打唔打到冰狗...如果唔得..
有咩方法打

我諗難d  除排你夠高血同生死界  應該好難爆死

回復 16# 風魔仔 的帖子

我隻權唔記得係166,167lv~我28x力,33xx血,980mp到
我沉默哂d巫女~加89lv陰陽師,洛主拍~權2好彩既1下鐵壁可以ko於台~

如果係新手全攻略.....
都冇教人最好的火龍...
又冇教人臣1要射正上方...
又唔教西2同許2點放先最勁...

聖天象神 改左 加力無用~_~

依家加血,另外我覺得東方不敗 呢隻帥好屈機- -

原帖由 MXKing 於 2009-3-2 10:15 PM 發表
聖天象神 改左 加力無用~_~

依家加血,另外我覺得東方不敗 呢隻帥好屈機- -

同意,

因為我隻60LV東方 係=1X LV 臣2的= =

加上用MP小,新手都可以用
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-20 06:17 AM , Processed in 0.040233 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存