2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 比較下香港的玩家同台灣的玩家!!
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊] 比較下香港的玩家同台灣的玩家!! [複製鏈接]

其實我覺得香港的玩家未必一定衰!!台灣的玩家又未必一定好好架!係咪 所以的人成日話香港的玩家點點點阿 你自己都係香港人來架!唔好踩香港人先得架!大家都比的意見阿 大家吹下水阿!

台灣人在遊戲上比較有禮貌!

原帖由 cylam2008 於 2009-2-28 10:12 PM 發表
台灣人在遊戲上比較有禮貌!

這點我好同意!!

但係香港人都係架 只要你有禮對人 人地都會咁對你架 張心比己姐

台灣人冇咁親子,唔會好似香港人咁喜歡係唔係都搬爸爸媽媽上黎一齊玩

原帖由 a豪 於 2009-2-28 10:10 PM 發表
其實我覺得香港的玩家未必一定衰!!台灣的玩家又未必一定好好架!係咪 所以的人成日話香港的玩家點點點阿 你自己都係香港人來架!唔好踩香港人先得架!大家都比的意見阿 大家吹下水阿!

你係咪想我回答你?我所講既係玩家質素,並唔係人既質素,咁當然唔係講緊所有人啦!

老實講 白目咩地方都有
不過多同小ge分別
如果你本身以禮待人ge話我相信人地都會對你好
所以先做好自己先有資格話人啊0-0

回復 7# ip2009 的帖子

我同意 你講得好岩阿!!!

我最唔鐘意咁樣比較~ ~............   太唔公平......

香港宜家d細佬開始好早就識講粗口

加上心智未成熟 所以咪有好多呢d人成日爆粗鬧人lo

其實香港人同台灣人文化質素都差唔多

就怪香港太幸福

班小學生比人縱慣曬 係online game自以為是

(唔係話台灣冇哩d小學生)

係台灣 onlinegame 多數都係中學 大學d人玩

唔似香港過一半都係小學生 中學生

隻game先至會粗口滿天飛

台灣你玩online game n年都唔見一次粗口..
香港你玩. 一入game即刻就睇住d人爆你粗..
你新手問下人地點玩佢又懶係野唔教你.. 仲要問候埋你啊爸啊媽..
台灣同香港差今遠.. 其實好難忍..
大家做好自己本分. 新手問野就教人 .. 唔好閒閒地又爆粗..今我地香港人個image就好好多..

台灣d人...好禮貌好多...
香港d人...係唔係都問候人""
傻的""

香港人會有$到係要收費ge頻到罵交架- -"
重好煩呢@@

我想問下
交易金額傾唔掂就問侯人地雙親
算唔算對人好既問題
根本就係玩家質素既問題

講真個句
我地係香港人又點.....
都睇唔過D小朋友<---- 唔係指年齡 都包埋個D心智未成熟既成年人

你玩得多 台版GAME  又或者 係內地GAME

相比之下 你會發覺我地呢邊玩GAME既人   數質係3地入面最差...
內地同 TW 人地好少 講粗口個D
加上問人野 都會好有禮貌
就算人地幫唔到 佢 佢地都會講THX

相對之下
HK小朋友問人野 係串串貢
人地幫唔到佢就話人地廢
等等既野

再唔係就 可以突然出幾個3-5字真言問候人地...
OR  搶人怪仲大聲夾惡.... 搶人場仲話返人地搶佢場...

呢D情況 真係得HK先有...

其他地區人地見個場有人打緊 佢地大不了去打第2D怪 唔會同你搶
不過HK呢邊D 小朋友 話知你黎先 你打先
佢地照搶  直頭同你鬥搶

SO 基本上 我玩其他GAME好少殺人
BUT玩HK既GAME 就成日殺人 就係咁解...

SO 奉勸大家一句 唔好搶人野
由其是 起呢隻GAME度 你就更加唔好搶人地捉緊既寵...
因為 捉緊既人 大不了 唔捉 開紅殺Q左你先....

SO 岩岩有會員教大家既狗招 最好唔好用
如果唔係 你用左真係死路一條
人地一定追你9條街 包你以後都唔洗升LV

起碼我會 通緝你 
叫埋D FD 見一次殺一次...
包你唔洗升LV

重點係你自己係1個點ge人?@@
如果你係1個有禮貌ge人 咁你都係香港人wor@@
證明香港玩家唔係完全都咁差lor 起碼自己已經唔係
但如果你本身都冇咩禮貌又點能夠要求人地對你有禮貌呢?@@
老實講 我係港服都玩過好多game 識唔少人
當中好多都好有禮貌 當然都會有小白 但唔係大部分lor@@
總之選擇咩服都好 唔好唔記得自己都係香港人
我真係好唔明白d人點解成日批評香港人好似事不關己咁
既然大家都係香港人 咁係咪大家都有責任令到港服個環境變到更好呢?
而唔係只有批評而冇建議

原帖由 ip2009 於 2009-2-28 11:27 PM 發表
重點係你自己係1個點ge人?@@
如果你係1個有禮貌ge人 咁你都係香港人wor@@
證明香港玩家唔係完全都咁差lor 起碼自己已經唔係
但如果你本身都冇咩禮貌又點能夠要求人地對你有禮貌呢?@@
老實講 我係港服都玩過好多g ...

咁當然關自己事
我地講得 相信都唔會有人自打嘴巴
自己話人 之後自己又做同一件事既

你見到個D好人 .... 不過唔多呢....
HK呢邊 太多小學生個D玩
佢地根本 把口仲快過個腦
未諗就講左出黎先

呢個已經係 大家眼見既事實
加上 又有大把HKD戰士 <---呢班人 多數都係口沒遮攔既人黎
搞到我地HK呢邊 個名臭哂

我地自己做得好 冇用

好似一張白紙咁...上面突然多左一個 黑點
咁你仲叫唔叫 佢係白紙
道理一樣 有一小拙 害群之馬
足以 令我地成班人由白紙 變成唔係白紙

人睇野就係咁奇..
好似你起學校咁 你畢左業 去搵野做
人地要求睇你張成績表
上面你有幾個大功...但係就有一個缺點
人地唔會理你 有幾多 大功...只會留意你個缺點.....

如果想我地個名 好D...
真係唔該呢班人自己改過  檢點一下

香港人玩game冇咩禮貌囉

其實大家都有道理 你唔去同人地嘈就ok阿 睇人地嘈咪當一個娛樂阿!!!!有時台灣的都會嘈阿!始終打機都係開心姐 不過宜家的細佬又真係............差的ga 打機都要搵人地阿媽 我覺得唔係幾好阿!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-16 07:15 PM , Processed in 0.042008 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存