2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新女神Online 新手多問
返回列表 發新帖 回覆
go

[其他] 新手多問 [複製鏈接]

o岩o岩砌左新機搵左隻新GAME黎玩
掛左一晚而家14lv 我係火戰 叫破天翔 <~(本身想叫鬼爆川之爆天翔)但只可以5個字既名-_-

1) 一直+點都係2攻1體有冇問題,洗唔洗+敏
2) 而家用緊新手果隻寵,係條渣槍既女黎<~~(唔記得左名),想問下好唔好用,因為想用錢抽一個寵物包!!
3) 琴日用左1000點抽左D裝,但係鞋多,如果D鞋多左大約賣出去值幾多金!!
4) 係唔係會有技能學,因為而家見到右下角有條BAR 係 SKILL LEVEL!!
5) 是否開多個a/c 黎掛黑肉<~見到有D post話黑肉好,同埋如果用黎掛黑肉個人一開始點樣+點去打好
6) 同埋呢隻game D任係唔係最好解曬佢,因為見到主任都係一直落,但有D任會去分左去第二條線,其他果d都要解曬嗎?
7) 功"分"有冇用!!!

希望有人幫到我啦!!!

如果唔嫌我煩 add埋我msn: chun198612@hotmail.com
等我玩果時可以問你地!!

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 暴走啊肥 於 2009-3-9 12:01 PM 發表
2) 而家用緊新手果隻寵,係條渣槍既女黎<~~(唔記得左名),想問下好唔好用,因為想用錢抽一個寵物包!!
3) 琴日用左1000點抽左D裝,但係鞋多,如果D鞋多左大約賣出去值幾多金!!
4) 係唔係會有技能學,因為而家見到右下角有條BAR 係 SKILL LEVEL!!
5) 是否開多個a/c 黎掛黑肉<~見到有D post話黑肉好,同埋如果用黎掛黑肉個人一開始點樣+點去打好
6) 同埋呢隻game D任係唔係最好解曬佢,因為見到主任都係一直落,但有D任會去分左去第二條線,其他果d都要解曬嗎?

1, 2攻1體冇問題, 敏唔建議加, 因為好多裝都會加SPD同埋衝潛都會加
2, 寵物包D寵係俾你騎的, 莎曼莎個人覺得太少血, 不過都幾好用, 但我比較喜歡伊奈, 席貝兒, 小艾多D~
3, 抽裝冇咩用, 最好都係自己合, 想勁既話就衝左潛能先.. 咩鞋? 冇名好難話你知
4, 有技能學, 初頭同艦長學, 係戰艦入面, +STR就學技, +INT就學術..其他技就係衛星導航器入面睇, 可以自動行去
5, 掛黑肉果個人基本上全INT, 用天落打, 又或者全STR, 用普攻打, 唔會慢好多, 同埋去水之祭壇打..
6, 解到既話就最好解左先, 唔夠打既話遲D入左團叫人幫你手解..
7, 夠20LV可以問艦長拎錢, 功勳越多就拎得越多..
已有 1 人評分Good 收起 理由
暴走啊肥 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

回復 2# *追。月* 的帖子

2, 寵物包D寵係俾你騎的, 莎曼莎個人覺得太少血, 不過都幾好用, 但我比較喜歡伊奈, 席貝兒, 小艾多D~ ----咁我長用莎曼莎了
3, 抽裝冇咩用, 最好都係自己合, 想勁既話就衝左潛能先.. 咩鞋? 冇名好難話你知
對鞋叫澤金x鞋

原帖由 暴走啊肥 於 2009-3-9 12:33 PM 發表
2, 寵物包D寵係俾你騎的, 莎曼莎個人覺得太少血, 不過都幾好用, 但我比較喜歡伊奈, 席貝兒, 小艾多D~ ----咁我長用莎曼莎了
3, 抽裝冇咩用, 最好都係自己合, 想勁既話就衝左潛能先.. 咩鞋? 冇名好難話 ...

莎曼莎你要有心理準備好易死, 唔建議拎佢黎玩活動或者PK.

澤金鞋700-1200金左右啦..

比你講講下話咁少血又唔係咁想升 :o(  ,怕遲d真係升完後悔

對鞋可能有價冇市

d而家d 金都唔知點搵,好想買把鐮刀用但又唔夠錢 :o(

原帖由 暴走啊肥 於 2009-3-9 12:44 PM 發表
比你講講下話咁少血又唔係咁想升 :o(  ,怕遲d真係升完後悔

對鞋可能有價冇市

d而家d 金都唔知點搵,好想買把鐮刀用但又唔夠錢 :o(

鐮刀廢的..
戰暫時最好用都係龍鱗/ 金質武士刀..

對鞋實有市..
1000金應該賣得出.

係咪掛黑肉最易賣金!?

原帖由 北海道牛奶 於 2009-3-9 01:10 PM 發表
係咪掛黑肉最易賣金!?

可以咁講, 但賺得唔多囉.

咁開新手掛咩好!?

原帖由 北海道牛奶 於 2009-3-9 01:24 PM 發表
咁開新手掛咩好!?

我會掛礦合裝.

係邊掛架!?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

OK的~!敏可以加少少,我就有加~!(我大部份+MATK裝,得狐尾+埋SPD)

好用,可遠攻。嫌佢血少,我的莎曼莎 46級 509血。
寵物包的,最好抽埋馬鞍。果D係騎寵。

你指邊隻袋?! 如果是隊員裝福袋,大約1xxx到, <最近隊員手套好似貴了...>

有。上艦搵艦長(技:烈空/水術:分子/火術:地焰),你是火屬,會看到是地焰。
技是atk影響的~~術是mat影響

好多人都咁做。分身升到10級到,可掛水之祭壇

6) 同埋呢隻game D任係唔係最好解曬佢,因為見到主任都係一直落,但有D任會去分左去第二條線,其他果d都要
主線任必解,夥伴是透過任務才會加入。 也有其他任務是會讓你學新技能。eg:女武神/水龍/神龍老人<飛龍洞>

有。每天上時間有5小時,可找艦長拿軍餉
下士開始可領
-下士 5金
-中士 10金
-上士 20金

<我現在是上士>
已有 1 人評分Good 收起 理由
暴走啊肥 + 1 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 北海道牛奶 於 2009-3-9 01:53 PM 發表
係邊掛架!?

睇下你想掛咩啦, 唔同地方有唔同既野掛.
最好就睇瞬移百科.

[quote]原帖由 雪龍神 於 2009-3-9 01:58 PM 發表

有。上艦搵艦長(技:烈空/水術:分子/火術:地焰),你是火屬,會看到是地焰。
大獲了!!頭先手痕 學曬禁曬烈空 !!!!

回復 14# 暴走啊肥 的帖子

你玩STR<戰> 定 INT<法> 先

你玩STR,你學技屬性的烈空,冇錯~~

你玩INT,就囧了

我係火戰 +力量o者係冇錯啦

我隻莎曼莎好似......定本身莎曼莎係偏向+防&敏
而家22LV
ATK44 STR 6
DEF70 CON 1
MAT35 INT 2
MDF94 WIS 17
SPD73 AGI 8

另外我個人而家23LV
ATK162  STR 49
DEF 105 CON 22
MAT 51  INT 0
MDF 67 WIS 0
SPD 70  AGI0

有冇配錯點

而家22LV
ATK44 STR 6
DEF70 CON 1
MAT35 INT 2
SPD73 AGI 8

另外我個人而家23LV
MDF 67 WIS 0
SPD 70  AGI0

有冇配錯點

原帖由 暴走啊肥 於 2009-3-11 07:11 PM 發表
而家22LV
ATK44 STR 6
DEF70 CON 1
MAT35 INT 2
SPD73 AGI 8

另外我個人而家23LV
MDF 67 W ...

你隻人冇咩問題
其實莎曼莎最主要係加wis同agi
所以我不嬲唔會點練佢= =

我的 莎曼莎 LV.47 潛6
STR 27 +8
CON 9 +1
INT 11
WIS 10
AGI 32
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-12 07:56 PM , Processed in 0.039532 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存