2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 看看義仟紛的高傲態度
go

[閒聊] 看看義仟紛的高傲態度 [複製鏈接]

以下是他們會長發的文章內容

2000FUN公會的輝煌成績請繼續寫下去!
封測時最快40級的是義仟紛的4名會員
公測的優勢依然在我們這裡!.

為打造最開心最團結的公會而努力吧!
↑開心的公會?!就是因為這公會以引發起這麼多罵戰

在封測事件中2ooofun公會叫GM殺玩家一事後 ,現在又發這一篇自似高高在上的文章,本人實在很看不順眼2ooofun的做法,所以本人已經連絡了多個公會玩乾坤貪狼,請各位將要玩太極的樂古朋友考慮一下轉去乾坤玩,把公會也轉到乾坤開,封測資料將會Del,所以不用擔心說封測時公會已經開了在太極
如果這post被封了。大家都應該明白的,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

轉至另一個post
- 由好早之前
- 我們[天*璽]公會的部份會員
- 已經覺得[義仟紛]幾位會員/會長與香港尋仙的幾位gm是認識的..
- 攬用身位gm權力
- 我是內側的玩家,,
- 由內側開始那一刻已經開始玩,,
- 不叫做最快升到10lv轉城的一個
- 但亦不會是最慢,,
- 轉了城後亦第一時間成立[天*璽]
- 成立的時候[義仟紛]已有6位會員
- 應該是一開始運用gm權力飛去開幫掛-.-(第一個攬用權力的事)
- 另外有成立公會的玩家也知道,,幫會只能有30人,,
- 要擴充幫會人數上限就要用"仙玉道具"家族印記
- 但內側又何來入點-.-明顯是利用gm權力整出黎(第二個攬用權力的事)
- 經過昨天多輪活動及gm的公告後
- 有玩o既玩家都知路易斯安娜,神仙爺爺,孫婆婆等人都是gm
- 由其孫婆婆利用gm權力升至高lv再在活動中亂殺除[義仟紛]公會外的人(第三個攬用權力的事)
- 最後是[義仟紛]公會的幾位會員擁有的lv+金錢數量與正常玩家不相符(第四個攬用權力的事)

活動勳章

有無必要開咁多個acc講?
而且你會唔會知道前因問題?
再嘈落去根本就無意思

那我便替天行道,,
開個公會平衡下先,,
讓這尋仙世界不會崩潰,,

活動勳章

俾埋條連結大家睇
麻煩你睇清楚所有我所答既問題

http://www4.2000fun.com/bbs/view ... &extra=page%3D1

幫忙推一下
事實上我也是第一批封測進去太極玩的玩家
但看到義仟紛這個盟的一點事及看到紅豆大大(?)的升級速度及賺錢速度後
再看到那些孫婆婆什麼的gm似人物都進了義仟紛
就大概猜到了什麼事

公平這個字 只有字典才會看得到
在尋仙online看到有不公平的事發生 也是無可奈何的事

那就退一退  轉去乾坤玩嚕

希望紅豆大大的盟放過乾坤server
讓其他玩家有一個 至少公平一點 及少點打來打去 f來f去的伺服玩

謝謝

乾坤 - 小羽謹上

原帖由 紅豆湯丸*QQ 於 2009-3-10 01:25 PM 發表
有無必要開咁多個acc講?
而且你會唔會知道前因問題?
再嘈落去根本就無意思

就算唔計天*璽公會一事, 你發公會那篇文章都已經好高傲

你說
唔知尋晚你有無留意公告
in game入面不停咁出左一個走馬燈講爛橙會邀請玩家協助測試
好不幸2000fun係指定論壇就受到邀請
以我所知佢地會測試一d大陸向佢地提及到有問題既地方
就好似我隻人咁無啦啦做乜去左36級
就係因為去到36級有個正傳任過唔到
而家我都卡左個任務到
公會上限都卡左
你見唔到上到200人就係因為卡左
黎緊仲會試埋天劫任
聽聞有d常玩封測既玩家已經受到邀請試過天劫
如果你覺得封測就係一個正式既我覺得你已經誤會左個意思
或者就係時候更改返依個思想
大家想公測時正正常常咁玩到既就應該幫手測試各方面既事
唔係係到話爛橙測試就係破壞遊戲平衡囉 -_-

那表示你的等級不是真的

那你又為什麼說

十週年勳章(賀詞)

原帖由 怡_ 於 2009-3-10 01:28 PM 發表
幫忙推一下
事實上我也是第一批封測進去太極玩的玩家
但看到義仟紛這個盟的一點事及看到紅豆大大(?)的升級速度及賺錢速度後
再看到那些孫婆婆什麼的gm似人物都進了義仟紛
就大概猜到了什麼事

公平這個字 只有 ...

LV有幾難升啊=_=
我玩尋仙都係玩左3日都已經升到lv25紅豆都係升到36咋嘛....
成班友係度妒忌人地開埋d post扁低人!
你地未非都係想你地個公會比義仟紛更強大ja嘛
就算我地公會冇gm係度,d玩家就咁圍一圍你地公會就玩完啦
可能係因為你地解任搵唔到人幫啦,所以係度話人升得快!!
同紅豆一樣lv3x既義仟紛有好幾個!!
賺錢速度?賺錢係因為紅豆佢捉d寵賣比我地自己團既團友!
幾十銀一隻賺賺下先咁多,咪眼紅人地就話人地靠gm唔該!

原帖由 sing~@@~ 於 2009-3-10 01:38 PM 發表

LV有幾難升啊=_=
我玩尋仙都係玩左3日都已經升到lv25紅豆都係升到36咋嘛....
成班友係度妒忌人地開埋d post扁低人!
你地未非都係想你地個公會比義仟紛更強大ja嘛
就算我地公會冇gm係度,d玩家就咁圍一圍你地公會 ...

樓上都說了 紅豆36lv的原因

高傲?` 可笑

冷靜點吧
只是封測

封測 要測試公會相關功能
那總要找個公會測試相關功能等等的問題
那只不過是 找 2000 fun 的公會
你們試想象 若 公會等問題 在公測時發生....那後果如何?

若找的公會 是你的公會 你會否行動一致?
己所不慾  勿施於人

記住現在只是封測
封測資料是會刪除

若 gm是 在公測時干涉 遊戲的話
那才是問題所在
現在只是封測   大家不必介懷

明智點吧

原帖由 再次一遊 於 2009-3-10 01:41 PM 發表
冷靜點吧
只是封測

封測 要測試公會相關功能
那總要找個公會測試相關功能等等的問題
那只不過是 找 2000 fun 的公會
你們試想象 若 公會等問題 在公測時發生....那後果如何?

若找的公會 是你的公會 你會 ...

現在我們看不過眼的是那人的高傲態度

十週年勳章(賀詞)

原帖由 尋仙玩家 於 2009-3-10 01:40 PM 發表

樓上都說了 紅豆36lv的原因

別攪笑了,你知道紅豆因為幫gm試任所以卡左lv嗎?
本來佢都可以升到40,就係因為卡左lv解任,打怪唔加經!!
你又為封測試左d咩出黎啊?
冇啊!!!

我其實比較在意

40風雲劫 港版可以解得未..

因為咁岩睇巴哈個邊話中bug卡任

未公測,,先興奮,,
食花生先,,

原來紅豆大大是幫GM試任@@
真好呢XD 辛苦你嚕
錯怪你了0﹏0

其實如果封測 是想del acc
為什麼不做到10倍經 20倍經 然後商城物品任用/_\
這樣才試到多些東西呢...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 尋仙玩家 於 2009-3-10 01:43 PM 發表

我呢家睇唔過眼係你既妒忌眼紅人地
你唔妒忌點會係度嘈?你都係想你個公會多人過義仟紛ja
不過好可惜你地唔會有d咁既機會,封測唔計lv啦,剩計人數我地公會都有18x人
係乾坤+太極入面最多人既公會,第2多人既公會先得30幾40人

活動勳章

原帖由 尋仙玩家 於 2009-3-10 01:23 PM 發表
2000FUN公會的輝煌成績請繼續寫下去!

為打造最開心最團結的公會而努力吧!
↑開心的公會?!就是因為這公會以引發起這麼多罵戰

罵戰既引發會係我地? 你真係知情?
至少我地公會入面內部真係大家玩得開心

在封測事件中2ooofun公會叫GM殺玩家一事後 ,現在又發這一篇自似高高在上的文章,本人實在很看不順眼2ooofun的做法,所以本人已經連絡了多個公會玩乾坤貪狼,請各位將要玩太極的樂古朋友考慮一下轉去乾坤玩,把公會也轉到乾坤開,封測資料將會Del,所以不用擔心說封測時公會已經開了在太極
如果這post被封了。大家都應該明白的,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

請問你有無證據証明係2000fun公會叫gm殺玩家?
當時係一個獵苑活動
入面係無限pk
天*璽公會係入面殺人就可以?
2000fun係入面pk就唔岩?
GM點做我地管唔到
佢有無淨係追住人地個公會黎殺我唔會知
係咪高高在上只係本身你對2000FUN有偏見
你地要玩邊個分流根本無人會去干涉
樂古既朋友係咪JSN? 咁我就真係睇下佢會唔會聽你講
而且人地要玩咩分流你咪又要到你管 -.-?!
引發罵戰我根據版規封POST有咩問題?
等同警察根據法律做事都係錯?

轉至另一個post 引用:
- 由好早之前
- 我們[天*璽]公會的部份會員
- 已經覺得[義仟紛]幾位會員/會長與香港尋仙的幾位gm是認識的..
認識會如何?
正如你現實認識律師係咪可以逃過所有既法律?
如果唔認識既咁佢地點會聯絡2000FUN論壇去要求我地幫佢做TESTING?
指定論壇既代價就係咁
赤壁個時佢地都有搵樂古
依D係人地公司既做法,咁有咩問題?!

- 攬用身位gm權力
請問個位GM做左D乜野權力係我地2000FUN身上呢?
就係因為我地公會加左上限所以有問題?
我地TEST到繁體化左既尋仙公會只可以加到155人
咁係咪都有問題?
唔通去到公測先知道先去FIX?
- 我是內側的玩家,,
- 由內側開始那一刻已經開始玩,,
- 不叫做最快升到10lv轉城的一個
- 但亦不會是最慢,,
- 轉了城後亦第一時間成立[天*璽]
- 成立的時候[義仟紛]已有6位會員
- 應該是一開始運用gm權力飛去開幫掛-.-(第一個攬用權力的事)
開義仟紛幫會係因為2000FUN論壇承諾提供足夠既人手去應負測試
所以先幫我地加開幫會
因為封測會刪檔! 對於日後公測根本就無任何影響

- 另外有成立公會的玩家也知道,,幫會只能有30人,,
- 要擴充幫會人數上限就要用"仙玉道具"家族印記
- 但內側又何來入點-.-明顯是利用gm權力整出黎(第二個攬用權力的事)
再說明一次
就係測試
而且仲測試到就算用超級家族印記都只可以加到155人上限
依一方面已經同左爛橙回報

- 經過昨天多輪活動及gm的公告後
- 有玩o既玩家都知路易斯安娜,神仙爺爺,孫婆婆等人都是gm
- 由其孫婆婆利用gm權力升至高lv再在活動中亂殺除[義仟紛]公會外的人(第三個攬用權力的事)
依個只係GM個別既事件
根本同2000FUN無關
再說你話GM殺除[義仟紛]公會外既人
咁你有無證據?!
同埋我都有俾路易斯安娜殺
大家都係活動玩下
點解可以咁小氣

- 最後是[義仟紛]公會的幾位會員擁有的lv+金錢數量與正常玩家不相符(第四個攬用權力的事)
再說明一次
有D係官方人員我唔清楚情況
但目標都係一樣就係測試各方面既可能
淨係生活技能都要幾金黎完成測試
咁試問好似普通玩家咁5日掛住40級衝等
完全無時間賺錢學其他野做任務
點樣可以TEST到一D你估唔到既錯誤出黎?!
如果你係想進行測試既
你可以成為2000FUN/樂古既版主
兩個論壇都成日大量既遊戲TESTING做
尋日接住就係彩虹島既封測
我咪又走左過去幫手測
或者有D人會係大量遊戲既封測出現
唔知你有無見過
個D多數都係做遊戲測試
有興趣既可以直接聯絡遊戲公司或者等遊戲公司聯絡你
但你唔好覺得公測佢會照俾咩優惠你
完全無
封測測試都唔會有報酬
我只可以講一句
別太小氣吧還是你想太多了?
已有 1 人評分Good 收起 理由
塞雷亞 + 1 紅豆耶,冷靜

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 尋仙玩家 於 2009-3-10 01:43 PM 發表

那態度問題我就不清楚

不過在一個短時間內 有大量玩家 不知 事件因由
而同時攻擊一名 會員 或 公會
相信 人的容忍度有限
出現反常的 態度那 也正常之事
我試過在尋仙版區 一個短短 1 小時內 數十個post 都是指責 2000 fun 公會 或某會員
但發post的人 大多不清楚 事情因由
最後知情者 出來說話  可能態度可能 部分會員 會覺得有問題

都係一句  事情也結束
希望大家暫停 這話題吧

十週年勳章(賀詞)

原帖由 怡_ 於 2009-3-10 01:47 PM 發表
原來紅豆大大是幫GM試任@@
真好呢XD 辛苦你嚕
錯怪你了0﹏0

其實如果封測 是想del acc
為什麼不做到10倍經 20倍經 然後商城物品任用/_\
這樣才試到多些東西呢...

因為如果教太高exp一彈彈幾個lv就會miss左好多野
玩過ro私服都知一次彈幾lv同慢慢升測試到既野唔同
請問你知唔知咩叫"封閉測試"?如果你唔明白你可以
去查下呢4個字點解,難得你仲可以講得出"封測"兩隻字
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:47 AM , Processed in 0.034094 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存