2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 巨商 任務一問啊, 請做過所有巨商任的人進黎請教... ...
返回列表 發新帖 回覆
go

任務一問啊, 請做過所有巨商任的人進黎請教... [複製鏈接]

除左4國任務(低級/進階/高階任務/千年湖/小玲任/冰血神任/黑色商團之外...)
可唔可以講下其他任務比小妹知啊...大家唔好比個網址我啊...個網址的資料唔齊整的
所以才開post問大家啊...- v -
我最想問的是...整個隆山任務/禮場任務/月奇峰任務...(大家可以只說個任務需要做d咩...不用例明有什麼物品送了)
還有一問...我做不到隆山任的三樓那個人的任務(即是已完成打200隻牛魔怪的任之後的...)
它說需完成黑色商團的任...是指那個任?
還有...我見到很多人都收集勇者的證明/吉鳥/山神/從火羅漢的藥瓶....那有什麼用的?? 又是任務的一部份嗎?

(希望有心人可以解答...特別是完成整個巨商任的強者, 謝謝啊)

禮場任冇咩用
1:打星星碎片50個
星星碎片不用刻意打
解隆山任時自然打到百幾個

2:打火種50個

做完月奇峰任先可以做隆山三樓的任

月奇峰任只有3個

1:
打山豬 10個書信

2:
去萬里長城打匈奴戰士打100個染料

3:
打狂虎一隻

之後就可以解隆山3樓的任

1:打10個xx的毒藥瓶
(係火羅漢身旁)

我通常點佢地中間,,2種怪一齊入一齊打

2:
10個火羅漢毒藥瓶

3:
20個吉鳥毒藥瓶(4樓的白龍)

4:
20個山神毒藥瓶

解完呢個之後,,留返d任務獎品唔好用

之後點3樓 到 4樓處的npc水狗

再點多佢一次,,就會比左d任務獎品比佢

之後上4樓點花靈(npc)

接晒d任
記憶中係
1:
打20個牛魔王心
(通常我之前打200隻果個任我會打埋)

2:打100隻岩石人

3:打30隻蝗虫

4:打5個軍曹角

解晒花靈任
有天葉(任務獎品)

點返3樓的水狗
有眼淚(任務獎品)

再點返三樓個大哥
就有一隻金剛介

我解過隆山任3次,,所以有3隻...

副板主很強啊   解過3次咁多....
皇蟲同狂虎難唔難打啊...皇蟲我無打天既兵 ><
呢個任務用什麼2轉兵打會好d啊??

回復 3# candyching 的帖子

狂蝗最好有冰wall打,一係要好勁既力權先夠打~

回復 3# candyching 的帖子

蝗虫是地兵,,不用天帥打,,

有血權都夠打,,不過要有技術....

我自己個人用血權的自創打法...

第一步,,雷公,,休戰

第二步,,血權行埋去,,休戰時間就完,,開鐵壁,,,

第三步,,因蝗虫有招持續性攻擊技能,,即使鐵壁就完出休戰,,果一下都會死..or休戰不能,,
因怪物技能持續性攻擊,,令到權暴雷打中怪,,,

所以係鐵壁未完之前,,權2行路,,離開怪物技能攻擊範圍,,要不停行遠蝗虫,,等到鐵壁完,,即再按鐵壁,,再行返埋去蝗虫到,,

因蝗虫行得慢,,近攻,,新先會出技,,所以行遠左佢就唔會出技

我隻血權180力,,11x lv 重覆上面步驟3-4次就殺晒蝗虫

我一下鐵壁加主拍ko一隊= =(仲味食毛,290幾力~168lv)161開始都夠抽啦- -
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 01:02 PM , Processed in 0.028965 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存