2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 WWE 摔角 WWE新手發問 好多問題呀~
go

[問題] WWE新手發問 好多問題呀~ [複製鏈接]

我想問

1.關於wwe既規則(單人同雙人)

2.下面個d字點解?
WWE
SMACKDOWN
RAW
wrestle mania
rko

3.點解佢地係咁比人打頭都唔暈既?又冇血
第二場又係咁...

4.

undertaker同stephanie mcmahon有咩關係?
做咩會救佢既

5.

呢段片做咩???
第一個比randy打到訓低個個係邊個?
勸個個係咪stephanie mcmahon?
佢比randy達一達最尾係咪死咗?
randy達人個招有冇名架?

6.除咗pps同youtube,重有冇d清d既地方睇wwe?
pps係咪好快就update架?

問住咁多先啦~
麻煩先~

原帖由 例子 於 2009-3-17 01:58 PM 發表
我想問

1.關於wwe既規則(單人同雙人)

2.下面個d字點解?
WWE
SMACKDOWN
RAW
wrestle mania
rko

3.點解佢地係咁比人打頭都唔暈既?又冇血
第二場又係咁...

4.
ZmgCgS7G45o
undertaker同stephan ...

http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3288545    ←呢個P0ST專俾新手睇....睇下先

答你既問題

1) 盡我所知解答你

Single Match入面...一般係有DQ....咁雙方都唔可以作出一D過份既動作....同埋唔可以用武器...仲有唔可以有意攻擊裁判
另外當一方出鎖技既時候另一方掂到繩,鎖人果個就要放手...同埋落台唔可以超過10秒....若果對手捉著繩你Pin佢亦當無效(rope break)

Tag Team Match既規則同Single Match差唔多....但係可以拍你既Tag team同伴換人...

2)WWE = World Wrestling Entertainment...中文解作世界摔角娛樂....

SMACKDOWN (WWE入面既其中一個品牌/show)

RAW(WWE入面既其中一個品牌/show)

另外仲有ECW都係其中一個show....WWE總共有3個品牌
Wrestlemania (WWE每年最盛大的一個PPV) PPV大概是每月一次....分別有Summerslam、Blacklash、Cyber Sunday、No Way Out、One night stand、Royal Romble....等等.....三個品牌既摔角手會在同一個show上比賽...

RKO就是Randy Orton的絕技

3) 第3條去上面個post度會清楚

4) 好耐之前既劇情我都唔清楚

5) 呢段片係Randy依家挑戰整個Mcmahon家族....那倒下的男的是大老闆的兒子、stephanie mcmahon係個女
佢咁樣達到休克左.....呢招叫"RKO"

6) 可透過我的簽名前往摔迷之家的週賽視頻區就會睇到每週既WWE

希望幫到你
已有 1 人評分Good 收起 理由
例子 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  Good + 2   查看全部評分

原帖由 無間OnlineJ.M 於 2009-3-17 09:05 PM 發表

http://www.2000fun.com/bbs/viewthread.php?tid=3288545    ←呢個P0ST專俾新手睇....睇下先

答你既問題

1) 盡我所知解答你

Single Match入面...一般係有DQ....咁雙方都唔可以作出一D過份既動作.... ...

嘩~你好比心機答呀,真係唔該晒,遲d補返個good比你~
我係你簽名個個網到試過註冊,但係驗証碼個到係咁打唔到...

原帖由 例子 於 2009-3-17 09:12 PM 發表

嘩~你好比心機答呀,真係唔該晒,遲d補返個good比你~
我係你簽名個個網到試過註冊,但係驗証碼個到係咁打唔到...

其他死仔唔答你 -_- 我樂意推介WWE俾人認識....想HK更多WWE fans
已有 1 人評分Good 收起 理由
例子 + 2

總評分:  Good + 2   查看全部評分

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 07:52 AM , Processed in 0.027448 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存