2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 香港尋仙仙玉價格狂升成因
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊] 香港尋仙仙玉價格狂升成因 [複製鏈接]

香港尋仙仙玉價格狂升成因

1) 大陸外掛工作室/仙玉工作室踩入香港服, 用外掛打錢, 賣錢, 控制仙玉價格.

2)香港商城價格比大陸高出幾倍至十倍, 大陸人看到香港的市場, 所以一湧而至.

(因為香港商城貴, 如果佢地控制到仙玉價格, 一定好多人同佢地買game錢, D仙玉貴, 買game 錢的人會多左)

3)港橙管理不完善, 咁多外掛佢地都唔第一時間處理 (一晚之間周街都係外掛)

(大陸以前都有好多外掛, 但佢地依家識設定到就算d外掛打野, 都唔會賺到好多同唔會掛得耐,港橙一定要諗下點處理)

4)最後, 好地地一隻好game, 比港橙攪到咁, 大陸服雖然初初外掛多, 但勝在勁多人玩,

香港服已經少人玩, 外掛一出, 更少人玩, 物價升到pk....石器時代2一出, 一定勁多人流失, 佢點宣傳都冇用

以上為個人見解, 不喜物插.

另外, 有人有更好的提意, 請提出比港橙睇, 我唔想一隻咁好既game 比佢攪到變垃圾...

我大陸服封左頂好耐, 等左香港服出好耐, 滿心歡喜終於出港服, 點知變成咁....

無言!!!!!

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

因為d大陸仔剩係識整假銀紙
正一垃圾,無能力賺錢就去死
生咁多仔整到自己咁窮

原帖由 壽司-v- 於 2009-3-21 04:33 AM 發表
生咁多仔整到自己咁窮

咁香港都好多人死啦,
仲有,大陸既工作室搵到既錢都係用萬做單位(大部份)
ed唔係識搵錢?

第3位絕對認同
果晚一ONLINE就見到我打緊個場比有5個外掛洗緊(亂碼名)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 pak09 於 2009-3-21 03:57 AM 發表
香港尋仙仙玉價格狂升成因1) 大陸外掛工作室/仙玉工作室踩入香港服, 用外掛打錢, 賣錢, 控制仙玉價格.2)香港商城價格比大陸高出幾倍至十倍, 大陸人看到香港的市場, 所以一湧而至.(因為香港商城貴, 如果佢地控制到仙玉 ...

石器時代2出左好耐= =

原帖由 壽司-v- 於 2009-3-21 04:33 AM 發表
生咁多仔整到自己咁窮

內地人  無可否認 係好多製造假銀紙集團
但係你話佢地 正一垃圾!? 無能力賺錢!?
我望到你哩幾句  我覺得你剩係影衰緊我地香港人
垃圾!? 垃圾會每一日都大量製造偽炒, 流通到市面, 可以坐定定收錢 又冇人捉到佢地!?
難道你比佢地有腦!?有能力!?

版主 得閒就增值下自己啦
重係到叫人做大陸仔? 移家內地人 比我地香港人優勝呀!
移家我地先係人地眼中既大陸仔呀!

就係因為太多版主你哩d咁既人, 我地香港人先至會比人睇死

笑傲無雙

生仔多唔係代表窮囉= =.....你去睇下何生.....

生咁多仔整到自己咁窮

隻game 同整假銀紙 有咩關係?

原帖由 ming0321 於 2009-3-21 09:56 AM 發表

垃圾!? 垃圾會每一日都大量製造偽炒, 流通到市面, 可以坐定定收錢 又冇人捉到佢 ...

我完全同意你既講法
我覺得依家d所謂"板主"跟本就名不乎實
亦唔能夠用客觀 中立既態度去睇一件事
更什既係 成日大陸仔前 大陸仔後...
身為中國香港人 我感覺到好無奈

不要罵戰=.="
首先, 主要既問題唔係人地識唔識搵錢,
無可否認大陸人係好識搵錢,
我係大陸服過來的, 我亦知道大陸人好多人品都好好,
我都有好多大陸戰友, 先唔好講大陸人同香港人先,
首要問題係, 大陸工作室入主香港服,
加上外掛當道, 會令香港既仙玉價格極速提升,
最大最大既問題係, 香港既商城野比大陸同台灣貴幾倍什至有d貴成十倍都有,
如果d工作室咁炒作落去, 香港人會好快頂唔順,
而香港充值點數對仙玉價格係仲要少過台灣同大陸, 而商城物品又高好多.
港橙知道香港會比大陸同台灣少好多人, 所以特登台到個價勁高, 想賣一個賺番十個.
我地想港橙正視呢個問題, 諗番d對應既解決方法,
再咁落去, 會月來月少人玩港服的.
大家中意尋仙, 都唔想睇住佢慢慢衰落去,
尋仙係好game.
希望可港橙可以做番小小野
例如:
1) 封大陸IP (雖然大陸工作室可以招香港下家/用代理IP, 但封左大陸IP起碼可以把傷害力減少, 有封好過冇封
同埋大陸都有server, 而且比香港服完善, 何必比大陸入來玩?攪亂市場)
2) 每天 / 隔天改變game的原碼/怪物/物品代碼之類 (專有既名詞我唔識講, 唔好介意我講錯, 外掛大數係靠個d代碼黎運行的, 所以game更新左佢地就要更新外掛先用到, 就可以減少外掛出現)

絕對讚成#10既意見
夜晚見過1隊外掛刷怪
不過多得佢地
打到隻原寵出黎
我去捉左

=.=" 有外掛捉原寵係好方便, 但更深遠既問題...............到時發生左就死得人多...
大陸有外掛都冇香港有外掛咁嚴重,
大陸 160蚊 20000 仙玉  商城價格正常
香港 110蚊 約12000仙玉  商城價格比大陸貴幾倍至10倍 (唔記得係唔係12000 係應該係對得小過大陸的)

你諗諗如果唔處理好d外掛工作室, D仙玉一路升得"勁快", 到時會點?
係, 佢地外掛工作室係打錢黎賣, 你地可能話會幫佢地買game錢,
但係, 商城野貴大陸幾倍至十倍都有, 你買得起幾多game錢?
另外, 好多人都係想盡量唔用HKD黎玩game的. 買都係買少少, 你係香港服買"小小"絕對係買唔到商城幾多野的...
大家絕對要正視呢個問題!!!!!!!

還好, 香港細, 多數玩game既人都係2KF同樂X forum 度發表,
香港人站起來吧!!!唔好比d工作室為所慾為....><!!!!!!!!!
迫下港橙做野....

版主+油

原帖由 ming0321 於 2009-3-21 09:56 AM 發表

垃圾!? 垃圾會每一日都大量製造偽炒, 流通到市面, 可以坐定定收錢 又冇人捉到佢 ...

如果唔係垃圾又回會做假銀紙呢
一d用處都無
一無事處,唔係垃圾係咩?

原帖由 kalasuo 於 2009-3-21 10:29 AM 發表
生仔多唔係代表窮囉= =.....你去睇下何生.....

我係話..本身已經窮,但係又生咁多仔,又養唔起

原帖由 ipsiuwah 於 2009-3-21 11:07 AM 發表

我完全同意你既講法
我覺得依家d所謂"板主"跟本就名不乎實
亦唔能夠用客觀 中立既態度去睇一件事
更什既係 成日大陸仔前 大陸仔後...
身為中國香港人 我感覺到好無奈

其實你知唔知版主既用途?
版主同版主本身既思想並無關係
假若你地要針對我既版主身份,我都無所謂,
首先我同你解釋下版主身份係咩事
版主: 管理自己版塊,舉辦活動
版主身份: 會員一名,但不可講粗口
===========================
如果世界上個個人都可以用中立既態度去睇一件事
呢個世界就唔會有戰爭,
我唔信你未試過唔用中立態度去睇一件事
首先,
我係香港土生土長,假若你係係香港同我一樣土生土長
你都會知道我地係呢個環境長大,接受既係香港粗俗既說話
所以我由細就係聽慣呢d,你聽邊類我就唔知
講真個句,
其實我覺得自己係香港人,只不過係中國領導我地香港而已
p.s電視都有問過人喇,大部份香港人都認為自己係香港人唔係中國人

唉,唔理係唔係大陸人啦..總之d 諗住賺錢個d公司好煩, 搞到d 物價高晒, 1晚25銀仙玉變成33,第2日38... 升得太快啦,佢地諗住賺錢,搞到隻game d錢愈黎愈多,完成破壞平衡,去到交易ser佢地都係度洗頻, 搞到我次次去都要off左普通頻去~ 代理公司又唔盡責封外掛或封d賣 game錢個d賺號~ 完成影響隻game 既可玩性同埋遊戲壽命~ 大量生產遊戲錢, 一般玩家又點可以追到 佢地所提升既物價? 一般玩家 受苦~ 破壞晒平衡 ,有時真係懷疑 代理公司係唔係同呢d 賣game錢公司有d利益關係

今日又跌番落去

好勁牙d外掛...岩岩見到應該係外掛既人賣千幾粒養生晶
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-4 01:37 AM , Processed in 0.038750 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存