2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 捉稀寵捉到死=.=(已更新22/3..追加兩張圖) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[寵物] 捉稀寵捉到死=.=(已更新22/3..追加兩張圖) [複製鏈接]

以前有玩開睡美人ser....
捉稀寵既時間不多於3小時....

近日(我依家玩鴨ser),同fd一齊升左隻魔c...
打算重溫以前捉稀寵既快樂時光.....
好啦,第一個目標.捉卡拉龍....
時間:凌晨1點至第日2點1x分......響椰子島用左13粒鐘-.-....
當中小睡2-3小時......先比我遇到一隻-.-...

個人懷疑係咪免費ser既關係...比官方改左機率??
遲下先分享下個目標....就係捉火獨角仙@@
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
第二目標:熔岩獨角仙
經過卡拉龍既地獄式奇遇....我都好有心理準備要浪費大量時間去捉呢隻獨角仙....
因為我有野做...so將捉寵既時段分左兩part.....
21/3 11點幾起身....就上罐頭b2捉...
時間為11:xx am至12:30pm.....
11:xx am 同平日一樣都係尻行....
半小時內....遇到隻紅卜卜既獨角仙@@ 我個下呆左....心諗...太快啦...哈哈..
第一round....紅卜卜既虫仔加7隻怪....
首先安撫先=]...第一場比怪sm係好正常....
安安全全定左隻火獨角仙....清左一隻怪....
第2 round...清兩隻怪
第3 round...再打....隻寵miss左.....so清左一隻怪=]....比兩隻木蜻蜓123我=.=
第4 round...火獨角仙下回合行動.......pk.,.....解除唔到麻卑....寵都係.....
第5 round...火獨角仙逃走.....不過走唔到....嚇得我....但係...惡耗又黎...仲係解唔到麻卑...
第6 round...我想自殺....3回合解唔到麻卑....眼白白睇住紅卜卜既身影離去
上半場輸經驗=.=....因為我未玩過魔c....我應該要k哂d木蜻蜓佢=.=真係失敗.....
之後遇到12點半-.-...有野做....放棄了....

好啦...到左下半場....今次做足準備....幻獸籠x2
時間為凌晨12:3x am
經過上半場教訓....再見到隻火獨角仙....一定第一時間出幻獸籠
佢鹵味 ......又係尻行到1:45分.....終於比我再次遇到....比我想像中要快呢
哈哈...第一時間出幻獸籠....睇你隻虫點走...
我都費事安撫佢.....由佢拾下拾下咁走又走唔到...真係笑死我....
當然=]....下半場係成功既....
(果然捉卡拉龍係一場惡夢...十幾小時)
位置方面....我兩次都係響西北面個正方形角位遇到...一邊放寵散步...一邊尻行...

為左避免有人話我尻up.....sd返卡拉龍同火獨仙d圖上來先....

ps...唔記得影埋我fd隻木貝._.
下一個目標....捉火機械人._.

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
極-- + 1 鐵柱終於磨成j
SIU鷹 + 5 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 5  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

13粒鐘 小睡左2-3粒鐘 用成十粒鐘捉隻卡拉龍-口-?

囧 時間多到你
但唔係半夜會易遇0的架ma?
定係你遇果日果陣 卡拉俾人遇左la?!

十週年勳章(賀詞)

用咁多時間去捉.....
你都好有耐性wo@@

快ser只要付出幾百m 就足以買起你果13hr
已有 1 人評分Good 收起 理由
。提子﹏ + 1 你呢句我鍾意-.-

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 極-- 於 2009-3-21 02:41 PM 發表
快ser只要付出幾百m 就足以買起你果13hr

自己捉既成功感大好多

你唔明捉寵人既心態嫁啦 下下講錢
已有 1 人評分Good 收起 理由
yik~~ + 1 nice!!

總評分:  Good + 1   查看全部評分

原帖由 z型仔z 於 2009-3-21 03:47 PM 發表

自己捉既成功感大好多

你唔明捉寵人既心態嫁啦 下下講錢

十幾粒鐘換成功感....

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

火系獨角仙
我撞過=]
撞成2粒鐘/_\"

原帖由 J字頭 於 2009-3-21 04:57 PM 發表
火系獨角仙
我撞過=]
撞成2粒鐘/_\"

但係我一去第3場就遇到

幾百萬買起你13粒鍾- -+
捉到你諗住點用?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

真係走去打營水都冇你咁辛苦

十週年勳章(賀詞)

回復 1# 雲吞餃 的帖子

你去解大劍任左近捉易D

十週年勳章(賀詞)

捉希寵心得記得撞個地方撞易出D

原帖由 闍魔王 於 2009-3-21 02:13 PM 發表
13粒鐘 小睡左2-3粒鐘 用成十粒鐘捉隻卡拉龍-口-?

仲要頂住眼訓去捉-.-......一路聽歌一路捉-.-

原帖由 ~閃#靈~ 於 2009-3-21 02:37 PM 發表
囧 時間多到你
但唔係半夜會易遇0的架ma?
定係你遇果日果陣 卡拉俾人遇左la?!

我同我fd一齊捉-.-...
佢用左大約兩粒鐘捉到-.-..
可能係咁....先要咁多時間撞

原帖由 傻嘻哈 於 2009-3-21 02:38 PM 發表
用咁多時間去捉.....
你都好有耐性wo@@

因為有自己一部機~_~...
想打幾耐咪打機耐囉...
呵呵

原帖由 LNS 於 2009-3-21 04:34 PM 發表

十幾粒鐘換成功感....

你唔明...捉稀寵係考驗緊你耐性....
做人冇耐性點得?
出來做野...
少則兩,三年...多則十幾年
先有機會比上司賞識....
你未出黎做野唔會體會到

原帖由 隨緣﹏ 於 2009-3-21 05:11 PM 發表
幾百萬買起你13粒鍾- -+
捉到你諗住點用?

係有幾百萬就好
不過自己捉唔識錢...情況好似釣魚咁姐._.志在同fd一齊捉既開心時光..

我拎佢來合光力...

睇黎  洗唔洗我講下機會成本?_____________?

放棄既選擇之中, 價值最高的個
即是
放棄了13hr,換來1隻幾百m的卡拉龍
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 09:17 PM , Processed in 0.038160 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存