2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔獸世界 新手的困惑
go

[疑難] 新手的困惑 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

小弟有d想玩wow (可能聽過無數人講wow好玩掛 )
所以都做過唔少research
睇過唔少論壇d精華
但都好似冇乜料到 (可能隻game出左好幾年掛 )
所以有頗多問題想問下大家
1. 天賦係咩黎? 係咪技能黎? 聽講唔同部落會有唔同天賦  係咪真o架
2. 部落對職業有冇影響?
    (因為我見到有多個部落都可以揀同1個職業)
   如果有影響  會影響d咩?:ro08:
3. 打boss掉出黎既裝係咪易唔到? 除此之外其他野都易到?:ro08:
4. 如果小弟想玩盜賊  技能果d應該學咩好:ro08:

麻煩晒大家

天賦姐係其他online game既加能力點禁
打副本有打副本既天賦
pk有pk既天賦  你可以上去巴哈睇人地個d心得

每一個種族都有自己獨特既優勢

例如牛頭人有
耐久 - 被動技能            
提高最大生命值5%

比其他種族血多d 做坦會比較好禁樣

係...因為綁定左自己度 可以賣比npc 玩家就唔得
但留意係拾取後綁定 or 裝備後綁定
拾取後綁定你一汁左就唔可以賣俾玩家
裝備後綁定可以賣俾玩家

技能係99%全部學哂
最貴都係幾金  你做埋做埋任務d錢都夠學哂所有技

1lv到lv80 一直堅持做哂一個地圖既80%任務,到左60去外域,一定堅持做足100%,到70出北島,又係100%,夠你買280%鳥+5000金騎術+1000金北境飛行騎朮

前提你有耐心唔急升lv

我以前係一定清哂個地圖既任(陣係自種族既地圖範圍)

果陣我係verion 1.0 一到60lv 夠錢學(買)千金馬

ver 2.0果陣,係70左果一刻差千二金先買到5000金騎朮

2.0果陣我諗好多人都同我一樣,堅持解哂果張地圖既任先去另一張地圖練功解任

3.0果陣一出我無玩,但我上個月頭回鍋玩番,解哂北境咁多張地圖都由18000金賺到24xxx金(應該唔止)

我強決建議新手到左58去外域,真係要解哂果個地圖d任先好走,因為每個任都10金起

有d廿幾,三十幾,飛過唔做係好泄卓,唔係既話70左去北境,坐60%鳥真係玩到無mood

十週年勳章(賀詞)

聽講改版後d天賦都改晒
請問盜賊配咩部落會較好

上左官網睇
見到有3種不同天賦
請問 刺殺  戰鬥  敏銳  e3種天賦
學咩好  小弟睇到有d亂

原帖由 一名學生 於 2009-3-22 11:19 AM 發表
聽講改版後d天賦都改晒
請問盜賊配咩部落會較好

上左官網睇
見到有3種不同天賦
請問 刺殺  戰鬥  敏銳  e3種天賦
學咩好  小弟睇到有d亂

等你80lv先擔心用咩天賦啦 用咩天賦升lv都冇所謂  都係打怪 - -

獸人 血精靈 不死族

依三個種族可以做盜賊 自己上官網睇下自己想有咩效果

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ‧路飛‧ 於 2009-3-22 11:36 AM 發表

等你80lv先擔心用咩天賦啦 用咩天賦升lv都冇所謂  都係打怪 - -

獸人 血精靈 不死族

姐係天賦亂點都得
果d效果我睇晒
所以想揀血精

原帖由 一名學生 於 2009-3-22 11:37 AM 發表

姐係天賦亂點都得
果d效果我睇晒
所以想揀血精

可以咁講  亂點都得..
但有d廢既天賦 你都冇理由咁笨走去點...

原帖由 ‧路飛‧ 於 2009-3-22 11:36 AM 發表

獸人 血精靈 不死族

不死族可以吃屍體回血量, 潛水時間比其他種族長, 和抗暗影魔法,
盜賊也是適合初學者, 所以建議用不死族盜賊

不過, 我也想知到60以上, 盜賊與聖騎或死騎PK掂唔掂?

原帖由 冗員七號 於 2009-3-22 01:09 PM 發表

不死族可以吃屍體回血量, 潛水時間比其他種族長, 和抗暗影魔法,
盜賊也是適合初學者, 所以建議用不死族盜賊

不過, 我也想知到60以上, 盜賊與聖騎或死騎PK掂唔掂?

實得  不過好難...太難切入

盜賊同dd死騎同一命運...野團10個有9個都唔組盜賊or有盜賊

死騎比盜賊還好...可以做坦

建議玩薩滿...乜天賦都有人要你

玩聖騎,薩滿,德魯依 尼d一定多人組

牧師唔洗問,隻隻game都有人要

回復 10# 斌哥 的帖子

牧師對新手來說比較難玩, 建議用聖騎好過

十週年勳章(賀詞)

唔升天賦既話  打怪唔會好痛苦咩
果招削骨  連擊5下先扣得雙位數  1百都冇
再咁升落去會......

仲有  UI係咩黎
聽人講話用黎打王 解任
但係點用

小弟去解任  成日要我去某D地方搵某D npc
但個地方咁鬼大  好難搵的說.....
有咩方法可以快少少

另外 盜賊招背刺係要行到怪後面先出到
但係我見好多怪都會主動攻擊人
根本連行去d怪後面既機會都冇..
出都出唔到
其實背刺洗唔洗學

ps 我淨係點左潛行
     驚點錯技囧

十週年勳章(賀詞)

d野好難掉

其實好容易,不過分唔分到你又係一個問題

原帖由 一名學生 於 2009-3-23 11:38 PM 發表

仲有  UI係咩黎
聽人講話用黎打王 解任
但係點用

小弟去解任  成日要我去 ...

UI, user interface.
UI係幫助你玩WOW既.
畢竟WOW 好多野要做.. -3-
不過1-80, 只要個任務UI, 地圖UI兩個已經好夠用-3- 做任升LV為主.
網上亦有好多整合包,
將常用, 好用既ui合埋一齊.
可以既揀一個自己鐘意既..
慢慢習慣..=]

天賦, 升LV真係無咩所謂.
升到80再洗天賦吧.
除非你想落下D 低LV戰場感受下殺敵..=]

我個時第一次玩, 39lv就第一次落戰場殺lm..
不過, 落完戰場先知自己既裝幾咁廢-_-
亦知自己技術好差, 做左水魚.
不過真係好開心.. 野戰既話真係心跳加速..=]
不過殺得多, 就慢慢麻目了..-_-
好好享受第一次殺人既興奮..-3-

原帖由 一名學生 於 2009-3-23 11:38 PM 發表

仲有  UI係咩黎
聽人講話用黎打王 解任
但係點用

小弟去解任  成日要我去 ...

大佬 你幾多lv呀?
我80 剔骨廢裝爆擊都有16xxx
一切都等80lv先好講

記住80lv先係魔獸既開始
你禁快諗定都冇用
升到80lv 諗到你頭都爆

刺殺天賦搞左我成個月我都重未搞掂d迴圈

坐騎你要30lv先開始有
30lv 60%
60lv 100%
70lv以上 飛行60%/280%/310%

教埋你打怪 邪攻到5連擊點 就剔骨 隻怪應該死左
唔使煩

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ‧路飛‧ 於 2009-3-24 02:29 PM 發表

大佬 你幾多lv呀?
我80 剔骨廢裝爆擊都有16xxx
一切都等80lv先好講

記住80lv先係魔獸既開始
你禁快諗定都冇用
升到80lv 諗到你頭都爆

刺殺天賦搞左我成個月我都重未搞掂d迴圈

坐騎你要30lv先開始有
...

我打同LV怪都打得好辛苦
full血到打死隻怪為止  我得返1/4血

仲有...ui係點用
裝左冇反應

另外 你所講果d%係咩黎
唔多明

盜賊 升lv 都算好易
天賦 方面 點戰鬥系啦 容易d
仲有wow 有樣野叫專業技能
見議學 剝皮同制皮 <---可以自己做裝俾自己著
加油唷!!樓主!!

回復 16# 一名學生 的帖子

我估你未識儲連擊點, 照計你最常用到是邪惡攻擊, 每出一次邪惡攻擊就會有連擊點,
然後再用剔骨去埋佢單, 這是初期的打法, 另外你要熟習用潛行和悶棍, 這兩項也是搵食招,
例如你離遠見到兩個人形的怪, 你可以用潛行去到佢地附近, 然後向其中一個用悶棍,
就可以俾足夠時間你打完一個再打另一個(不過悶棍對動物類是冇效)

原帖由 一名學生 於 2009-3-24 10:13 PM 發表

我打同LV怪都打得好辛苦
full血到打死隻怪為止  我得返1/4血

仲有...ui係點用
裝左冇反應

另外 你所講果d%係咩黎
唔多明

善用要潛行先用到既招

ui 壓縮落wow既file入面就得

% 係講既坐騎令到你提升既速度

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ‧路飛‧ 於 2009-3-25 05:07 PM 發表

善用要潛行先用到既招

ui 壓縮落wow既file入面就得

% 係講既坐騎令到你提升既速度

我lv低到連潛行先用到既招都未學到

原帖由 冗員七號 於 2009-3-25 02:09 PM 發表
我估你未識儲連擊點, 照計你最常用到是邪惡攻擊, 每出一次邪惡攻擊就會有連擊點,
然後再用剔骨去埋佢單, 這是初期的打法, 另外你要熟習用潛行和悶棍, 這兩項也是搵食招,
例如你離遠見到兩個人形的怪, 你可以用潛行 ...

我識儲連擊點
anyway 3q

仲有  想問一下  點樣睇坐標

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 01:00 PM , Processed in 0.064957 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存