2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢想之翼 你對OMG代理 首次授權港澳台地區遊戲有什麼期望呢? ...
go

你對OMG代理 首次授權港澳台地區遊戲有什麼期望呢? [複製鏈接]

活動勳章 十週年勳章(賀詞)

相信有留意網絡遊戲資訊的會員對OMG這個代理不會陌生吧,
今次OMG終於衝出台灣, 來到香港及澳門擴展其遊戲業務,
大家對OMG來香港,澳門發展有什麼期望呢?

在OMG管理下的《夢想之翼Online》 又有什麼期望呢?
不妨討論一下吧

OMG代理係一個好代理~之前都成日玩佢D GAME~
比起香港D代理用GA錢小好多~
只要無BUG無外掛就咩都得

無BUG無外掛就咩都得0.0''~~~冇商城就最好啦

冇商城人地賺乜-.-用下腦plz-.-
   我諗你呢d人就係睇唔過d用錢玩既人先咁講-.-

活動勳章 十週年勳章(賀詞)

原帖由 fnn2 於 2009-3-23 04:34 PM 發表
冇商城人地賺乜-.-用下腦plz-.-
   我諗你呢d人就係睇唔過d用錢玩既人先咁講-.-

佢既意思可能係話月費營運
不過已碓認夢想之翼為商城營運

原帖由 迷雪雪 於 2009-3-23 04:40 PM 發表

佢既意思可能係話月費營運
不過已碓認夢想之翼為商城營運

憑呢隻"那炸"game點敢月費制=.=賺條毛

我認同佢係1個好代理,,

冇乜要求囉,,希望隻GAME有D質數,,唔會好似其他GAME咁..整1整又放棄,,

笑傲無雙 玩過星曲WEB

隻Game太過Cute化..    吾太喜歡..  
睇下佢會吾會好似其他代理甘代理左又吾理..   由得佢自生自滅先``

對於omg 無咩好感
剩係識搞人氣 懶親民
試問有邊一間公司唔係為左賺錢而開game ?

呢隻遊戲又不知所謂 , 無咩期望可言

我希望真的能做到"無外掛"
不要像LUNA一樣廣告寫著無外掛保證,但還是可看到掛機的....

原帖由 成瀨村 於 2009-3-26 09:52 AM 發表
對於omg 無咩好感
剩係識搞人氣 懶親民
試問有邊一間公司唔係為左賺錢而開game ?

呢隻遊戲又不知所謂 , 無咩期望可言

即係點= = 點解冇好感既? 搞人氣,親民你唔like咩? 有冇d point講下黎參考下? 就咁睇你講d野無咩point可言wo
間間公司為賺錢好正常既, 最重要係賺左我地既錢, 會唔會提供應有既服務質素姐, 好似GC果D咁PK既代理商賺完錢咩都唔理,就算理都係鎖野就死啦,係咪先?

期望OMG代理的遊戲比其他代理公司的遊戲長久 & 封內地 ip.

原帖由 飛天小聯 於 2009-3-26 12:15 PM 發表

即係點= = 點解冇好感既? 搞人氣,親民你唔like咩? 有冇d point講下黎參考下? 就咁睇你講d野無咩point可言wo
間間公司為賺錢好正常既, 最重要係賺左我地既錢, 會唔會提供應有既服務質素姐, 好似GC ...

老實講 , 表面上搞人氣,親民 , 實際內裡佢諗緊乜 , 我相信無乜人知
代理商搞人氣 , 令玩家支持 , 間接令其他代理商既人氣下降
人氣下降 , 人流少 , 自然乜game都汁
簡單講一句 , 代理商就係一個國家
搞人氣就係攻打其他國家
遊戲只係炮台 , 玩家係咩? 就係炮彈
想像下如果所有玩家都湧晒去omg
其他代理商越黎越少之後會有咩效果 , 不敢相像

另外 , 唔好講賺錢 , 你都識得講間間公司為賺錢好正常 , 最重要係賺左我地既錢 , 會唔會提供應有既服務質素
我玩過omg既game , 可能因為香港同台灣相隔得遠 , 所以我唔多feel到有的咩服務質素
間間代理公司都一樣 , 何解香港的代理公司特別差?
香港係網遊方面並沒有台灣如此完善的法律條例
大家可以上網搵搵台灣網遊既法律條例比起香港個的差幾遠(香港究竟有無? 唔多聽過有)
法律條例如果唔夠會有咩問題?
第一 , 大家可以見到omg 申請一個帳號有幾難 , 因為台灣有法律條例可以比台灣既代理商拎盡晒我地既個人資料 ,
當你用外掛既時候可以鎖你帳號 , 你想申請第二個? 唔該換過張身份証
當你係幣商賣廣告既時候又可以鎖你帳號 , 你想再申請多個出黎賣廣告? 唔該換過張身份証

第二 , 大家可以睇下香港代理商申請帳號有幾難
因為香港無法律 , 所以香港代理商唔可以拎咁詳細既資料 ,
令玩家想申請一個帳號既時候 , 只需把個人資料亂填 , 然後上網搵個身份証號碼生成器就可以申請一個帳號啦~係咪好簡單呢?
呢個就係點解幣商鎖極都極唔完 , 香港代理既遊戲永遠都會有咁多幣商外掛既原因

咁試問大家 , 香港係同台灣如此不公平的情況下 , 如何作出比較?

p.s. 小弟唔係想筆戰 , 係想同各大香港人講
點解香港有代理商唔可以玩香港代理商既online game
一定要走去玩台灣代理商?
如果繼續咁樣落去
只會令香港成為台灣既跟班
要維護香港網遊既成長
就必需由自己開始
千萬不要帶著兩種病「郁的爆粗証」及「衝動火爆証」去玩online game
咁樣只會令香港人既網遊世界越黎越差
最後就會走上末路

笑傲無雙

原帖由 成瀨村 於 2009-3-27 10:18 發表

老實講 , 表面上搞人氣,親民 , 實際內裡佢諗緊乜 , 我相信無乜人知
代理商搞人氣 , 令玩家支持 , 間接令其他代理商既人氣下降
人氣下降 , 人流少 , 自然乜game都汁
簡單講一句 , 代理商就係一個國家
搞人氣 ...

如果2隻game既商城d賣d野係一樣既話我就會玩港版
但商城唔一樣既情況下而台灣比香港好既點解我要去玩比較蝕抵既一方?!~
先不要說omg既game~
我用勁舞台版同港版比較
港版什麼都要收費(點數)~收費也不要緊~物品還要有時間限制的~那我為什麼要去買?!~
反而台版不用收點數,而是用遊戲幣買,還要是永久

作為精明消費者我為什麼要選擇買點數又限時物品而不選擇遊戲幣也有永久的物品?!?~

好想玩,快d出!!!!

唔係太差la~~~~

只要無BUG無外掛就咩都得

原帖由 成瀨村 於 2009-3-27 10:18 AM 發表
恕刪

其實...有邊間公司諗緊乜你係知??除非你係某某公司入面做先知者.
代理商唔搞人氣搵咩人玩?有咩人知??就咁開ser.放係度乜都唔做等人願者上鈎???你估你係東華x院靠口碑????間間公司都有佢地宣傳政策,所有game既宣傳咪又係度攻擊緊佢自己公司以外既敵對公司(你講既國家),大家都做同一樣野自然有競爭,唔同政策吸引唔同對像,隻game好就自然有人留,唔好既你做幾多野都留唔住客,就係咁簡單,唔會因為你同我係度打埋打埋一堆字就有改變.

香港同台灣代理商既分別你已經講得好清楚,縱使兩地既經營環境唔同,難道香港既代理商就無任何提高服務/遊戲質素既途徑或做法!?因為香港法例無保障本地既遊戲代理商都唔能夠吸引本地既玩家,對岸代理既遊戲就人頭湧湧??咁可能係因為香港代理做得唔夠好,唔一定係人地做得好好,任何一個普通玩家/人都識得選擇更好.

香港人既網遊態度普遍都係自私為宗旨,妄顧他人感受,亦反映左時下大部份年青人既現實態度,要佢地改變?難比登天,倒不如反其道而行,出隻爆粗online,學下曾特首"鬥嗡"爆得越多粗越多exp,包保大家升lv升到好high之餘仲可以發洩埋現實壓力(妄想中)

最後講下我自己對你睇法,老實講點睇我都唔覺你係一個玩家,一個普通既玩家普遍只會考慮幾樣野:
1. 遊戲畫面 - 可愛,唯美,另類風...etc
2. 遊戲類型 - 大型國戰,無限升級地獄,回合制...etc
3. 月費/商城
4. 技能,職業平衡度
5. 代理商...<==我真係諗唔到會有幾多人會放係考慮之列,代理商好與唔好只係附帶既條件

一隻唔好玩既game就算俾omg代理隻game都唔會變得好玩,我唔係玩代理商,我係玩game...所以申請a/c有幾難都好我都會為左自己鐘意既game去不怕麻煩,如果你好鐘意既game去左omg手上你就會放棄??如果係,我真係覺得你只係一個針對代理商既人.

p.s. 照你既回文目的,我覺得你應該每一間台灣代理商代理既每一隻遊戲入面都見到你呢篇文章,等全部玩緊台灣代理game既香港人都"覺醒",然後等佢地回頭是岸,共同建立一個更加好既"香港人既網遊世界",我都希望見到有呢一日.

冇外掛就得其它咩都.......

好好管理,不要讓遊戲太亂囉
當然首要之務 外掛抓抓抓!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 05:34 AM , Processed in 0.045888 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存