2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 私人遊戲伺服器聊天區 入來傾下計 專題討論 開服原因/關服原因 ...
go

[香港] 入來傾下計 專題討論 開服原因/關服原因 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

其實我本人都開過私服啦,係上年9月頭既時候

e加想大家討論下有咩原因會驅使你開私服,又有d咩原因令你收爐關私服呢?

相信每個人心裹諗既野都會唔同,有人會係為錢,有人會係大眾

自己討論,違反版規照扣分

就以輝雄再臨1 海盜王為例
當時看見沒有太多好的海盜王私服
加上自己與對於海盜王的喜愛
與有一個認識頗長值得信任的技術人員♀£云♂§
一直發展得很好....但是基於數據庫問題與主機人員不是長時間在
就關掉了

在2008年10月
與♀£云♂§討論一下私服問題
於是決心會考完(即是來臨的5月開航輝雄再臨2)
本人增添新電腦
想不到時間會過這麼快

其實我將要重新開服的原因希望大家玩得開開心心
主張不收費...自掏腰包支付營運開支
只希望大家傾下計 玩下就開心了

最後希望大家支持輝雄再臨2
雖然我們沒有最好的技術..但是會做到盡善盡美
在繁忙的生活增添一份色彩

已有 1 人評分威望 收起 理由
極樂 + 10 感謝分享!

總評分:  威望 + 10   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

開服原因:
1.有部機吉左
2.有時間空閑
3.想賺錢

關服原因:
1.生意不好, 轉其他遊戲開
2.比人地bt服頂死
3.這game冇繁體字, 麻煩多多, 變相沒hk人玩
4.bug, 外掛太多
5.gm太廢, 沒新創意
極樂 + 10 你的文章對我很有用。謝謝!

開服既原因:
      - 覺得做gm好易..
      - 覺得開個服出黎好易..

關服既原因:
      - 玩厭左..
      - 機廢開出黎lag..
      - 比人插得多冇引..
      - 唔識更新新版本..
      - 一時衝動開左出黎爽完..
極樂 + 10 感謝分享!

玩過星曲WEB

開服原因:
一心諗住想賺錢
部勁太勁
上黎吹下水

關服原因:
無資源再投資落去
人流唔夠多
自己技術唔夠勁

十週年勳章(賀詞)

我自己有試過開天堂2/EP4同班FD玩
開服原因:
fd d掛-.-
滿足下自己同fd神裝既慾望[全套S80+65535去SM真真正正既巴列斯]
吹下水 拍下片

關服原因:
晒時間
成日要擺低好多事情搞資料
技術局限於修改數值
吾識加新野

開服原因:

關服原因:

開服原因:
貪新鮮乜都想試下..
又想搵下錢
+上對隻game都有一定好感

關服原因:
做唔黎
比人攻擊
時間不夠
承受唔到壓力

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

開服原因:
1.有錢人買左部服務器想學下開ser
2.搵錢,,(如果唔係買端個位多數都會有銀落袋)
3.個人喜好,,(人地鐘意做下GM,,服務下大眾)
4.都有係開一至幾星期山,順水ck
5.人潮,,(當一個game端放出,,多數會突然涌出幾十個ser,但多數只有幾個開得長)
6.朋友合作,,(朋友來自4方..一推一推,,之後再推上2000fun等大壇齊齊fd)
關服原因:
1.技術唔夠,,(往往因為原始端不出新,,gm無技術改好改新)
2.人流流失嚴重,,(這是重要的,,無人玩你個ser,,仲開來晒自己電$$?)
3.玩家要求太多,,(增加減少,,左媽媽就右爸爸,,)
4.GM自身幼稚,,(年輕有為,,可惜看你不順便出事了,,eg:亂封ac)
5.GM太過fd底團,,(有好絕個原有聲望的都衰過了,,gm見fd派神裝,,普通玩家就只有全滅)
6.嚴重原始端錯誤bug無法改正,,(刷錢屈怪什麼的都有)
7.經驗/掉宝太高,,(可分為2*,,因為跟人流流失似)
8.GM自身有私人理由,,(外國留學,,家人,,等等問題)
9.玩家看穿gm只求搵銀心理,,(都有的,,因為有d服俾人發現左開商城野勁到一般野/圍都殺唔到的東西)
10.GM偷改低野,,(你改唔通知,就唔洗指意玩家信你服你!)
11.犯法俾人捉到,,(本人都唔記得有幾多個地方係禁私服,,捉到就係罪行)

開服原因:

1. 朋友推薦
2. 空閒時間過多
3. 嘗試一下當作學習

關服原因:

1. 開出黎同心目中果個唔一樣
2. 技術與知識不足
3. 無多餘既資金經營
4. 人手欠缺
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 11:34 AM , Processed in 0.037701 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存