2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新天堂II 來看呀 自我測試長短沖武機率~
返回列表 發新帖 回覆
go

[綜合討論] 來看呀 自我測試長短沖武機率~ [複製鏈接]

小弟初玩天堂2才兩個月 對天堂2衝等 打寶真的沒什興趣(打寶除打首領.boss...沒工匠..也賺不了什麼錢)
反而衝武更好玩~_~''
試過買7把長短衝 未到+8己經全爆掉 再來買10把衝最多衝到+11一把 最後+11去+12也爆掉
經過這兩次經驗細路非常積極上網找有關天2衝武的資料 ~~~>天天天堂2  天兒
我想好多人都認識吧 點過千張武卷計出長短劍點武機率
由於本人極度熱愛天堂2衝武系統 少少錢還是有的啦!
我也來一個天堂2長短衝武機率給大家討論 分享
向各天2幣商花了1700蚊買了20億天幣 目標50把長短 500張b武(因為中途會爆不會準備全夠衝+16的) 衝+16長短數把(理想)
還要請盟友+朋友幫忙也用了2星期時間收東西 50把長短(唔識合全現金收)1250萬公價 b武 500張 平均220~230萬一張
準備開始了 時間:早上6時正 地點:奇岩道具店旁邊 職業:劍刃舞者(這不太關事吧-.-'')
先全衝+3 50/50(數量) b武剩350
+4  44/50(數量)  b武剩300張   (機率比天兒測試的高)
+5  37/44(數量)  b武剩256張
+6  28/37(數量)  b武剩219張  (衝+6時有5把是連續爆的...害我以為會爆到尾...)
+7  19/28(數量)  b武剩191張  (看剩19把 感覺快到尾星了)
+8  14/19(數量)  b武剩172張   
+9  10/14(數量)  b武剩158張  (小弟這時候已經出現就這停好了的想法 +9一把8000千萬 10把8億+剩158張b武約4億@#$@$#)
+10  7/10(數量)  b武剩148張  (單位數字啦....)
+11  5/7(數量)    b武剩141張  
+12  2/5(數量)    b武剩136張  (看來傳說的+12是個卡點是真的喔 機率還低過50%)
+13  1/2(數量)    b武剩134張  
game over......囧..就是小弟現在用的這一把+13 原諒小弟已經無勇氣衝下去了..我還是要玩天堂2的
20億剩返7億幾.....(已經計埋b晶 +13長短估值 剩的b武賣210萬1張)
除了+11衝+12機率低過50%之外 其他都平均都有超過60%機率成功的 這個角度看的話其實是滿好沖的(百分比上看的話) 但是為什麼最後50把長短未到+14就全軍覆沒呢~_~ 這點很值得大家去想一想的喔
最後結論....就係衝武根本同機率真係無咩太大關係 只有運氣既差別 用1把+3衝到+10的大有人在.. 而為什麼d人感覺一起衝安全d 講明係感覺 可能1把1把衝的結果都係一樣 經過這次之後我個人角度認為衝武可以說是天堂2主遊戲中的一個小遊戲而已 為的只是一閃即逝的快感 有多少個可以靠這個小遊戲混飯吃呢 衝武這系統也有名你叫 <<天幣終極回收系統>> 贏的只有小數...又有多少人因為衝爆武器而離開天堂 就這一次我對衝武完全失去興趣了..1700蚊買個教訓 要紅武還是一把買回來更化算羅.....
已有 3 人評分威望 Good 收起 理由
Wind_force + 1 支持你!下次繼續^_^
人造人 + 1 精品文章
civiclau + 30 精品文章

總評分:  威望 + 30  Good + 2   查看全部評分

都冇咩人玩la~_~

天堂系列係香港真係不太受歡迎....是因為代理是爛橙嗎...

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

原帖由 邪牛流丸 於 2009-3-26 01:36 AM 發表
小弟初玩天堂2才兩個月 對天堂2衝等 打寶真的沒什興趣(打寶除打首領.boss...沒工匠..也賺不了什麼錢)
反而衝武更好玩~_~''
試過買7把長短衝 未到+8己經全爆掉 再來買10把衝最多衝到+11一把 最後+11去+12也爆掉
經 ...

好強,有錢人真是不同.
不過真正衝武還是要計少少巧妙的
小弟三年前就衝到紅光,雖然是C武,但當時的天幣比現在貴好多倍,所以當時成本價值不比現在低
計計下也沒有爆很多(爆了6~7把C次頂武器+一些C防)
最近衝武器又爆了些C武器,不過就衝到+4B雙刀和+6長槍. 計算成本還是化算
我貼的衝武器文章可去上面找找看,應該還在

這一次雖然我沖衝武失左興趣 不過今次之後多了朋友找我討論天堂2沖武的技巧
其實沖武也算不上有什麼技巧 好像我上文說的說穿了也只是運氣
硬要說有技巧的話就是怎樣在沖武的時間令自己運氣增加-.-''(大家明我講咩嗎)
讓我膽粗說明一下我的睇法吧!
首先大家要理解到天堂2沖武是以怎樣的形式去運作 大家還記得嗎 早兩年前的天堂2
點武卷沖武器的方式跟現在大有不同的 以前是一點就立即知道結果 現在還要load大條野.
我大膽假設官方這樣設定其實是以防有人用外掛把沖武機率計出來 所以那次更新把整個沖武以一個小遊戲的方式進行(就是現在的樣子啦)
說完些廢話我也講一下我認為的沖武形式
天堂2沖武應該是以一種好像老虎機方式進行的 簡單來說就是紅燈(爆)綠燈(過)以高速交替(紅綠燈只是比喻 也可以用百分比數字代替) 而現在天堂2的沖武方式我認為那個小遊戲的其實是一個小型遊戲平台 那就是當你的伺服有數人在衝武時 大家就會互相影響大家沖武成功的機率 例如:我在沖武假設下一次沖會成功的 但是同時間有人比我早沖同一種武器 那當他沖完之後機率就會重新設定 從而影響到我下一次沖武的機率 當一大堆人衝的時間機率就會極度混亂 而網上一些大大自行測驗的機率在這時間是不管用的 以上是我最近跟一些天堂發熱友討論的結果 絕不是空口說白話 係經過人為測試的啦(雖然只是在魔力天堂2) 測試不詳細說明 簡單帶過 就一個先測試一種武器的機率 完成後 找多一個人在同一時間一起沖 最後發現在 一個爆得特別多 一個比之前測的成功機率要高
因為我是個失敗者 我就說一下我的發熱友朋友的心得:沖武要講時間 選少人的時間 按下去的時間 而我提到的增加運氣就是當你沖連續兩把都爆的時候..不要以為下一把一定不會爆
要同自己既黑仔打對台(就是你認為ok既時候..停一停手 等一會才沖)
最後結論也是運氣問題 好像股票市場 有資料 有業績 有專家分析 有書可以修 就算你有齊以上 當你當身家壓上去 也一樣會俾海嘯沖走 因為人為+運氣才是最終變數~_~(人為準備+聽天由命)

利害利害~~~~~~~

想當初我都是因為衝爆武器而離開過的人~~~~
現在回來玩都是平常心開心打下怪就好~~~

2KF足球隊 十週年勳章(賀詞)

我通常跟不到團,行完奇岩,百無聊賴...就會手痕
之後爆完一堆才安心訓覺......

哈哈 版主跟我一樣~
練完功其實都可以訓 但係又唔去奇岩唔安落
去到奇岩見到人地一次過賣+5+6+7@#$@#!##
個心又跟住唔舒服 如果依個時候個身有錢.又俾我見到d平過市價既.+0~+3武..
又咁好彩個身有d武卷既話.. 我就覺得  咁多巧合 ya~一定係個天引渡我衝野啦 無死啦!!
..但係每一次既結果...都係整到一身都係晶..
唯一同版主唔同既就係我衝爆野之後..會幾粒鐘眼光光訓唔著...
唉 所以話沖武真係害人不淺呀/.\

我冇玩之前直隊一把雙長 +0上到+14先爆

-.-+0直上+14 你依d咩機率..  你衝果時天堂2係唔係hand左機呀/.\
如果係真既 咁我應該將我個主題改做....  <<來看白痴呀 白痴測試長短沖沖武機率 自備爆谷可樂 睇個白痴點死呀>>

補充:我把+13係四日前已經衝左去+14 等等睡之前我就會直衝+16
如果有咩不測 歷時兩個月的天堂2就.........有緣再見~3~

雖然我冇你衝得咁勁咁高...但我之前都係衝武器賣唯生.......
我衝武器一定唔會係奇岩沖,,,因為我覺得人太多....
可能好多人衝機率會低d....
所以我次次都係去怪物競技場衝...成功率唔差嫁.....簡說一下....
我唔係太有錢....受唔起大風險....所以只係衝C武 小黑,,可以轉做何門個把必首...
通常我一日只係衝2把,,時間係夜晚0300-0500到...大約啦
多數我會一把直點+4,多數成功,如果失敗就會唔衝個日- -冇運
跟住點另一把+5,,再點埋上一把+5,
過5-10min,,,當中傳送番加岩再番競技場
張其中一把沖+7.......我個日就收工了.....一把+5一把+7
第2日拎去賣....有人要就放...冇就留番再沖....多數都賣左...
平均我係有錢賺.....

但可惜...人太貪心....之後走左去沖長短...
最高的只沖過+7...爆過唔少....唔知點解咁難沖-_-
最後成副身家輸曬....沖爆埋手上用開個把......退出天堂2-____________-

原帖由 邪牛流丸 於 2009-4-6 03:45 AM 發表
-.-+0直上+14 你依d咩機率..  你衝果時天堂2係唔係hand左機呀/.\
如果係真既 咁我應該將我個主題改做....   

人有貪念 未到+16唔好老定 唔係好似我咁 空歡喜

你地係一次連衝幾張?
還是一日一張?

原帖由 Elf精靈 於 2009-4-9 04:33 AM 發表

人有貪念 未到+16唔好老定 唔係好似我咁 空歡喜

到左+16都唔好老定- -
我都係因衝爆裝而離開的= =
e+有時會玩下私服..玩私服又係咁...
身上有少少錢就狂衝..爆完又dl哂- -又要重玩咁濟

原帖由 邪牛流丸 於 2009-4-6 03:58 AM 發表
補充:我把+13係四日前已經衝左去+14 等等睡之前我就會直衝+16
如果有咩不測 歷時兩個月的天堂2就.........有緣再見~3~

我想知你有冇衝到+16 @@' e+18號啦-0-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 01:09 AM , Processed in 0.039983 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存