2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之樂章Ⅱ 夢之樂章好多潮童
樓主: ED60
go

[討論] 夢之樂章好多潮童 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

原帖由 於 2009-3-31 06:44 PM 發表
呢d咁無意義既討論同個game一d關係都冇

仲要咁人生攻擊其他玩家.....

鎖左個post佢好過....

一早應該鎖啦, 但冇人做野.

原帖由 小胖胖 於 2009-3-30 03:09 PM 發表

咁你見到 張如城 八兩金 孔慶祥 會唔會話佢7...??
博上位 行開d啦 傻仔...

本版既版規如此:

5. 嚴禁以粗俗成份的語句 (粗口) 直接人身攻擊/簡接諷刺任何會員或版主(如被發現 一律扣100分)

6. 本版嚴禁發起罵戰/筆戰 一經發現會關post處理 如有再犯(例如再開新主題繼續罵戰) 開主題的人和有份參與罵戰的人仕會被扣分處理 嚴重者會被禁言三天

點解仲唔關post~.~
同扣100分呢?

原帖由 於 2009-3-31 06:51 PM 發表

本版既版規如此:

5. 嚴禁以粗俗成份的語句 (粗口) 直接人身攻擊/簡接諷刺任何會員或版主(如被發現 一律扣100分)

6. 本版嚴禁發起罵戰/筆戰 一經發現會關post處理 如有再犯(例如再開新主題繼續罵戰) 開主題 ...

關不=可以阻止...冇指名不算人身攻擊
網路無彊界

有粗口=扣分
個版旺d唔好咩..哈哈

本版既版規如此:

6. 本版嚴禁發起罵戰/筆戰 一經發現會關post處理 如有再犯(例如再開新主題繼續罵戰) 開主題 ...

原帖由 *追。月* 於 2009-3-31 06:46 PM 發表

一早應該鎖啦, 但冇人做野.

版主有權根據當時實際情況做出相應處理,包括是否執行扣分以及扣分的多少

另外 如果有需要既關POST既,我相信版主會處理

原帖由 再次一遊 於 2009-3-31 08:10 PM 發表

版主有權根據當時實際情況做出相應處理,包括是否執行扣分以及扣分的多少

你的內容我十分同意

原帖由 【無名小子】 於 2009-3-31 08:04 PM 發表

關不=可以阻止...冇指名不算人身攻擊
網路無彊界

有粗口=扣分
個版旺d唔好咩..哈哈

第1頁POST埋條LINK出黎都話冇指名
原帖由 再次一遊 於 2009-3-31 08:10 PM 發表

如果下下都等果個版既版主睇到先做野
咁要報告呢個功能做咩?

仲有, 有D野係要預防, 唔係發生左先去用方法停止

另外, 人身攻擊同埋罵戰已經出現左,
已經有足夠既理由關POST..

03. 請會員切勿惹起筆戰、人身攻擊及發表有侮辱成份的字句
最後, 自貼區果度有呢樣版規,
如果你覺得柒啊, 出街會俾人打啊,
呢D句子唔係人身物攻擊/有侮辱成份, 我冇野講..

原帖由 *追。月* 於 2009-3-31 08:27 PM 發表

第1頁POST埋條LINK出黎都話冇指名

如果下下都等果個版既版主睇到先做野
咁要報告呢個功能做咩?

仲有, 有D野係要預防, 唔係發生左先去用方法停止

另外, 人身攻擊同埋罵戰已經出現左,
已經有足夠 ...

如果情況不算嚴重 未去到惡性既 冇關POST既必要
同埋我岩岩都睇左 上面D人回既POST
冇錯係有人身攻擊..不過未至終去到好嚴重
仲有版主處理 會員罵戰既POST 而去到關POST既階段
係因為有會員集體性 罵戰....而只係數位既 亦都冇必要關POST處理
如果每個POST都有某些會員 對罵....咁你會唔會關哂 咁多個POST?

原帖由 再次一遊 於 2009-3-31 08:32 PM 發表

如果情況不算嚴重 未去到惡性既 冇關POST既必要
同埋我岩岩都睇左 上面D人回既POST
冇錯係有人身攻擊..不過未至終去到好嚴重
仲有版主處理 會員罵戰既POST 而去到關POST既階段
係因為有會員集體性 罵戰....而 ...

保護自貼既會員不嬲都係首要做既事
會員自貼區亦都係一樣
貼左相出黎俾人話柒, 又呢樣又果樣
版主都可以當冇事既話, 仲叫人點繼續貼相?

唔係樣樣事情都可以隻眼開隻眼閉

原帖由 *追。月* 於 2009-3-31 08:36 PM 發表

保護自貼既會員不嬲都係首要做既事
會員自貼區亦都係一樣
貼左相出黎俾人話柒, 又呢樣又果樣
版主都可以當冇事既話, 仲叫人點繼續貼相?

唔係樣樣事情都可以隻眼開隻眼閉

首先,我唔係隻眼開隻眼閉
再者,來來去去都係同一個會員 你地某幾位人士爭論...
冇必要因為咁 而去關人地個POST

仲有 我地其他版既版主 唔係太適合 去批評 其他區版主
如果有意見 可以直接PM 該區版主 商議
避免在POST中...說人不是

原帖由 再次一遊 於 2009-3-31 08:40 PM 發表

首先,我唔係隻眼開隻眼閉
再者,來來去去都係同一個會員 你地某幾位人士爭論...
冇必要因為咁 而去關人地個POST

仲有 我地其他版既版主 唔係太適合 去批評 其他區版主
如果有意見 可以直接PM 該區版主 商議 ...

我下晝已經報告左了..

ANYWAY, 你去一去呢區既自貼版睇就知咩事
仲有一樣就係, 我冇意說人不是, 版主都係人
不過我只係好似普通會員咁建議版主關POST

原帖由 *追。月* 於 2009-3-31 08:57 PM 發表

我下晝已經報告左了..

ANYWAY, 你去一去呢區既自貼版睇就知咩事
仲有一樣就係, 我冇意說人不是, 版主都係人
不過我只係好似普通會員咁建議版主關POST

如果建議的話 直接PM人地...
避免起POST度講
同時我都希望話題結束 我地冇必要爭論...
同埋該會員都已經冇出聲...SO 大家都冇必要再起呢個話題爭論

當我看完之後

版主 你們在做野嗎

我唔多認為你們做野囉

個帖的確有時好熱鬧有時下沈左

但問題就完嗎?

個問題跟本味完 你現在不封帖 味自然出多左個帖囉 問題味一路下去囉

金日都有人出左個新帖la 不過你們d走左姐

我想講 如果想個版熱鬧 不是看到有人說什麼潮童就可以吸引人流囉

何況個問題問潮童 但夢之樂章有內容有關潮童的?

好心你們自問自己是不是完全沒做錯la

原帖由 無名小貝 於 2009-3-31 10:21 PM 發表
當我看完之後

版主 你們在做野嗎

我唔多認為你們做野囉

個帖的確有時好熱鬧有時下沈左

但問題就完嗎?

個問題跟本味完 你現在不封帖 味自然出多左個帖囉 問題味一路下去囉

金日都有人出左個新帖la  ...

咁你又何以見得其他版主唔係做緊野?
同時 你又何以見得封左帖 問題就會解決?
我只不過係同另一位試版講緊 有陣時 有d帖唔洗關

仲有難到 你認為關左帖的話 人地就唔會講呢個話題?
關左呢個帖...如果有人想講既 仲會有千千萬萬個咁既帖
問題出於某會員中.......關post只不過係治標不治本~
仲有會員所講既潮童 正正就係部份夢之 既玩家...難到咁都唔算關於夢之?
若果 玩家都唔算 夢之樂章既一部份.....那玩家 玩來干麼?
個位會員 只不過 係講出一個現象就係 夢之 有好多他眼中的"潮童"

呢個話題 猶如 有玩家 發post 某某玩家是騙子的原理一樣<------難到你認為這不是關於該遊戲嗎?

再者 我不是這區版主...沒有利益衝突....我純以中立身份 發表言論

最後..呢個話題都已經沒有太多討論價值...其他會員都已經沒有再互相爭論
你沒必要再次引起大家注意

間中都有人提返起單野

難道你們的眼睛有些回帖會看不到的@@

人地潮唔潮關你咩事?
你打你既機,人地潮又影響唔到你

原帖由 *追。月* 於 2009-3-30 05:18 PM 發表
其實點解要分潮唔潮童?
大家既觀點與角度唔同
佢地咁既STYLE都係一種風格, 一種文化
點解自己接受唔到就要惡意批評某D人?

有D野係個人喜好, 你唔鍾意唔代表可以踩低別人

咪係羅=_=無計,D人柒得劑要比人問候下先開心

本版既版規如此:

扣左分又唔會少忽肉
小朋友最鍾意做埋d 無聊野!! 哈哈哈哈!
同D小學生一樣...HAHAHAHAHAHAHA!

雖然人地潮又真係唔係好關我事
不過睇左d相之後個感覺真係好唔舒服
我諗佢地都係想發洩下唔舒服ge情緒

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1
又唔見d人話下呢條女

呢個good!!
我決定要做佢既觀音兵!!

十週年勳章(賀詞)

本人不認為此帖的內容含有罵戰成份
而且討論的玩家有兩方面的睇法 所以我才沒有關帖 但是我一直有留意帖裡的內容
所有在自帖區內分享的人仕如有被其他會員用語言攻擊 我都有在帖內留言給大家一個提醒
另外用粗口或是作出人身攻擊的會員都已被我扣分
最後我會關閉此帖處理 亦會將今次的事件回報給區版
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-25 08:28 PM , Processed in 0.048945 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存