2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 寫我生活(網誌分享) {救命}我怕怕啦
返回列表 發新帖 回覆
go

{救命}我怕怕啦 [複製鏈接]

我因金融海嘯比老板開左刀都有差不多半年了
係開頭諗輕鬆3-4個月先搵工做.
毎日晚上4-5點訓
得閒同fd去通頂打機.踢下波.去下酒吧玩
咁ge生活過得好快.咁就過左4個月了
咁我就開始搵工做啦.我諗住搵返自己做開果飯黎做
我搵左好來都搵唔到.咁我就搵d我未做過ge野黎試下
都係搵唔到.咁我就咁諗.(搵工慢慢黎.急都冇用)
之後想搞搞自己生理時間早d訓.開頭12點幾訓
係張床左轉右轉左6右6都訓唔着.6到4-5點先訓着左
我開頭以為唔習慣先會咁樣啦
咁都就同fd去踢波.踢到成個人散哂.諗住有教好訓
一沖完個涼就啦啦聲上自己張床訓啦.訓左一陣點知醒左
之後想訓返啦.點知訓極都極唔着(果時真係小啦巴)
咁咪攞自己手提一邊打機一邊聽歌咁就5點幾先訓着左
咁我日日中午都12食飯.但次次起身都飄下飄下.超級眼訓.直頭眼訓到暈啊
咁中午果餐一定要食.因為啊媽煮我飯所以一定要食.唔食我啊媽會發火
食完之後啦啦聲上返自己張床一訓就訓到6點=.=
我晚上試過唔係自己張床訓.係地下果到訓.一陣就訓着左.
但訓醒之後全身好鬼死(痛)試過1次唔會有第2次.因為真係痛
咁依家我次次都係廰果到訓.訓就訓得唔係好好.
但點都好過45點先訓到.真係叫救命
如果比我習慣返以前時間訓教.我都會好小好小會夜訓
因為我怕怕啦

試下一路訓一路聽收音機..
咁樣好快會想訓

回復 2# Dy.21 的帖子

都好 thx你 我會試下

以最強的鬥志 就算去哪裡我都可以

我都試過呀..
我通常做法..係咩都唔諗..訓係床到就得左..唔洗5分鐘就成隻豬咁..成日比人話..如果有人入黎偷野都唔知..
訓前諗得太多..食得煙多..對得電腦多都有影響..
夜晚唔好踢波=.=真係醒哂架..

十週年勳章(賀詞)

以下必需進行靜態活動
搵日得閒,去寧靜既(綠化)地方度行幾個鐘,如果可以約朋友一齊去,傾下偈
黃昏返屋企,沖個涼,睇下電視/新聞
到去9點,不訪訓住黎聽下電台 - 麥sir既星空奇遇鐵達尼
細心聆聽,12點完場都訓唔著繼續聽...聽攰左好自然訓左教..

當失業早期, 因覺很多事沒做. 可以做, 所以開心快樂,

失業中期, 人開始感無奈, 無聊.  

這個時候, 最好找點事做, 或加快找工作. 否則你是睡不好的

只因你開始擔心, 憂慮.  希望你早點找到工作

(還有, 有空看多點老子, 莊子, 望在黑暗時期助你過關)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-19 04:18 AM , Processed in 0.070057 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存