2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 我岩岩重玩,想知咩係銀票同金庫!!
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑問] 我岩岩重玩,想知咩係銀票同金庫!!

如題~~~

唔該晒

銀票即係 你現實既銀紙-.-  可以同npc換10萬魔錢..但多數都會俾玩家拎黎交易...因為一個物品位可以放999張
金庫 -.- 同個名一樣...裝錢既野...一個金庫裝倒100萬入去..拎去同人交易用-.-..

你中文一定好有限-口-

禁我想問下你,你係現實既銀紙,點樣可以同GAME入樣既NPC換魔錢@@?

如埋金庫又點會同個名一樣= =金庫如果直解應該係裝金先岩,裝錢既應該叫錢箱~~

你係到搞笑呀!?

因為物價上帳好多時交易都大過100w
金庫入面入左100萬,,冇入錢會叫做空
入左錢叫滿,,,10耐,,扣一耐出10萬
銀票就去亞城同隻npc傾計,,果隻npc就會10w同你買一張
大買賣就會用到呢d野

唔該晒C兄

原帖由 wilson_ptw 於 2009-3-30 01:11 PM 發表
禁我想問下你,你係現實既銀紙,點樣可以同GAME入樣既NPC換魔錢@@?

如埋金庫又點會同個名一樣= =金庫如果直解應該係裝金先岩,裝錢既應該叫錢箱~~

你係到搞笑呀!?

你既理解能力真係好-.-...
唔識睇比喻嗎?

同埋...好似魔力冇金庫呢樣野...
只有百萬金庫 (已存) 同 百萬金庫 (空) QQ

唔好意思...唔覺有咩咁攪笑

請問你回答果到做過d咩比喻?

你攞左d咩黎做比喻= =!?你中文幾年級?知唔知咩叫比喻?我真係睇唔到你有用過比喻@0@

你話無金庫,但係點解你又答= =?你答得出姐係你知,你明~你係唔係搵唔到野黎講= =!?

醒少少啦高手~~~~:smilie_:P2:

原帖由 wilson_ptw 於 2009-3-30 03:59 PM 發表
請問你回答果到做過d咩比喻?

你攞左d咩黎做比喻= =!?你中文幾年級?知唔知咩叫比喻?我真係睇唔到你有用過比喻@0@

你話無金庫,但係點解你又答= =?你答得出姐係你知,你明~你係唔係搵唔到野黎講= =!?

醒少 ...

一開始我就已經話好似現實既紙幣咁- -..唔通真係要講到明 "比喻" 先明白?..咁你勁囉
你中文又幾年級?..唔好意思..我唔洗讀中文...起碼我睇得明你寫咩 "金庫"
起碼我估倒你可能問乜野

個腦轉下先再講野啦..勁人

你家下真係好似渣住張港幣廿蚊問人地係咩黎咁囉--

金庫裝金,銀票換銀^_^

原帖由 ~魔師仔仔~ 於 2009-3-30 04:20 PM 發表
金庫裝金,銀票換銀^_^

有隻炸彈係屎樣

係咪拎住佢可以換到禮物~haha

原帖由 詩凱 於 2009-3-30 04:09 PM 發表

一開始我就已經話好似現實既紙幣咁- -..唔通真係要講到明 "比喻" 先明白?..咁你勁囉
你中文又幾年級?..唔好意思..我唔洗讀中文...起碼我睇得明你寫咩 "金庫"
起碼我估倒你可能問乜野

個腦轉下先再講野啦..勁 ...

(銀票即係 你現實既銀紙-.-)   即係= 好似?哈哈哈......你都幾好野@@你邊位呀?你話係就係!!?中文都唔識係到嘈!?  即係= 好似,你幾年班老師教你 即係= 好似??
哎呀!!原來你唔洗讀中文架!!?唔怪得啦 早講呀嗎~不過對一個唔洗讀中文既人黎講睇得明咩叫''金庫'',都算唔錯!!
但係睇得明同識解又係另外一回事!!你第一次係識睇但係最樣衰你解錯- -,其實係我問錯,但係你又唔話我問錯,之後你又學人解,之後你第二個回答你又話我錯= =你想點@@?
你睇下其他人點答啦,禁多人答係得你一個禁唔清晰......禁多野講,睇下人地答就答架啦~邊有人好似你禁係到禁多爹?

小朋友,學好d中文先啦!!!學人打機!!學人答問題!!讀多兩年屎片先啦

原帖由 wilson_ptw 於 2009-3-30 04:54 PM 發表

(銀票即係 你現實既銀紙-.-)   即係= 好似?哈哈哈......你都幾好野@@你邊位呀?你話係就係!!?中文都唔識係到嘈!?  即係= 好似,你幾年班老師教你 即係= 好似??
哎呀!!原來你唔洗讀中文架!!?唔怪得啦 早 ...

你係都要捉字蚤黎 提高自己既中文水平都冇你辦法..
唔係見你重玩^_^竟然要問人"錢係咩黎"  又冇咩人話你知...咪是但答下你就算..
都要俾人 拎黎捉字蚤 黎提高自己中文水平...勁啦- -
最勁係你喇

不過..點都好過一個.....中文水平好到 要開post問人"錢係咩黎"既人既- -
我真係好想知你細細個 o個陣..會唔會渣住張廿蚊問人係咩黎 - -..一定好可愛...
如果真係咁- -..都只可以怪你屋企人唔教你了 (如果渣^_^)

起碼我第一個回你先^^..重玩唔明問人野仲咁多野嘈 ...你真係第一個
都唔算係我解錯既(你鍾意話我解錯咪解錯囉...起碼我明白自己冇解錯)..可能係某人自行誤解...咁我都冇辦法

問人都可以咁多野講^_^..請問係咪屋企人冇教禮貌呢

大朋友...請學返d禮貌..有返d品..先做大人啦
學人打機..學人問野...禮貌都冇>~<+..成個大型小朋友咁

ps..我返工讀書都唔洗用到中文qq ^_^加上我要讀既都差唔多讀完..一邊返緊工..唔洗擔心

原帖由 詩凱 於 2009-3-30 06:01 PM 發表

唔係見你重玩^_^竟然要問人"錢係咩黎"  又冇咩人話你知...咪是但答下你就算..
最勁係你喇

不過..點都 ...

C海= =你要學好d中文~其實你冇錯架
洗唔洗我解釋下= =?

原帖由 詩凱 於 2009-3-30 06:01 PM 發表

最勁係你喇

不過..點都 ...

中文同其他既野無謂多講!!
[請學返d禮貌..有返d品]    記住~E句野係你講既~

唔該請你睇返你第一回應既最後尾果句...
睇唔睇到你自己打左D咩出黎?
我之所以講禁多野都係因為你最後果句~

唔該你再睇下我問既問題,我問既野橫睇掂睇都無得罪你呀!?
我仲有講唔該tim!!
但係我見到你打最尾果句,我就覺得你非常之唔尊重我@@

[請學返d禮貌..有返d品]...我睇你都係對住塊鏡講啦
串人先果個係你~講禮貌講品果個都係你@@
我覺得你所做既行為絕對無資格講禮貌...
對唔住,我只係見到你果句野先會禁嬲@@
我份人一向都好和睦,易容同人相處~~~
因為我做人一向有一個宗旨:人不犯我,我不犯人
根本所有野都係因你而起~
我係到好心提醒你,你唔止要學好d中文,仲要反醒下咩叫禮貌@@

原帖由 詩凱 於 2009-3-30 11:01 AM 發表
銀票即係 你現實既銀紙-.-  可以同npc換10萬魔錢..但多數都會俾玩家拎黎交易...因為一個物品位可以放999張
金庫 -.- 同個名一樣...裝錢既野...一個金庫裝倒100萬入去..拎去同人交易用-.-..

你中文一定好有限-口-

你中文一定好有限-口-  <--- 其實我覺得你唔加呢句我相信唔會令人咁反感
因為如果我係新玩/重玩 未用過而又就咁聽個名都唔會知係咩黎

不過樓主果d回覆既態度比你更令人反感

我生平最討厭就係人地無得罪佢佢又係到串人果D

我其實都唔想同佢嘈...

唔想同佢嘈又講咁多野 你又真係好唔想嘈

我諗比人禁串法,係骨氣既都會嘈返佢架啦- -

對住E D人我唔會忍,只係望佢早日收聲

大佬~~~我重玩架咋= =
咩都唔知問下禁樣比人串一串,我諗無咩人會忍到- -

原帖由 ~魔師仔仔~ 於 2009-3-30 06:16 PM 發表

C海= =你要學好d中文~其實你冇錯架
洗唔洗我解釋下= =?

- -..我係唔覺自己有咩解錯..
係要拎黎嘈都冇計
加上..我又唔洗用中文-.-..夠用就ok....

原帖由 wilson_ptw 於 2009-3-30 07:59 PM 發表

中文同其他既野無謂多講!!
[請學返d禮貌..有返d品]    記住~E句野係你講既~

唔該請你睇返你第一回應既最後尾果句...
睇唔睇到你自己打左D咩出黎?
我之所以講禁多野都係因為你最後果句~

唔該你再睇下我 ...

我唔覺最後一句有什麼問題- -..我又沒罵你 又冇說你有什麼不是..
在我既立場黎講...我只係講出某方面既可能性..
而你亦都有權話唔係
我唔覺個句係叫冇禮貌...
我不嬲有個句講個句...只係一d個陣有感而發既見解
而咁都可以俾你嘈一輪

你覺得我唔專重你..你既事...
我唔專重你既話...我唔會係咁講囉...
我會笑你 " 死低b..字面寫到明係錢黎架啦..都唔明要上黎問做咩" 咁樣囉
而唔係去答你問題
只係個人意見...你唔鍾意可以話唔係- -..而唔係好似家下咁係度嘈

都係個句...我唔覺個句有任何要串你既成份..
你自己覺得係負面既意思既話唔關我事
我覺得我冇做咩真係對你冇禮服既事..

網上世界就係咁..理解能力成為左好重要既要素..
我寫既野同你自己想理解既意思有出入囉..
我唔覺個句有咩問題...
你唔接受意見冇問題..亦都唔關我事

都係個句...理解能力成為左網上世界既一個問題...
高低因人而異..
你覺得係踩緊你...我唔覺得囉

一..我唔覺自己冇禮貌...
二. 講一聲唔該唔代表就係有禮貌..
     世界上冇所謂既人地點對你就點對人...只有習慣同慣性..冇一樣野叫時不時對人有禮貌/target性地有冇禮貌.....只有 有禮貌同冇禮貌之分
     見倒你寫既野..已經可以理解倒..你現實有可能係咩既人...要反省禮貌...未到我住
三..反而你既禮服見仁見智
四 ..我真係冇需要用到中文...我亦都唔覺有咩需要學更多中文...夠用is ok
五..我冇串你..而且我冇咁得閒係度串你..
你係咪平時俾人串得多...我是但講下野都覺得係串緊你?  (可能性罷了)

原帖由 Jelly華 於 2009-3-30 08:20 PM 發表

你中文一定好有限-口-   

要令佢反感我唔會答佢問題囉- -..

食緊花生....喵
飲緊汽水....呠
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 10:44 PM , Processed in 0.037913 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存