2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 頭文字D6 AA D3轉彎逆甩問題
返回列表 發新帖 回覆
go

D3轉彎逆甩問題 [複製鏈接]

逆甩其實姐係點,D POST話入彎位前D由內線轉番去外線 跟住擦一下再入彎 我想問係(入彎位前D由內線轉方向太返回外線)呢樣野中.返完外線之後個方向太洗唔洗仲要維持轉番去外線果個型態(姐係如果我要轉右彎我轉方向太去了左面果太洗唔洗仲要傾左)再擦一下....定係好似平時開車咁個方向太就咁打正岩番位再擦一下

另外想問下妙義係唔係全部車都用得撞彎心技,咖啡人地打53用果招
伊呂板下岩轉彎方法係breck入彎心踩油轉彎定係breck完再空油入彎心再踩油
八方x原復路有個山洞灣轉完之後跟住果個彎係唔係就咁擦幾下唔洗收油轉?我用rps13(健二果部)
土板出完山洞之後果埋一連串至到cp4果d彎其實係點轉??

問咁多問題麻煩到咁多會員唔好意思 麻煩哂各位

逆甩 = 令到架車有多d位轉灣...
用秋下第一灣為例 直線會貼盡右邊 差唔多轉灣就向左轉出去(攞多d空間)
跟住就踩brake轉灣

1 ) 妙義只係得幾架車因為盡太都會撞尾先要擦牆...
2 ) 所有場地都係 brake 空油 灣心先踩油...
3 ) 所有車個個右灣都要放油..係放多與少既分別
4 ) 放油...唯一可以做係睇片記哂d放油既位..

原帖由 o3ooo 於 2009-4-1 11:24 AM 發表
逆甩其實姐係點,D POST話入彎位前D由內線轉番去外線 跟住擦一下再入彎 我想問係(入彎位前D由內線轉方向太返回外線)呢樣野中.返完外線之後個方向太洗唔洗仲要維持轉番去外線果個型態(姐係如果我要轉右彎我轉方向太去了 ...

逆甩點用

睇多d睇片
記住用擦,最重既地方係除左唔好直路擦之外
仲有就係擦完之後要識控個o太

一句講哂,抄哂d勁片既技術中所有既動作用線位包冇走雞

忍影世界

逆甩=,=??
用得唔好易抄=.=
你因住大力得濟扭左架車去牆-,-"

以秋下第一隻灣為例,
先貼右邊,到轉灣位就扭出去,
跟住做oio
逆甩=i-o-i-o
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:37 PM , Processed in 0.030010 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存