2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PC 遊戲討論區 教父2勁正....我個人覺得gta更好玩!!!
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊] 教父2勁正....我個人覺得gta更好玩!!! [複製鏈接]

呢隻game出左冇耐...
雖然畫面比唔上gta...但係佢有一套創新既管理模式
如果有咩意外...呢埋係自己地頭又有幫手...
槍戰既場面厲害...而且又有人跟出跟入...
完全大佬feel!!!
推展呀!!!
佢有一樣一定比gta更好...
就係佢好似gta咁玩...
但係需求比gta更少...就算電腦渣渣既玩家都可以玩到

可唔可以比d圖我睇下呀T.T

我玩唔到灰-  -" 我入到 但係個mon會有d雪花

想問你係唔係用VISTA

唔係...我用xp...我因為唔夠RAM..所以玩既時候間中會LAG一LAG
不過影響唔大...至於雪花果D問題我真係唔識...
我都係跟住下載果到既指示做JA

玩完gta4 之後接愛唔到教父2 既畫面,哈哈
不過聽樓主咁講,都應該幾好玩

我想玩但吾識down-3-

gta既畫面梗係靚啦...
雖然呢隻及唔上...
但係係玩法上面更好....
可以帶住D靚出街...不過故事味道重D...
冇GTA咁自由....

原帖由 m2狼 於 2009-4-8 05:44 PM 發表
玩完gta4 之後接愛唔到教父2 既畫面,哈哈
不過聽樓主咁講,都應該幾好玩

同意,因為玩左GTA4之後,有好多GAME都睇唔上眼
例如GTA4個駕駛係統咁,玩完之後玩教父2真係好唔慣
不過教父都有自已特色既

...雖然你有你睇法,,我玩完真係好想講粗口,,好彩我無期代過,,因為我無玩第一集,,我見遊俠網有人台佢上神台,,念住會唔會有隻即使無gta咁好玩,都有番咁上下既遊戲玩下,,
點知玩到去new york已經覺唔掂,,玩黎玩去都係果d任務,,,殺人,嚇個boss,搶地盤,,佢d所謂佢''靚'',同白痴無分別,,完全唔識殺人,即使升哂級佢地都係咁..控制架車好似玩玩具車咁,,一d似揸車既感覺都無,,白痴接任務方法,,無啦啦有條友打到去公用電話停仲知道你係邊個電話停汁邊?都唔知邊條友話佢劇情好,,我x,,個劇情唔連貫,可以話除左d人物之外,個故事真係同原主無關係,,好心監製隻game果條友收檔啦,,我玩咁耐ea games 愈做得耐既game愈衰,上次nfs 11 已經比佢呃左次,果次期代到我買左正版,今次無期代都比佢呃,妖
做隻game出黎完全無誠意,畫面好似返番2006年咁,,煮野野食都要講色,香,味,,3樣野,,ea個名已經臭臭地,家下搞到隻game畫面衰到真係無人相信係ea大廠出,內容都無埋,玩乜?點解可以有咁多人讚?

我想問下隻game可唔可以用手制玩?

其實隻 game 好好...
差既係d畫面同埋d物理反應好誇張 -.-
架車衝一下成架變曬形.....

點樣save

原帖由 091138806 於 2009-4-14 07:56 PM 發表
...雖然你有你睇法,,我玩完真係好想講粗口,,好彩我無期代過,,因為我無玩第一集,,我見遊俠網有人台佢上神台,,念住會唔會有隻即使無gta咁好玩,都有番咁上下既遊戲玩下,,
點知玩到去new york已經覺唔掂,,玩黎玩去都係果 ...

周街有得聽電話已經係第一代用緊
唔通下下返屋企聽咩= =都係為左方便玩家
d手下唔識殺人?
我唔知點解你會咁諗=.=d手下好好揪的說
不過比起gta,godfather2既畫面係差d
而英文唔好或者無睇過原著又未玩過第一代既人未必入到戲
會唔知劇情up乜

原帖由 乂飛蓬乂 於 2009-5-24 08:57 PM 發表

周街有得聽電話已經係第一代用緊
唔通下下返屋企聽咩= =都係為左方便玩家
d手下唔識殺人?
我唔知點解你會咁諗=.=d手下好好揪的說
不過比起gta,godfather2既畫面係差d
而英文唔好或者無睇過原著又未玩過第一代 ...

唉,我都唔知講咩好,你睇過原著住本書先講野啦,電影入面就係講第一代,同第2代個故事可話無乜關係,除左個角色之外
不過英文好唔好同無睇過原住有咩關係同setting唔好有咩關係?
你覺得周街既公共電話停突然間響而你又知道佢係搵你,叫你做任務,咁樣合邏輯咩?=,=
為左user friendly就搞到咁樣,唔識念其他方法 ,佢個group既創意力都好低啵
d手下感覺上就好揪,但係即使升哂點數都係好易比人圍死囉
搞到我唔知救佢定唔救佢好,,果3條友跟本就係負累

唔好咁啦,算把啦你,做第2代d人又唔係編劇員,劇情佢可以寫得有幾好呀,佢個劇情同無線d劇差唔多,只睇開始已知結局..玩法又唔多,你估ea有gta4咁多錢做隻game咩,,隻game咁都拎出黎賣比黎擺明搵笨架啦

原帖由 091138806 於 2009-5-24 09:54 PM 發表

唉,我都唔知講咩好,你睇過原著住本書先講野啦,電影入面就係講第一代,同第2代個故事可話無乜關係,除左個角色之外
不過英文好唔好同無睇過原住有咩關係同setting唔好有咩關係?
你覺得周街既公共電話停突然間響而你 ...

我想問你睇過原著未
電影分3集,而教父1,2都係跟返電影劇情(1同2)
當然中間一定有修改到,但你話無乜關係,我好懷疑你睇過未
明唔明劇情當然好大關係,
你乜都唔知佢講乜,自然唔知自己做緊乜
電話問題大家睇法唔同
手下方面,我比較想知你手下用咩槍會咁易死
你唔係自己躲係後面由D手下自己打嘛?
你真係覺得係負累既,可以唔用
叫哂佢地去攻/防都得

另外我想講,
製作團隊唔一定唔識諗劇情
呢個係你個人諗法姐
仙劍,幻三果d一樣可以劇情好好

教父2勁正....我個人覺得gta更好玩!!!
我諗你係咁既意思...
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 05:48 PM , Processed in 0.048321 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存