2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 尋仙Online 羅殺係唔係真係甘無用??唔好單方面的說羅殺不行. ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[職業] 羅殺係唔係真係甘無用??唔好單方面的說羅殺不行. [複製鏈接]

岩岩就試過...有人叫打龍門..要力士..我組左去...
佢同我講...:"我要金剛媧..你吸得住????"
之後就踢左我出黎....

其實..好多人認為羅殺比金剛差...甘就錯啦
理由好簡單..就係一般人對羅殺的認知唔多....
先講吸怪....一直的情況下..副本都法...天君\劍...力士..
金剛=不停的攻擊增+仇恨值...(一般會出現的情況=法師打太痛,,ot左金剛)
理由很簡單..法師=群體攻擊...金剛無方法可以一下子全部怪的仇恨值都同時增加

羅殺=技能不停增加仇恨值(五鬼迷亂)..無論幾多隻..同時間不停增加仇恨值
強如電法師...只要羅殺一放呢個技能...ot係0%..有跟過羅殺的法應該可以感覺到

好啦..好多人會講..問題係防禦差好多...
我本人係一個38的羅殺...用同等的金剛比較..金剛大約500防上下...我自己本身都500防...
差10幾20會差好多??唔係好覺...
當然啦..好多人會話..打boss又點呢...打boss你係坦克..最重要的係技術
幾時要閃...幾時要防...應該要用得好....
甘呢個就是本人的問題啦....唔關羅殺定金剛事...
當然...防禦一般都要睇你d裝啦....不過...如果有裝唔夠好的羅殺...一樣有唔夠好的金剛...
大家要公平d...唔好一下就認定人地唔得...

p.s 羅殺仲可以係副本當主力攻擊的工作...因為羅殺攻擊不會比劍差...
如果大家真係想了解多d...可以睇下呢個網:http://games.qq.com/tencent/xx/zil/dlwp.htm(全部職業都有)

希望大家唔好見人地係羅殺..就唔組佢打啦...大家玩game都係想開心..個個職業都有佢的好處...
在幫玩羅殺的朋友打打氣...(其實我們是很強的)

支持..十卜你

我都係  不過d mp好煩

都唔係ga,,佢果d mp煩我反而覺得加左樂趣
由其是就死又冇咩殺氣果陣先刺激

你和人打交黠算- -d mp仲未得人地招技都埋到尼

36lv之後可以洗殺氣,,,無敵

36之後有新技能...怪未打你就可以殺左d怪啦..算係後期好強的..

對,,所以我都開了只
玩過後感覺比其他職好!

我得23,新手唔知.....點的。。。講多小小

樓主你話人唔了解羅剎    但你又咪係唔了解金剛   金剛有招技可以令身邊GE怪對金剛瘋狂攻擊(注:瘋狂)  同埋亦有另一招技令怪立刻轉目標   好多時就要咁泥救EC   所以金剛GE職責不在於攻OR守 係在於救人  邊個有危險  即刻幫佢頂      不過咩職業都好   總有好與唔好GE 開心打機就係啦   不過佢改成咁  我都放棄啦

=-=咁快.."

恕刪.
為自己不全面既觀點汗顏.
不了解情況沒有發言權.各位請繼續

罹剎 好難玩   我自己本身玩大陸版
同我朋友一起去 去打 黃0副本
組左個58罹剎  但打到最後 罹剎吸唔住boss  團全死!
之後就組左個55金剛防大家差唔多!!
金剛好似有個技能 獅子吼  可以吸住boss
打boss重要保護醫生!.

小第都係羅剎
但樓主講既野我只有一半認同

先咬怪方面
金剛同我地行開喇
金剛既技係強迫d怪打佢 時間一冇左d怪就打打佢最痛果個
金剛你自問打得高唔高過火/雷 馭劍是但一個???
分分鐘幽都傷過你
但羅剎就係一種不停增加仇恨值 上文都有講5鬼迷亂
仲有羅剎都有強迫攻擊自己既技 雖然得1隻 不過都夠用
加上羅到3次既 c血(36lv技) 攻擊加爆擊都同馭劍有得比

以長期咬怪羅剎絕對比金剛強

防禦方面樓主就錯
雖然大家都係用力士裝
但你忽略左法寶問題
到40lv打後 金剛防禦比羅剎有明顯差距
之前我見過 我同個金剛比
大家40lv 裝我比佢強
但佢一個法寶已經多我好多
我40lv先50x
佢已經56x

大家對羅剎既定位都唔係好清楚
羅剎可以話係尋仙既狂戰士
36lv 5鬼c血 (可疊3次 每次10%加埋30%)
每次換到40殺氣 加5%爆擊(3次15%)
e招可以話係成名技
冥王心法 12秒閃身唔扣體
大家知咩事喇 無敵12秒
內地有人試過一下點射一下閃
對手吹d羅剎唔帳 不過cd 5分鐘 一場出得一次

e兩招係比較屈機
多多善用

落到副本
金剛當然係企最前
只要令d怪打自己咩都唔洗做
法c先係打手
其實馭劍羅剎係同一類人最主要要睇住醫生
劍就鎖 羅就咬
不過e家好多人都同晒劍去打怪
忽略左照顧 醫生
不計劍太多 法太少

我始終都想知...羅剎坐左上寵,點解夠殺氣都冇得出鬼爪震擊, 之前明明仲有...........

兩隻我都唔清楚
因為未玩過~
但有國服高手講過
羅刹高等時一定不能當主坦~
最多只能係副坦~否則極易滅團
但原因點解我都唔太知道
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 10:07 PM , Processed in 0.036089 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存