2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV [轉載]PSP3000將會在PSP4000發售前破解
返回列表 發新帖 回覆
樓主: johnsony1985
go

[破解] [轉載]PSP3000將會在PSP4000發售前破解 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ryan_zi 於 2009-4-15 11:30 AM 發表
支鬼支馬咩

你估佢真係會好平啊,50定100蚊隻GAME啊??如果係我一定支持架

如果係咁平,搵鬼有咁多時間去破啊,破來做咩?

出1000果時D GAME都咁貴啦(宜家仲貴=.=凸)

明知都有咁多人玩ISO,佢都仲出機,仲出GAM ...

你唔係要我拋書包係到講 Marketing 同 Economics 呀ma?
我畢左業好耐架wo   失憶啦

簡單咁講啦....
先唔提兢爭者...
以大量生產黎講....一隻UMD 零售係唔洗400蚊架....
佢e+貴在生產商(game商) 拉高個價...
原因係 umd 需求細...自然 供給都唔多...
但係game 商又要比錢做版權費...
為左收資平衡....先 焗住高價 屈d 正版支持者....
所以我先肯定 新機破唔到...
新game 耐玩度又有限...400蚊一隻唔底....
破唔到的話umd 一定落價...

你以為e+ 400 一隻umd 係為乜?
佢跟本就唔驚你唔買umd .... 佢e+ 出game 係為左d 機而出...
有新game , 先有人肯買新機....( 從此 可知 買機必買一隻umd 的營銷手法 係有理由的)
遲下破唔到 d機ge 需求又下降... 咁都唔迫住game 價落?

你e+ 買一隻umd 400蚊...
唔係益 零售商, 唔係益 批發, 唔係益 生產商(game 商)...
比錢係買緊 d 版權 ,出入口商, 同 政府(重稅率) 架ja
原理同 買名牌 一樣

就算未讀過econ 都get 到 啦呀ma?

==================
題外話,
果陣時, 1000係新野黎...自然就貴架啦...唔好玩我好wo

原帖由 KaRL-BoYS 於 2009-4-13 12:51 AM 發表
很好....花左15分鐘睇哂 e個 囧 post...
事先聲明 ,我自己係 2006 玩iso...

正題 : 在公在私 我都係支持 破解唔到的
         (私 係我玩iso, 破到舊機就落價......公 就係有關正版價格)

先講下 我e幾日去台 ...

玩ISO話支持正版

要隻正版跌到200之時,要幾耐?

唉 唔好咁小氣 la
多D人玩同一隻game
就好似就出ge monster hunter 3 咁
如果多D人一齊玩唔係好D 咩

唉 早知我就唔放俾fd啦--"  部2000機"  
依家3000 4000 破解冇望 唉--"  
我買果時 就1600 齊晒--"
依家要成2500 先齊--"  
遲d收返部2手機先--"  遲下可能仲高價"  
不過4000機 講真 好吸引  我睇game書  d機 好型--"

佢sony收買破解d人

但係....

黑客呢?

我之前仲有人問我新果部3000有冇得玩iso-.-

你冇野牙?

你冇野牙? 你買左psp 2000 就知道 psp 3000 可能 會出嫁啦...
重有psp 3000 機 改左又點
psp 2000 一定有人買lo   psp 3000 改到 到時d人係咁買psp 3000  咁psp 2000咪平lo 但係平又有人買嫁ma
樓主你住o係青山????

原帖由 KaRL-BoYS 於 2009-4-15 02:22 PM 發表

你唔係要我拋書包係到講 Marketing 同 Economics 呀ma?
我畢左業好耐架wo   失憶啦

簡單咁講啦....
先唔提兢爭者...
以大量生產黎講....一隻UMD 零售係唔洗400蚊架....
佢e+貴在生產商(game商 ...

書我就唔夠你讀得多,同埋我都唔係拋書包

不過係以小市民架心態咁講姐

同埋你做緊生意架??唔係架!你讀咁多來把鬼咩,讀來都無用

理論就多於實踐(你做幫都唔係問題可以理解)

第2你咩叫:       在公在私 我都係支持 破解唔到的
         (私 係我玩iso, 破到舊機就落價......公 就係有關正版價格)名句來架??

你咪又係玩iso,講咁多理論都多餘,你讀咁多書搵到$,咁叻!?

全玩正版啦....啊笨(我係咁係度講晒粗口,不過討論文章要有口德),學咩人玩iso姐??

你同我上堂啊??

你得唔得啊??真係好鬼覺你似曾特首

十週年勳章(賀詞)

原帖由 abc4082 於 2009-4-26 08:34 發表
你冇野牙? 你買左psp 2000 就知道 psp 3000 可能 會出嫁啦...
重有psp 3000 機 改左又點
psp 2000 一定有人買lo   psp 3000 改到 到時d人係咁買psp 3000  咁psp 2000咪平lo 但係平又有人買嫁ma
樓主你住o係青山 ...

樓主篇野係轉貼

難道你又住係.....

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

人地出新機就預左防你玩ISO架啦-.-
加上而家有D GAME都針對緊 唔比你破解

唔好講到買正版好難為你
一個月要你買一隻會好貴??
你好多game想玩??
一推籍口A_A

唔好意思  我係正義撚A_A
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:24 PM , Processed in 0.046633 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存