2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 PSP/PSV [轉載]PSP3000將會在PSP4000發售前破解
返回列表 發新帖 回覆
go

[破解] [轉載]PSP3000將會在PSP4000發售前破解 [複製鏈接]

PSP3000將會在PSP4000發售前破解不可能,也就是說在2000停產後,中國PSP市場將大副跌弱, DA表示PSP3000將破解不可能在這期間買PSP的人都要出錢玩正版,而2000和1000的人將分文不付的下載到完美的原版ISO,正因3000不能破解所以記憶卡全都降價削售,[轉載] 驚天消息,PSP3000破解完全無望

PSP3000破解完全無望!16G的卡只需以2G卡的價格入手,

而對於3000玩家來說16G對它們來說已毫無意義!相信到時很多玩家會以3000的雙倍價購購買持有者的二手機!
SONY官方最終還是公佈了PSP3000的消息,當然毫無疑問的是踀跽跼踄,禈禠稰稨新版的主機肯定是能夠阻止神奇電池運行的。但是看看官方對PSP3000具體更新的描述,我只能說一個詞:「失望」!

外置硬盤和藍牙設備的支持到哪去了?SONY肯定已經擁有了一個支持上述功能的系統原型緌綾緉綵,膊膇腐膀因為在PSP2000中包含的SYSCON集成芯片,已經擁有了支持外置硬盤和加速度傳感器 (G-Sensor)的接口豪豩貌貍,銤銩銚銠你甚至可以從SYSCON檢索到數據(雖然現在返回的是錯誤的值,因為並沒有連接上設備)。而且在idstorage的Key7鍵裡,也包含了設置G-Sensor相關硬件的參數信息。甚至是設備的中斷值都已經被影射到了外置硬盤設備,內存區也已經形成了相關的映射。所以我很好奇,這些新鮮的特性什麼時候會出現在PSP上?

會不會是在PSP-4000之上?或許這些特性真的是為下一代掌機PSP2準備的?

分析:PSP3000只是過渡PSP4000才是最強王者!

PSP4000將徹底無法破解,因為最內部的消息SilverSpring 已經與SONY 第二知識產權保護組 日文名翻譯過來叫針尖組,取得了聯繫,並且就PSP4000的敏感技術作出了相應的合作,而合作費用目前還處於保密狀態。也許我們還能期待SilverSummer可以繼續對PSP4000進行破解,但就一SS目前的技術能力來看,這也只能是一個夢想。PSP4000是SONY用來對抗微軟即將出品的XPOCKET作出的戰略部署,也就是說如果微軟只要推出掌機,那麼PSP4000將很快面試。如果微軟不會馬上出掌機,那麼PSP3000一年的銷售生命週期以後,4000也會自然面世。我個人對PSP4O00的主板兼容更多的硬件設備表示極大的期待!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SONY不會去收買破解人員嗎,金錢面前,什麼都好說!

我e家係用2000機
超唔想d 3000和4000有得破解!
如果有得破解 咁1000和2000咪唔值錢 咁本身買左1000和2000果d人咪好唔公平!
如果想玩iso d game 咪出高d買1000/2000囉!
e個都算psp的特色

原帖由 托雷~ 於 2009-4-11 07:58 PM 發表
我e家係用2000機
如果有得破解 咁1000和2000咪唔值錢 咁本身買左1000和2000果d人咪好唔公平!
如果想玩iso d game 咪出高d買1000/2000囉!
e個都算psp的特色

玩iso既人學人講公平=.="笑死人咩....

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Bakura 於 2009-4-11 09:53 PM 發表

咪係
不如話點解2000機有得改機咁唔公平
咁買1000機果d改機人咪又蝕水,拎住咁重既機~

十週年勳章(賀詞)

原帖由 Bakura 於 2009-4-11 09:53 PM 發表

咪係..講出離都比人笑...

原帖由 托雷~ 於 2009-4-11 07:58 PM 發表
我e家係用2000機
e個都算psp的特色

嘩......你條友都幾衰格架啵,你宜家玩緊ISO學人講公平?3000玩家有咩地方得罪你呀?
點解1000/2000機改得,3000唔得?仲話係PSP特色...笑死人咩?
你條自私鬼真係...

真係笑死左-__-我1000機同2000機夾埋都有5部...咁我係咪要去告DA破解3000機搞到我好唔著數呀- -""

我對呢段新聞抱有小小懷疑既心態"
最內部既消息又會比你知??

原帖由 *進滕光* 於 2009-4-12 01:34 PM 發表
真係笑死左-__-我1000機同2000機夾埋都有5部...咁我係咪要去告DA破解3000機搞到我好唔著數呀- -""

3000機破左...我怕1000機...會變古董...
(陰公我部1000機點都追唔上2000機既CPU...
(優化左1000都唔夠部未優化2000快...
可能1000機會升...當做古董賣...XD

十週年勳章(賀詞)

我e家係用2000機
e個都算psp的特色

都時你部2000壞左...整唔返..
出面又無1000同2000機....3000又未破解...我睇下你玩咩=..=

我e家係用2000機
e個都算psp的特色

嘩.....你lee個睇法真係太獨到....!!
我完全follow唔到....亦唔認同囉...
我都係兩部1000機既機主....
先唔好講4000機住...因為未出....only講3000
依家市面上...已經無得買1000同2000機...
係就係1000同2000機係值錢..但係咁又點.?
因為3000機破解唔到....長遠來講對1000~2000機主都係好壞既消息....

第一:m33破解檔無得再出更新...即係話你係1000/2000都好...官方係咁出新系統時....
       你又無得update....遲下d新game就唔駛玩....大家繼續玩舊game...
第二:他照有一日你部1000/2000壞q左....好喇..又咁唔好彩有錢都整唔返個陣....
       咁就真係食屎喇....3000破解唔到...買部3000返來都玩唔到iso....

以上兩點都已經可以說明左....3000破解唔到唔係好事....你家陣仲覺得你部1000/2000值錢
係因為市面上仲有game可以係m33系統度玩到....
但遲下....更多新game出...m33繼續無得update...
你部1000/2000都玩唔到新game個時....都唔見得值錢得去邊唷....
除非你當古董sell吧....哈哈

十週年勳章(賀詞)

很好....花左15分鐘睇哂 e個 囧 post...
事先聲明 ,我自己係 2006 玩iso...

正題 : 在公在私 我都係支持 破解唔到的
         (私 係我玩iso, 破到舊機就落價......公 就係有關正版價格)

先講下 我e幾日去台灣之旅... 當然旅行少不了 去shopping
自然地我入去game shop 有睇無買...(去 格價- -||)
我就睇到...岩岩新ge BAZARA NT.1000 都唔洗 (HKD 1 = NT 4.X)
我睇到都囧哂... 真定假呀? 200蚊hkd都唔洗?

老實講, 如果 以後都破唔到, 睇長遠係好事...
e+ 就係因為太多人玩iso , 正版先會咁貴...
破唔到 正版 遲早都一定落價...
e+ 邊個唔想做好人...支持正版先?
400蚊wo... 點比呀?

我肯定講一句...
有朝一日 umd 落到 200 +/- 我一定支持正版lo...

原帖由 KaRL-BoYS 於 13/4/2009 12:51 AM 發表
很好....花左15分鐘睇哂 e個 囧 post...
事先聲明 ,我自己係 2006 玩iso...

正題 : 在公在私 我都係支持 破解唔到的
         (私 係我玩iso, 破到舊機就落價......公 就係有關正版價格)

先講下 我e幾日去台 ...

同意!!!

我自己就不嬲都支持正版既   3006機中
而家大大話話都有2X幾隻UMD
你話我戇鳩都好   支持正版無問題   都無犯法
但玩ISO果堆人.......吾明點解你地可以重咁口響
玩ISO好威??良心過意得去?

哈哈- 玩iso學人講公平 你係得既

我e家係用2000機
e個都算psp的特色

我真係忍唔到 想笑
你要記得 米飯班主係果個

[quote]原帖由 托雷~ 於 2009-4-11 07:58 PM 發表
我e家係用2000機
e個都算psp的特色 [/quote

部機壞左咪又係無用

吵乜鬼= =~吵黎吵去得個吉~到時真係出左破解致慢慢吵啦

回復 12# KaRL-BoYS 的帖子

支鬼支馬咩

你估佢真係會好平啊,50定100蚊隻GAME啊??如果係我一定支持架

如果係咁平,搵鬼有咁多時間去破啊,破來做咩?

出1000果時D GAME都咁貴啦(宜家仲貴=.=凸)

明知都有咁多人玩ISO,佢都仲出機,仲出GAME來做咩?

咪又係果句==>你玩ISO我都搵到$囉

做生意架野,你唔明姐,咩叫無奸不成商??

邊個商人唔想搵到最大架利潤啊

佢出左咁多部主機,你又知唔知佢賣左幾多部,唔知你就自己去搵下

講緊係全世界啊大佬

原帖由 大邪神庵 於 2009-4-13 12:43 PM 發表
我自己就不嬲都支持正版既   3006機中
而家大大話話都有2X幾隻UMD
你話我戇鳩都好   支持正版無問題   都無犯法
但玩ISO果堆人.......吾明點解你地可以重咁口響
玩ISO好威??良心過意得去?

我唔覺得你戇鳩喎

你有錢買得起嘛.

你估下香港有幾多個好似你咁買得起??

你又估下香港玩正版架人多定玩iso架人多?

良心!!??

你又估下香港又幾多佬細有良心,你得閒去睇下報紙啦(你真係有良心)

一句講晒,生活質素同個人立場唔同
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:04 PM , Processed in 0.043702 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存