2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 伊希歐之夢Online 「神秘家族」攻陷2000fun論壇
go

「神秘家族」攻陷2000fun論壇 [複製鏈接]

「神秘家族」攻陷2000fun論壇

近日『GameCyber』為積極籌備日後的發展方針,

加強遊戲的交流及聆聽玩家的建議,並特別成立「官方家族」跟大家來相聚。

「官方家族」目標一致就是讓『GameCyber』的遊戲,

締造遊戲界新氣象,創造更溫馨的親切空間。

「官方家族」主要成員有:
《安魂戰曲》         「官方小悲」
《LUNA Online 》         「官方豆豆」
《夢之樂章》         「官方小妹」
《夢之音樂街》         「官方小吉」
《夢之歷險》         「官方小雲」
《伊希歐之夢 Online 》         「官方凱堤」
《高球 Online 》         「官方球童」
《踢 Online 》         「官方Tos小子」

想知官方家族有咩秘密透露?就繼續留意「官方家族」新聞喇!

2000FUN論壇的GameCyber分區:
http://www6.2000fun.com/bbs/subindex.php?gid=657

GameCyber 官方網站:
http://www.gamecyber.com.hk
---------------------------------------------------------------------------------------------------

希望gc 真係會聆聽 玩家d 心聲啦

會聽≠聽的進去.....

把經驗需求改回來吧!
把鎖起來的元素35裝開放吧!
把鎖起來的飛空家具開放NPC購買吧!

=[]=搞錯
咩官方小云   我先係小云!

最重要都係經驗值問題
你睇下家下一開雙經有幾多個人返左黎
如果改下經過值我估會有番d人流

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

乜有攻陷咩 ??
同平時有咩分別 ?

前年八月,台灣GC也舉辦座談會,希望聽玩家意見.GC工作人員也回應玩家說:將來會封內地ip,台灣ECO遊戲設定同韓國ECO一樣等等,結果沒有改變&說謊.香港GC會否同台灣GC一樣,只聽不改?

http://eco.gamecyber.com.tw/tw/news/2008-08-26-n.htm

《伊希歐之夢》座談會名單!
親愛的玩家您好:

座談會參加名單是由電腦隨機選出,

每個伺服器挑選10位玩家,

請下列玩家看到公告後,

如有意願參加本公司舉辦的座談會,

請致電到我們客服報名,

客服電話:02-22483115

名額有限先報名者優先錄取唷!

地點:古典玫瑰園(鄭州店-市民大道與承德路交叉口)

時間:8/28(星期四)晚上7:30~9:00

名額:8名

強烈建議70級以後經驗需求降低5-8倍.
禁書,記憶之沙,還生的聖水,忘卻的聖水不放商城,改回npc可以永遠轉回2-1,2-2職,保留職業等級,狀態,技能永遠重洗.
活動任務流程,活動任務獎品不亂改.
結晶改回打怪可以獲得.
全部小屋,髮色,部分髮型,服裝,放回開箱,npc可以獲得.
機械人組件放回npc購買.
商城的衣服套裝改回不加任何狀態.

原帖由 fairyland 於 2009-4-11 08:55 AM 發表
前年八月,台灣GC也舉辦座談會,希望聽玩家意見.GC工作人員也回應玩家說:將來會封內地ip,台灣ECO遊戲設定同韓國ECO一樣等等,結果沒有改變&說謊.香港GC會否同台灣GC一樣,只聽不改?

http://eco.gamecyber.com.tw/tw/n ...

你改咁多野佢唔洗賺.-口-'''

小雲小吉-口-
iq博士咩-__-

十週年勳章(賀詞)

本人希望GC的工作人員認真地看這文
http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... =32155&subbsn=0
當中每一個回覆都指出了GC很多做得差的地方
我可不想遲點轉去國際板玩
但再這樣下去, 不到我決定吧...

十週年勳章(賀詞)

點解冇人話開放飛空庭部件係NPC到買GE...?
我覺得都幾重要下...xd

十週年勳章(賀詞)

其實全跟日版默幾好囉...(活動個d唔理佢xd)
係跟的話又唔洗理,又唔洗煩....(有咩事默話... :日本都係咁啦xd)
總之...全跟日本,香港gc唔洗煩...xd
+_++++++++++個人意見+++++++_+

其實呢一次當係最後一次相信gc吧
起初開放藍 紅龍個個人以為gc會改過
但係事實唔係咁
我期望經驗值較番低少少
飛空庭部件可以商城賣但係唔好將飛空部件鎖左佢
死亡懲罰取消
如果單單做到呢d野我相信會有番d人流

我認為香港的eco要做得成功...
最重要係張經驗值調回日本板的水平...
和取消死亡懲罰....
至於香港所謂的激賞..在日本板其實是一種道具卡的東西
還有其他的東西...不用把全部東西用作商城物...(如染髮劑)
最後的就是把重點問題調回日本板的只要比一少許金錢就可以重點(好像是3000g)

原帖由 fairyland 於 2009-4-11 08:55 AM 發表

http://eco.gamecyber.com.tw/tw/n ...

嘩,咁你不如自己開個私服慢慢玩啦

原帖由 lekalex1996 於 2009-4-11 02:19 PM 發表

嘩,咁你不如自己開個私服慢慢玩啦

開私服..比gc 知道一定會封殺的ar>.<

[路過]

我就覺得GC最好快D改番低D EXP啦...
港服升到79LV的EXP就已經夠在日服封頂了啊... = ="

相信5月28免月費後~會更多玩家想轉去日服玩....

再怎說...似乎隨便一個別的國家的服的EXP都比港服低~(茶)
不改低EXP只會愈來愈少人留在港服玩...

[/路過]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

回復 13# a1338jk 的帖子

呢個好同意...死亡懲罰好甘...上次打王遺死左7次..

有官方版主沒差吧
起碼大家對隻game既意見佢地會睇到

一點個人意見

其實香港和日本的分別是香港是免費game
gc只有商城有得賺
將日用品 -> 禁書, 記沙, 飛空...放入商城, 甘自然比人鬧
的而且確甘樣做到物價暴增
但如果冇呢o的野, 佢又可以賺乜? 你都要諗條路比人行, 唔係你想點就點

我比較不滿的是gc因為將物放商城而減少遊戲性的例子..
如一般強化結晶, 機械人強化結晶等等..使沖裝困難, 機械師的職業廢了等..
又如印章收集好才可有的華推, 現在要9999積分才可以得到
又如自復水 -> 不限使用場地會造成不公平, 世界訊息 -> 騷擾其他玩家 (昨晚一場罵戰真是...全部用世界訊息的都是有病的)
還有白痴的鬥多積分嬴獎品, 構成非常不健康的遊戲環境

像第一類型的可以考慮搞一些活動, 讓所有玩家可以拎相關物品(結晶/機械結晶)來挽救..
其餘的商城物就要考慮調整遊戲性了

最後大家鬧的是70後的經驗地獄..我覺可稍為永久調高怪物exp (1.3/1.5倍), 緩和一下
不然練不快的生產系根本是稀有品種~ 不爆肝/沒時間的玩家永遠只能停留在7x...
當然如果太快封頂, 相信也會令部份玩家流失~

十週年勳章(賀詞)

官方人員?_?
上黎say hi都冇
得個名得個頭銜 同cd-r有咩分別?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-24 10:56 AM , Processed in 0.043440 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存