2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 巨商 《巨商》心得區 新手教新手小小心得
返回列表 發新帖 回覆
go

新手教新手小小心得 [複製鏈接]

一開始,我揀明朝,無咩點解,因為明朝好似易玩d咁
之後,買將帥,我個時唔同人收ge,我買將帥訓練所要45信個d~~~
點升45信~~我就咁升:
解哂明朝2個npc商人任,不過可能會只升到43或44信,所以44信個時做千年湖任,我就覺得最好係雜肉任(多信d) 唔得ge話,洗一洗信lo~~
到45信喇,但係都冇錢買將帥,所以跑商最好,一係打藍石~~~因為將帥訓練所d兵都係最平100幾m,所以打10粒藍石ge價錢就買到將帥訓練所的1個將帥~
(如果跑商的話應該抄哂你d兵佢,請哂全部挑夫)
就係咁,我估你地第1個想係將帥訓練所的將帥應該係李寧,最平同有得2轉呀ma
其次買燕,祝融可買可不買(如果你想玩祖就唔買)
如果想玩55信個d將帥,就跑商跑到500m同人收,大田或市街都有人會放
買哂d將帥,炒哂d挑夫,係訓練所買道術師同修道僧,幾多個自己決定啦
不過,如果你冇請祝融,就最好要留一個位,就係買大定兵,即係象女+高武,商一價應該唔高過2000m(46lv的話)

就係咁,開始升lv~~~
我只升過李寧,祖,其他唔識升...
李寧:
拉哂所有兵去角位,停留哂d兵,之後用燕,2邊都開冰牆,再用大定定d怪,最後用封彈打怪,不過46lv裝高武打怪會勁dd
1-40lv打巫女,41-70lv打惡熊,唔夠1m戰不斷打到90lv
祖:
拉哂所有兵去角位,停留哂d兵,之後用燕,2邊都開冰牆,再用大定定d怪,最後用暴雷
1-40lv打巫女,41-70lv打惡熊,唔夠1m戰不斷打到90lv

如果你夠1m戰,2隻將帥都可以去打冥象,冥海,但大定無效,要識運用燕的冰牆.....
附:巫女在千年湖第2層,惡熊在月奇峰 冥象,冥海在冥界第3層同第4層

祝玩明朝的玩家努力
已有 1 人評分威望 收起 理由
sunyexynt + 5 感謝分享!

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

連一連post~~

玩完明朝d兵,想玩其他國,但無錢+無孫子,唔洗怕,我認為開新ac,玩台灣喇
由於係台灣的將帥訓練所好似冇45信的1轉係轉到2轉
所以打藍石賺錢收轉得的兵~~~
我估你都會係會玩花/趙,林平厚,同昌喇~
哈哈,如果有花,就唔洗買大定兵喇,只係買多dmp女(道術師)就得啦
林平厚做補hp佬

唔買孫子的話,我個人覺得有2種升法,
組合1:升花>林平厚>昌
組合2:升花>林平厚>趙
當然,你仲有好多種啦~~
花易升,唔洗買大定兵升,所以我認為一定第1個升做2轉先~~

張仙花升法:
1-30lv打巫女,31-50lv打惡熊,50-80lv打親隊
先拉哂d兵係角位,再停留佢地,拉張仙花出黎,石乖一隻衝緊來的怪,之後不停咁集中d怪係咁磨就得

林平厚升法:
如果你照我組合1or2升,花2自然會谷到1m戰,所以,1-40lv打惡熊,之後41-90lv打冥海

孫維昌升法:
如果你照我組合1or2升,花2自然會谷到1m戰,仲有雷公啦,所以,1-40lv用花2打冥海吸經升,之後41-90lv有d難度啦
一開始用雷公休戰,再拉花出去,放2下火打冥海,(如果你隻花冇鬼裝仲係500力900法全血咁+點)冥海應該係好難唔得番1行血...)
昌都要用46lv高武(買個轉得野戰時收埋佢呀),昌係花2身上放技,就會扣到冥海d血,就係咁打~~

趙士林升法:
如果照我組合2升法,,花2自然會谷到1m戰,仲有雷公啦,所以,1-40lv打惡熊,41-90lv打冥海
先休戰,再用趙放熊貓,再狂放風係熊貓身上就得

其實,玩巨商,個人認為2億都夠哂升2轉用,計埋收mp藥同買轉得兵

大家加油呀
sunyexynt + 5 原創內容

總評分:  威望 + 5   查看全部評分

原帖由 peter洛克 於 2009-4-12 05:17 PM 發表
連一連post~~

玩完明朝d兵,想玩其他國,但無錢+無孫子,唔洗怕,我認為開新ac,玩台灣喇
由於係台灣的將帥訓練所好似冇45信的1轉係轉到2轉
所以打藍石賺錢收轉得的兵~~~
我估你都會係會玩花/趙,林平厚,同昌喇~
哈 ...

台帥真係好勁
努力買台入中。。。

十週年勳章(賀詞)

3xlv 花1,要放幾多技先打死1只惡熊?

我覺得你升花1果陣最好都買隻大定..因為你石乖唔係定好耐@__@""

十週年勳章(賀詞)

寧2打冥界能力弱左好多= ='' 雖然慳mp``

原帖由 爆雷 於 2009-4-14 03:57 PM 發表
3xlv 花1,要放幾多技先打死1只惡熊?

要睇你幾多力,仲有你唔試下點知啊

如果要升到45信先有帥咁麻煩..
我會打藍石用2百幾萬收隻轉得兵
同你請返黎價錢唔差太遠  打藍石好快搵到
同埋請返黎紅利都冇咁多   升上去都唔太勁

十週年勳章(賀詞)

教壞人咩,買將帥果D
第時隻2轉屎D唔好怨...

原帖由 大師父 於 2009-4-18 11:31 AM 發表
教壞人咩,買將帥果D
第時隻2轉屎D唔好怨...

新手會理得咁多野嗎?
有隻2轉都好高興啦
洗咩理勁唔勁

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

...........個人升林先...打海底王...會唔會冇咁好???
升花先會唔會好d???

thxthx~~~~~~~~~~~~

thxthx~~~~~~~~~~~~

回復 10# peter洛克 的帖子

咁辛苦升完係隻廢既就無謂啦- -"
果2-300m真係好易搵 新手點都搵到

其實普普通通玩中國打藍石打到有d錢
買轉得大刀mp女+隻修道僧 正哂 唔夠一萬戰 打親衛又唔洗大定 唔洗用咁多錢
祖2一隻都夠打好多怪+燕1冰【場】補mp又1:2 整多隻孔明回mp 爽哂

回復 15# SleepYin 的帖子

唔洗大定?? 點打- -"
講真打藍石真係幾好搵

原帖由 黃WK(1) 於 2009-5-14 02:15 PM 發表
唔洗大定?? 點打- -"
講真打藍石真係幾好搵

冰【場】檔住d怪爆囉

好好好好好好..
PC@傻駿 -5 惡意灌水

總評分:  威望 -5   查看全部評分

多謝分享呀~!!

我覺得你解曬D信任...不如打藍石快唔少-.-
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:49 AM , Processed in 0.041343 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存