2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 仙劍Online [原創]關於我對刀客這個職業的看法~~~主要希望對新手有 ...
go

[原創]關於我對刀客這個職業的看法~~~主要希望對新手有用 [複製鏈接]

我玩刀客只係1個新手玩左幾日 得10lv 但發現不太對路
以下係我對這個職的結論
1.十分高攻 10lv時打同lv怪開山龍攻勢 同埋猛蛇望月 普攻1下 平均4百40 爆擊8百多 看起上來很誇張的數據吧 比起同等的任何職 刀客的傷害輸出可真是數1數2 我用一用劍客比較 我覲察他的數據 普攻1下3百多左右 用了技能也是..3xx多 偶爾400.. 能比較嗎?(但我肯定劍客肯定升得快過刀客 計同lv同裝 之後係原因)

2.刀客的命中率和攻速真夠讓人不敢攻維..我又找了 5隻 9lv 的遼國士兵實驗 我當時10lv 我開了山龍攻勢 猛蛇望月 普攻怪 平均要打中3~4下(計埋有爆擊)隻怪先死 但每隻總有1~2下miss 有1隻更加3~4下連miss..讓人o咀 每隻遼國士兵 都扣我3下左右 218血 幾痛下
我得千9血 打3隻左右就有排等回血 一係爆水..我想打怪效率最差的職業 刀客一定當之無愧

3.問題出現了 刀客有2招技讓我又愛又恨 就是山龍攻勢 和 地龍攻勢.. 先說地龍攻勢.. 只能說這技斬時是虧的 刀客的特色是 高攻低防啊 這技-25%攻 +25%防 令刀客的特色沒了 +25%的防也不明顯有效用 經我實戰測試  唔用好過用..用左打怪要打多1~2下 被怪扣血情況都係差唔多. 所以我選擇用山龍攻勢 +25%攻 -25%防 很吸引吧 將刀客的高攻優勢發揮出來 但同時也將刀客脆皮的特點突顯出來..形成低防問題

總結...
刀客係一隻幾難上手的職 因低血低防 低命中 低攻速 形成難升lv
但這職我看得出 應該是一隻捱過去就係屈的職..
點解呢 主要係因為其實刀客兩個分支的技能都係好鬼屈
山龍攻勢果邊 就係以技能傷害乘1.5倍+pvp慢技 令到攻擊力更誇張 成為pvp好手.而地龍攻勢果邊 就係以牛為主..同耐打職業慢慢磨
假以時日 e個職必有出頭之日 成為pvp霸者..
可能e個post唔太專業 始終隻game開左幾日 都係想比新手了解下刀客的簡解...
不喜勿插

你未留意到擋格既黎害姐~~同埋刀攻係慢d咖

唔係囉...
刀客既命中率...真係「高」左少少
普攻基本上都好難打得中...
我試過打怪...打左成1x秒 隻怪都仲未扣到血 ( 唔用技 )

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

原帖由 加納特 於 2009-4-13 01:15 AM 發表
.問題出現了 刀客有2招技讓我又愛又恨 就是山龍攻勢 和 地龍攻勢.. 先說地龍攻勢.. 只能說這技斬時是虧的 刀客的特色是 高攻低防啊 這技-25%攻 +25%防 令刀客的特色沒了 +25%的防也不明顯有效用 經我實戰測試  唔用好過用..用左打怪要打多1~2下 被怪扣血情況都係差唔多. 所以我選擇用山龍攻勢 +25%攻 -25%防 很吸引吧 將刀客的高攻優勢發揮出來 但同時也將刀客脆皮的特點突顯出來..形成低防問題

根本e 兩招就係比玩家多一個選擇黎幫自己隻刀黎定位
唔通個個都一樣咩

前期 命中 低.... 我唔知其他職係咪都係咁低...
刀 一早知佢係p得先揀
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-21 03:39 PM , Processed in 0.039402 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存