2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 官方小雲細聲說^0^(5月8日更新)
樓主: 官方小雲
go

官方小雲細聲說^0^(5月8日更新) [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 qcuqcuqcu 於 2009-4-17 01:24 AM 發表
騎乘系統100%冇可能la~

嗯我都認同你所講阿
夢之咁細 相比起其他game!?

原帖由 迷離恨 於 2009-4-17 12:39 AM 發表
仲有1樣野可5可2改返-__-
依+合武5似之前有得隨機抽稀-.-
可2改返嗎-.-"

抽到優,就笑屎人.....^o^

原帖由 笨誠﹏。 於 2009-4-17 03:12 AM 發表
有冇搞錯= ="

訓在一陣

返在一陣學

你地班友€唔留第1比我

咁算點先\3/

你咁大聲講野做咩..............
我仲嬲緊你....:smilie_/(:

果次帶屎地
你係咁死...:smilie_/(:

我睇在火仔份上先唔嘈你.....
好在火仔佢好人.....退番180m比我................

十週年勳章(賀詞)

官方小雲好野~~~支持你~~~

原帖由 ╭♂開心♀ 於 2009-4-17 07:31 AM 發表
幣商麻,,,,
你封佢AC,佢又會開多隻,
我覺得最實際既方法
係15-20lv前都不能發白頻
等佢地咁鐘意開新ac
升15-20lv先黎發白頻囉@@
升夠lv,封左又要再升過囧

另外希望夢之可以將金額上限調高10億-.-
只有一億 ...

開心哥哥仔....
洗乜o波.......

過濾曬d重要字眼咪得....
htm/288/hkm/mrsiu 全部封
我唔信d幣商因為咁而改公司名....-..-

不過你e個提議都幾好...
kaka...............

十週年勳章(賀詞)

原帖由 闇夜音符 於 2009-4-17 09:12 AM 發表

難道就是超級吱雞卡!?

明顯啦c______c

原帖由 brianyhei 於 2009-4-17 10:17 AM 發表

抽到優,就笑屎人.....^o^

你5知如果合到優係好易上神架咩-.-?
我之前幾件3個防爆就上左神la- -
+上我5係合完就算
5岩稀我會再合的-__-

原帖由 〝神谷§薰* 於 2009-4-16 11:59 PM 發表
我都覺得打擊幣商係最主要問題
幣商低價放大量game錢係通漲主要原因之一
夢之入面既物價唔只係升得多..仲要係升得快(呢2個禮拜好似好左少少)
e.g. 上個月我收點..由4.5萬開始叫(全場最高價)
       叫左個禮拜先 ...

其實幣商係唔係可以完全滅絕晒..
我唔可以十分肯定咁答到你 ..
因為此終幣商實在太強大, 而且太多
我地宜家可以做既當然係一路諗辦法滅絕佢地( 實行一Q清 )
另一方面我地可以做既就係令市場降溫
咁樣我相信對於新手同老手玩家黎講都應該會更好
一黎夢幣唔會貶值得咁勁
二黎可以令市場更平衡

原帖由 manchun2hk 於 2009-4-17 12:00 AM 發表
先來講講先
1.我唔係好贊成天毛任意打怪出先
夢錢已經對高lv人士好難賺的
你再開放天毛 對高lv人士冇好處
2.希望你地可以好似台灣緊 定時整d商城有折扣日
d商物好貴 買1次600點 買件衫 差唔多用曬 - -
3. 希望 ...

1. 呢點我地應該唔會實行, 就如你所說
2. 我地會先考慮參考台灣既做法然後改善左先會用於香港, 睇下未來會唔會實行
3. 呢個我地需要問下, 因為韓國既版本同我地香港台灣唔同 .. 所以可能有的野韓國有我地未有
4. 哈哈, 呢個我未必幫到你.. 因為夢古夢古既屬性方面由好耐之前已經係咁, 所以未必改到呢
5. UM, 其實宜家上限80JOB 我個人認為開發商係特登預留職業等級, 話唔定遲D出左新一章會有新野要用到職業等級都唔定~
6. 其實, 呢方面我地需要內部商討, 未來如果有消息再通知你啦~
7. 嘩~ 咁你都幾受歡迎啵 我會嘗試同開發商討論下, 睇下未來會唔會有得新增家族上限~ 希望得啦

原帖由 suica 於 2009-4-17 12:02 AM 發表
小雲真係夢之既救星ava
夢之有救了~

唔好咁講 .. 我都仲未幫到大家 ..
等事成後再講都未遲

原帖由 傻冰豬 於 2009-4-17 12:09 AM 發表
其實要減低通漲,不如將天毛滿月變成可以直接用點買或者係抽箱咁咪仲好......
另外個家族同雪地系統成日壞(琴日又壞左),唔知可唔可以整下呢?

呢個未必會做, 因為點數抽箱, 相信大家都已經抽到悶
不過為左市場降溫, 未來都有機會透過第二的方式黎做~
想知道既話就記得要留意官網啦
想問下, 家族同雪地系統壞左係邊個SERVER
因為我入去CHECK過未發現到呢 ..
呢兩個系統我已經通知左開發商進行監察~
希望唔駛幾耐會完全地修正好經常壞既問題

原帖由 弓法之虎 於 2009-4-17 12:14 AM 發表
小雲 真係好多謝你既解答
我希望緊增加多d位來放我喜愛的寵物 >.<

另外
如果夢之可以有鑑珠買就好
因為雪地打王 開箱 出黎既盾
大多數都要5-7粒
咁一d 家族長期打王
d 鑑珠好快未無哂@@

就算唔開放鑑珠 ...

哈哈~ 咁又係, 宜家的盾真係好多呢:smilie_:p:
我會同內部研究下有關呢方面既問題~
有消息通知你啦:ro04:

原帖由 manchun2hk 於 2009-4-17 12:14 AM 發表
如果係滿月同天毛要抽箱的話,我想又有小部分人轉game
低s 已經係點物  如果滿月同天毛要抽箱 我想要有真錢ge人 先玩到夢之
冇咩錢ge人就轉game吧
你ge提議 好似想將夢之再跑去商城化   如果真係發生 夢之應該受命 ...

放心, 我唔會比呢件事發生

原帖由 lovative008 於 2009-4-17 12:15 AM 發表

我希望可以比多d位 放我心愛的吱雞

你真係吱雞既忠實FANS
實不相瞞, 我係睡衣卡同雞卡既FANS黎

原帖由 聾伯 於 2009-4-17 12:17 AM 發表
其實進行封ac/ip
對官方不是最簡單而言的做法嗎= =?
原帖由 lovative008 於 2009-4-17 12:19 AM 發表

你覺得可以亂封人嗎@_@ 如果得既 佢地一早封左

就如lovative008所講~
官方做事既時候係需要講證據同程序
目的係為左保障唔會有無辜既玩家受害

原帖由 yinghon1993 於 2009-4-17 12:27 AM 發表
如果神韻香水的用量可以減少 咁就可以有較多上左盾的低lv裝能重用 新手上位會比較方便
若果組隊人數上限增加 可能又有另一番的合作感受
希望定時會有折扣活動 享受歡樂的不會只有消費力最高果10個
同埋gm/官方人員 ...

神韻香水既用量應該沒辦法減少, 做折扣活動減價的話都應該可以
不過都係一樣, 需要同內部商討可否實行呢~
組隊人數上限方面我會著手同開發商溝通~
希望會有好消息帶到比大家啦
其實我地都有自己既帳號, 為既就係查探民情
所以呢方面我地一直都要繼續做~
當然, 角色名稱就不便透露嚕

原帖由 霜影﹏‧ 於 2009-4-17 12:37 AM 發表

希望唔係一直咁"商討"落去..
玩家要既係實際行動0_0"

承你貴言! 我會繼續的
希望早日得出結論然後行動
滅絕幣商!

原帖由 迷離恨 於 2009-4-17 12:39 AM 發表
仲有1樣野可5可2改返-__-
依+合武5似之前有得隨機抽稀-.-
可2改返嗎-.-"

UM .. 呢個需要同開發商個邊溝通下
不過改返既機會唔大 .. 唔好比咁大期望
未必幫到你, 十分抱歉:ro03:

原帖由 老尼仔A_A 於 2009-4-17 12:41 AM 發表

ya
小云不要信口開河
我對你的奇望是很大的

我會努力的

原帖由 業爺是也 於 2009-4-17 02:47 AM 發表
因為地圖實在太細
仲有....
彈game既問題愈黎愈嚴重
唔該正視一下

想問下你係玩邊個SERVER~?
同埋幾時會出現彈GAME既情況~?
因為我地需要更多既資料去查出問題既根源 ..
希望你可以提供的資料比我
越詳細越好, 感謝你:ro03:

原帖由 ╭♂開心♀ 於 2009-4-17 07:31 AM 發表
幣商麻,,,,
你封佢AC,佢又會開多隻,
我覺得最實際既方法
係15-20lv前都不能發白頻
等佢地咁鐘意開新ac
升15-20lv先黎發白頻囉@@
升夠lv,封左又要再升過囧

另外希望夢之可以將金額上限調高10億-.-
只有一億 ...

白頻限制呢個方法我地其實已經諗過
不過鑑於某些原因
所以放棄左, 不過見到宜家有玩家支持呢個做法
我會盡我努力同開發商討論下的:fire:
金錢上限方面, 因為呢個做法會令夢幣貶值得更勁
所以暫時應該唔會錄用 ... 對唔住:ro03:

十週年勳章(賀詞)

原帖由 官方小雲 於 2009-4-17 10:49 AM 發表

其實幣商係唔係可以完全滅絕晒..
我唔可以十分肯定咁答到你 ..
因為此終幣商實在太強大, 而且太多
我地宜家可以做既當然係一路諗辦法滅絕佢地( 實行一Q清 )
另一方面我地可以做既就係令市場降 ...

原來小雲都係吱雞FANS

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙

香港係咪冇法律唔比人賣幣呀?
不如gc叫人買滿幾多點就送夢古啦
應該多d人買點既

原帖由 闇夜音符 於 2009-4-17 10:55 AM 發表

原來小雲都係吱雞FANS

開個game叫雞之歷險好冇-0-?

香港係咪冇法律唔比人賣幣呀?
不如gc叫人買滿幾多點就送夢古啦
應該多d人買點既
其實水夢已經有的
6000點gc積分= =

積分牌、名譽、家族功能(金庫)、迷你屋和點數寵物訓練員實在有發展的空間
若果香港版官網有任務攻略 可以方便玩家
仲有長弓的箭又係一樣「謎之物品」
而且應該多出新手活動 鼓勵多d新血來
最後 S卡的名譽限制是否實行?(聽聞之前很多5轉弓未到果個名譽等級就用到張卡)
分牌任務的獎勵是什麼?(我暫時仲未見到玩家的回答 如果可以 請官方人員回答)
是否應該封假份G.M.的人呢?(有部分人以G.M.之名來行騙)
如下︰
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1
http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D3

得3人組隊太少啦,應該增組隊人數

同意樓上
台灣果邊都整左好耐  香港點解冇ge
另外 翻譯版本 3村果邊 有d地方npc人物講緊光之冒險 唔係夢之歷險的

幣商本來就唔正唔走   因為d人貪心  貪平
我覺得你地都係正唔走幣商 架啦

家族真係除左打死地  冇其他野搞架啦???

香港既夢之歷險  有冇d香港既元素??
如 部份字可以轉做口語化

正多d新技   係未開天使 惡魔前  個個都有期望  有天使or惡魔既專用技能  結果...
個天使 惡魔真係用黎打交 or玩果個咩遠征?

e家最高果個都94lv  果面有冇討論過  99lv會點??

s卡既pt選擇  可以正多幾個嗎??

冇咩   諗到再講

我想問出咩新s卡呀??
咩屬@@

十週年勳章(賀詞)

小雲 請嚴重正視這個問題!!

斷線問題十分嚴重!!

琴晚 12點幾就 斷線左2次
岩岩本身係雪國打王既
點知黎左次斷線
上返線已經無得打王
令到我地浪費時間
請 改視 什至刪除斷線這個問題

這個問題已經令大家深受困擾!!
請盡快解決 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

而呢個問題 會直接性及間接性影響 亦會有直接性及間接性令到玩家得到好處與壞處

真實例子一:我係1村...去緊打綠點王[即林克山地 曉出鑑珠個隻]本身出左3粒鑑珠既
         因為呢個斷線 即回溯  令到該名玩家蒙受損受
真實例子一已有朋友試過,飽受不滿

真實例子二: 我係1村..鑑左個可用盾,點知一次斷線 即回溯  
          跟住再鑑多次 就變傳說中的盾
真實例子二已有朋友試過,令到他間接性獲得好處

↑例子一同二都是琴晚發生

增加例子三: 我係10點幾掛攤既,,,但點知一次既斷線 即回溯
                  令到要重新掛攤...如果出左街食飯既,,呢次既斷線 即回溯
                  令到沒法掛攤,,,蒙受時間之痛苦!!!

我重申:這個斷線問題會令人飽受困擾
若不盡快解決,將會令更多人,直接性及間接性影響 亦會有直接性及間接性令到玩家得到好處與壞處,對所有玩家都不是好的! 請盡快解決!!!

會唔會寬頻問題
我之前routh 整到我成日斷
e家換左 冇事了

其實夢之險左有好多問題之外
我見到d 挑戰時空...名譽..
完全冇咩用-___-
重有3村個d  npc
連1ser 既玩家都甚少去個邊買野
最多都係用個邊既路走去 楓葉到
成張版圖咁就整左個圖形出黎.....
咁係米要味住5 會有4村既出現???
既然3村都冇玩家行去-___- 點解重要整出黎
小雲 你成日話要同韓國個邊溝通先得-__-
呢d快則都要幾個月
慢則.....夢之 冇左一半老手先得....
咁究竟hk 官方有咩係一睇見就可以直接改善??
同埋韓國個邊 成日都要hk 呢邊比建議佢地...
韓國個邊冇佢地設計既1套..... 所產生既問題咁多
快d 搵個韓國官方人員 上2k fun答我地啦(要識睇中交字 )
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-13 10:58 PM , Processed in 0.055968 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存