2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 古龍吹水版 重玩幾問..
go

重玩幾問.. [複製鏈接]

時過多年...自己都由學生變左個打工仔..
突然想玩番以前最有感覺的game...所以又再踏入古龍了...(好似改左名..)
但過左咁耐..好多野都唔太記得了..所以只好問問依家仲有玩的人..

言歸正傳, 請問如果玩番..有d咩係一定要有呢? 開始時又有咩要做呢? 我自己依家就打緊金錢幫賺少少生活費中..
易根經聽人講可以直升一d lv, 可以升到幾多呢?
新果個98包d新手野入面, d 170裝可唔可以交易呢?(因為玩緊18蚊包中..)
記憶中ser7好似禁用一d eq..請問有咩呢?
便利d卷請問係邊度可以換到eq...?

如果有高人可以指點下, 請問依家有咩係重玩的玩家要注意呢?(印象好似玩到出左4轉左右就冇玩...)

1,古龍轉左名做 《群俠傳10.0十方魔道》
2,要有eq,便利,大鈿錶啊果d基本野^^
3,開始果時你食粒易根經搞掂晒所有就去升狗喇^^
4,易根經一食就可以升到161lv,ps:1lv食既話就161lv,易根經有5千m exp~
5,可以交易
6,ser7就唔知喇,答唔到你,sor~
7,便利係平南客棧下便換既!!

e家d人都升到8轉左,我諗樓主你都係收返個a/c慢慢玩喇^^ 希望幫到你喇

便利換領券:去白雲客棧旁邊有個便利換領員,去果度換
另外有種換領券係指定既(即係便客換領券,便錢換領券等等),呢d就要去其他地方換

170裝易到,易筋經....個人建議升到隻狗190左右先好食,因為10lv前用客棧唔洗俾錢
升到狗190左右既話(計冇ac擋),一啪上161,就可以去琉球呀,仙島升上去201再去情洞掛,有ac就可以諗下其他地方既...

人1lv點升狗到190lv啊?

原帖由 吻了你 於 2009-4-18 05:27 PM 發表

1lv人301狗都得啦....190點解唔得?

原帖由 吻了你 於 2009-4-18 05:27 PM 發表

因為1-10lv 你可以狂用便利客棧既話
即係你放客棧係f1 你只要禁一下f1 hp mp 血氣都可以補哂
連埋cross/幽靈戒/紫龍/黑沙/青龍等+hp 閃 既eq
1lv就可以帶狗擋升 or 掛npc升狗
如果無大壇便可升到25xlv左右 如果有大壇更可以上301lv
之後就升lv到3轉左右去神劍掛狗^^"
小弟都係新手 但過來經驗希望幫到你

原帖由 吻了你 於 2009-4-18 07:53 AM 發表
1,古龍轉左名做 《群俠傳10.0十方魔道》
2,要有eq,便利,大鈿錶啊果d基本野^^
3,開始果時你食粒易根經搞掂晒所有就去升狗喇^^
4,易根經一食就可以升到161lv,ps:1lv食既話就161lv,易根經有5千m exp~
5,可以交易
6 ...

請問易根經點得返黎??

十週年勳章(賀詞)

重玩都好既,人多D,熱鬧D
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:26 AM , Processed in 0.032576 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存