2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 有野想問下吾該@__@
返回列表 發新帖 回覆
go

有野想問下吾該@__@ [複製鏈接]

我有張HD 4870 1GB既DISPLAY卡
我諗住放多5千蚊到整唒成部機出黎.
大家有咩提意.?

Q9550 P43 4G RAM 舊有既4870 640GB HDD ROM 450W牛 CASE+人工 5000蚊
差不多啦 應該都 如果太多咪落Q9400 再唔係玩P2 955 唔知而家仲有無

原帖由 金毛特工 於 2009-4-21 03:05 PM 發表
Q9550 P43 4G RAM 舊有既4870 640GB HDD ROM 450W牛 CASE+人工 5000蚊
差不多啦 應該都 如果太多咪落Q9400 再唔係玩P2 955 唔知而家仲有無

又教人裝電腦拿   如果5000學你咁樣 我會張5000掉落海lo

AMD PHENOM II X4 920 HDX920XCGI CPU BOX 盒裝          HK$ 1,476.00
GIGABYTE GA-MA770-UD3/AM2+ AMD 770 M/B          HK$ 700.00
A-DATA DDR-2 800MHz 2G Ram          HK$ 180.00
A-DATA DDR-2 800MHz 2G Ram          HK$ 180.00
Pioneer DVR-217 20X DVD Writer /SATA/盒裝          HK$ 191.00

ANTEC EA430 EARTHWATTS 430W 火牛          HK$ 445.00
WD 640GB 6400AAKS SATA II/16MB HDD                                                                                HK$ 485.00
人工 $150
機箱 $300
5000都有找 哈哈

1. AMD PHENOM II X4 920 HDX920XCGI CPU BOX 盒裝 HK$ 1397 1 HK$ 1397
2. Cooler Master XP460 eXtreme Power Plus 460W 火牛 HK$ 328 1 HK$ 328
3. Corsair TWIN2X4096-6400C5 DDR2 800 4G Kit (2Gx2) HK$ 360 1 HK$ 360

4. LG GH-22NS40 22X SMulti DVD Writer SATA/盒裝 HK$ 186 1 HK$ 186
5. MAGIC PRO MP-AK EXTREME GP/AM2+ AMD770 M/B HK$ 540 1 HK$ 540
6. WD 640GB 6401AALS SATA II/32MB HDD HK$ 540 1 HK$ 540
7.case+人工 HK$350        呢部4000有找

一定要amd架?.? 你吾比佢係intel支持者

原帖由 牙峻* 於 2009-4-21 06:16 PM 發表
一定要amd架?.? 你吾比佢係intel支持者

又關你事既  我記得你  你記住  電腦有問題唔好問人lo 你咁醒自己好攪掂啦  我一定唔會再幫你    ps:佢無話咩INT AMD wo 只係佢有張ATI 咁AMD收購左ATI 用AMD都好正常lo 哈哈

原帖由 flyflyfly 於 2009-4-21 06:43 PM 發表

又關你事既  我記得你  你記住  電腦有問題唔好問人lo 你咁醒自己好攪掂啦  我一定唔會再幫你    ps:佢無話咩INT AMD wo 只係佢有張ATI 咁AMD收購左ATI 用AMD都好正常lo 哈哈

高登仔 你膠夠未 我都費戀事理膠戀切你 比意見又要串 串完出左d list係平d 咁又點?
效能都唔同啦 咩都比比比 你訓戀醒未呀 要平既 大可以平 人地話明5000蚊左右 唔通走去學人比4000蚊既野咩 唉!

有5000蚊 又出4000蚊LIST 幫佢省錢係借口

$4000list 果$1000 出list者袋
其實幫人砌機都幾煩 又可能比佢怨
所以我而家都諗緊煩唔煩D@niel哥好0.0因為我好煩
硬係個心叫我要忍手 總覺得呢d 四核雙核交接期 買好似好唔抵...見而家1TB 甘快又跌左甘多...早買早享受 遲買平幾舊 而家手好痕0.0忍手忍手!!!

原帖由 杖神 於 2009-4-21 09:42 PM 發表
$4000list 果$1000 出list者袋
其實幫人砌機都幾煩 又可能比佢怨
所以我而家都諗緊煩唔煩D@niel哥好0.0因為我好煩
硬係個心叫我要忍手 總覺得呢d 四核雙核交接期 買好似好唔抵...見而家1TB 甘快又跌左 ...

講真 我 "覺得" 比鋪果D砌 無咁正 至少汁線都無乜心機幫你汁 只係幫你搞好部機 開到就交貨
你搵壇友砌 可能要比多少少錢 幾十蚊 當比車費囉 但係換返黎係好好既服務 至少會幫你搞好晒
裝晒WINDOW (正版定老番就唔G嚕) DRIVER 有咩問題都可以問下丫 比D鋪頭砌 一味砌完就趕你走

原帖由 金毛特工 於 2009-4-21 09:46 PM 發表

講真 我 "覺得" 比鋪果D砌 無咁正 至少汁線都無乜心機幫你汁 只係幫你搞好部機 開到就交貨
你搵壇友砌 可能要比多少少錢 幾十蚊 當比車費囉 但係換返黎係好好既服務 至少會幫你搞好晒
裝晒WINDOW (正版定老番就唔 ...

minda 係裝 crack 正版 問過佢
好似係media center 2005 版

原帖由 牙峻* 於 2009-4-21 09:47 PM 發表

minda 係裝 crack 正版 問過佢
好似係media center 2005 版

唔講正版定番版啦 至少搵鋪頭砌 一定要係正版先裝 有D仲要收多少少錢

crack 正版<--好取巧 哈哈
我玩開"正"老番

原帖由 金毛特工 於 2009-4-21 09:46 PM 發表

裝晒WINDOW (正版定老番就唔 ...

我都明啊 到時睇下點 因為我唔想煩住人嘛 又唔知要搞幾耐 我自己又唔識執線 又唔識整好d個對流0.0同埋要搵地方啊  我知daniel兄 應該年紀同我有一段距離0.0如果返屋企砌 d屋企人係度真係超怪

daniel兄唔好惱0.0純分享

再唔係 一次過比晒錢先 同要搵果位師兄講返想要D咩料咩料~
之後等果位師兄幫你搞好晒 再約多一次出來類似交收咁囉 不過可能要比多少少$$

甘真係要講個信字wor!(i mean 唔係唔信daniel兄)
但係始終壇友 甘樣都要幾夠勇氣先得 不過我覺得都無咩必要呃ge 都係電腦姐

都係好ge 搞好哂先約出黎比你

原帖由 flyflyfly 於 2009-4-21 06:04 PM 發表

又教人裝電腦拿   如果5000學你咁樣 我會張5000掉落海lo

你條低b仔見人個簽名有條on9仔講d膠野系咪你? face_l_18:

原帖由 pvpwinds 於 2009-4-22 02:45 AM 發表

你條低b仔見人個簽名有條on9仔講d膠野系咪你?

你眼花啦 打晒格仔你都睇到

原帖由 金毛特工 於 2009-4-22 02:51 AM 發表

你眼花啦 打晒格仔你都睇到

可能膠名易睇dc
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 08:42 PM , Processed in 0.037835 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存