2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 小小問題 更新 .. (補上GPU-Z圖)
返回列表 發新帖 回覆
樓主: 流浪者◆〞
go

小小問題 更新 .. (補上GPU-Z圖) [複製鏈接]

其實我對電腦呢家野都唔係幾熟 .. 部機都係人地幫我砌 ..
照#2 所講 .. 加張display card 大約要幾錢 ?
因為我初頭都只係以為 散熱 / 火牛的問題 ..  因為火牛只有250w .
至於#20  .. 溫度問題 .. 我用esest check住 .. 唔打機 (剩上網 聽歌)就40度↓ 打機就4x度左右 . .正常嗎 ?

另外就係 .. 由於用 3d mark test 會自動熄機 .. 咁又係咩問題呢 .
麻煩各位了

回復 21# 流浪者◆〞 的帖子

溫度正常
本身你用內置display?

原帖由 hoho168 於 2009-4-23 08:31 PM 發表
溫度正常
本身你用內置display?

有show PCI Express x16

佢本身有card的

原帖由 minda325 於 2009-4-23 09:06 PM 發表

有show PCI Express x16

佢本身有card的

見佢寫要加卡仲以為內置

原帖由 hoho168 於 2009-4-23 09:10 PM 發表

見佢寫要加卡仲以為內置

- - 我見有人建議我加卡嘛 ..
咁宜家應該點 .. 我連係咩問題都搵唔出-.-

原帖由 流浪者◆〞 於 2009-4-23 09:36 PM 發表

- - 我見有人建議我加卡嘛 ..
咁宜家應該點 .. 我連係咩問題都搵唔出-.-

先check下你張display乜型號先

原帖由 hoho168 於 2009-4-23 09:42 PM 發表

先check下你張display乜型號先

可吾可以教教我點CHECK -.-
我電腦白痴 ..

原帖由 hoho168 於 2009-4-23 07:09 PM 發表

阿 師兄 你今次真係柒得好認棍,請自我審查下先
同埋節能降頻唔一定係11xx MHz 呢個ring

你果粒AMD 佢果粒INT  重有我係講緊會可能係無左一半=.=

原帖由 flyflyfly 於 2009-4-23 10:07 PM 發表

你果粒AMD 佢果粒INT  重有我係講緊會可能係無左一半=.=

衰左就衰左喇!  仲係度撐!
又想問下你,邊1粒INTEL U開左EIST之後係可能係無左一半?

原帖由 flyflyfly 於 2009-4-23 10:07 PM 發表

整張intel比你睇等你重冇嘢講唔通我超咗頻

原帖由 flyflyfly 於 2009-4-22 11:07 PM 發表
重有你係咪超左頻? 係就唔好超啦包無事

比番個引用你地睇番  我幾時講佢一定超左呢?  要屈人都唔好屈到咁  你地要係到搵水魚咪搵lo   阡又唔見你地去香港亥討論搵既  人地果邊真係幫人  你地就係到昆人 搵水魚   face_l_18:

本來想好`心話比人知可能唔關硬件事  唔係下下都要加D咩先叫做修好部野既  不過點知一講就比人話  可能係因為阻住人搵水魚啦 又唔見我一講就話要加咩加咩既  佢之前打機係咪咁呢 如果唔係 只係現在先會咁 咁關加display咩事呢? 下下都加野 好多錢? 不如直頭換機啦

原帖由 D@niel_Ng 於 2009-4-22 11:03 PM 發表
加張display card就可以, 戰鎚要求唔高, 1般初/中階display card都可以

原來hand機就要加卡  咁好多人都要加lo    等我同D朋友講先

原帖由 流浪者◆〞 於 2009-4-23 07:46 PM 發表
其實我對電腦呢家野都唔係幾熟 .. 部機都係人地幫我砌 ..
照#2 所講 .. 加張display card 大約要幾錢 ?
因為我初頭都只係以為 散熱 / 火牛的問題 ..  因為火牛只有250w .
至於#20  .. 溫度問題 .. 我用esest c ...

睇到有人話正常 咁你果粒U都....   你可以去yahoo打你粒u係咩睇下人地果粒既溫度啦 有咩可能唔打機會4x...  我粒amd咁弱唔打機都係18-20度咁你粒咪...     一句講晒  唔好做水魚啦  用幾帆蚊買支散熱膏  再用1x蚊買把8cm風扇攪下個散熱啦  如果唔係加左卡都係會hand既

原帖由 flyflyfly 於 2009-4-23 02:09 PM 發表

唔該你唔好扮勁啦 佢行緊16XX  降左頻都行16xx 又無咁勁   正常降左頻會係11xx到點解佢會16xx既  都係等佢自己講有無先啦

咁我係唔係超咗頻,啦唔係amd係intel咁你咁勁答我啦!我又係降左頻都行1600。咁簡單cpu z都未識睇走去教人????似你揾笨多d喎

原帖由 flyflyfly 於 2009-4-24 02:42 PM 發表

比番個引用你地睇番  我幾時講佢一定超左呢?  要屈人都唔好屈到咁  你地要係到搵水魚咪搵lo   阡又唔見你地去香港亥討論搵既  人地果邊真係幫人  你地就係到昆人 搵水魚   face_l_ ...

未見過咁撚面皮厚o既撚樣  衰撚o左就衰撚o左la  重係道鳩撐撐  大話西遊  

原帖由 flyflyfly 於 2009-4-24 02:58 PM 發表

睇到有人話正常 咁你果粒U都....   你可以去yahoo打你粒u係咩睇下人地果粒既溫度啦 有咩可能唔打機會4x...  我粒amd咁弱唔打機都係18-20度咁你粒咪...     一句講晒  唔好做水魚啦  用幾帆蚊買支散熱 ...

你醒X未? 打機4X度左右呀 又眼大睇過龍呀?
>>>我用esest check住 .. 唔打機 (剩上網 聽歌)就40度↓ 打機就4x度左右 . .正常嗎 ?<<<
原帖由 flyflyfly 於 2009-4-24 02:47 PM 發表
本來想好`心話比人知可能唔關硬件事  唔係下下都要加D咩先叫做修好部野既  不過點知一講就比人話  可能係因為阻住人搵水魚啦 又唔見我一講就話要加咩加咩既  佢之前打機係咪咁呢 如果唔係 只係現在先會咁 咁關加disp ...

咁你咪唔好再係度出聲啦 留係到拓咩 出少句聲唔X使死 都未見過人咁X厚面皮
自己錯唔認不特只 仲屈X返人轉頭
原帖由 flyflyfly 於 2009-4-24 02:42 PM 發表

比番個引用你地睇番  我幾時講佢一定超左呢?  要屈人都唔好屈到咁  你地要係到搵水魚咪搵lo   阡又唔見你地去香港亥討論搵既  人地果邊真係幫人  你地就係到昆人 搵水魚   face_l_ ...

連最簡單開左EIST降頻都未識睇既 重走去問人有無超頻 你到底有邊日係醒架?

原帖由 flyflyfly 於 2009-4-24 02:58 PM 發表

睇到有人話正常 咁你果粒U都....   你可以去yahoo打你粒u係咩睇下人地果粒既溫度啦 有咩可能唔打機會4x...  我粒amd咁弱唔打機都係18-20度咁你粒咪...     一句講晒  唔好做水魚啦  用幾帆蚊買支散熱 ...

我在意佢張卡溫度
樓主你睇cpu 用cpu-z
display 可用gpu-z 來睇

係咁互串幫唔到樓主解決問題

算啦  佢地係係到搵食既  都唔係幫人既  我點搵人笨呢?  我有收人錢嗎??????  你地唔同lo  幫人=收錢

原帖由 hoho168 於 2009-4-23 09:10 PM 發表

見佢寫要加卡仲以為內置

一早都見到佢有卡啦=.=  不過我感覺係佢個軟件or太熱問題lo  咁比人嘈都無法既=.=  因為人地係要搵食lo
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 08:22 PM , Processed in 0.042048 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存