2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 寫我生活(網誌分享) 好難搞..有無人幫幫手
返回列表 發新帖 回覆
go

好難搞..有無人幫幫手 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

首先...我呀媽係日本度...佢想我過去讀書...但係  係大陸辦唔到我過去..我係香港又問過都係未必得...我想問邊度可以搞到我過去呀...

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

原帖由 buy123 於 2009-4-22 21:06 發表
首先...我呀媽係日本度...佢想我過去讀書...但係  係大陸辦唔到我過去..我係香港又問過都係未必得...我想問邊度可以搞到我過去呀...

您是那裡的人, 香港永久居民還是怎樣?

我會建議您到入境處先查清一些資料,
不是說您要去就可以去的,
如果您是想去日本唸書, 前提是日本有學校給您入學信才可辦理護照那些,
如果是移民到日本, 那我想要先從您母親方面查清要求才可以。

十週年勳章(賀詞)

應該係香港永住...我想係今年內去日本讀..

回復 3# buy123 的帖子

me too 但我未有咁多錢去

十週年勳章(賀詞) 童話八週年

原帖由 buy123 於 2009-4-28 19:31 發表
應該係香港永住...我想係今年內去日本讀..

以什麼的身份? 移民還是出國留學,
如果什麼都不懂的話,
出國留學我建議找升學顧問那麼中心的人安排,
如果是移民的話, 前提是您母親那裡要弄清到底需要什麼證明文件跟手續。

不然只是空談。

十週年勳章(賀詞)

如果係留學 先要學好日文..但有個方法 係 '''虎養權'''  係大陸問... 佢就話係香港整..係香港問 佢就話 本身係大陸人 點解唔係大陸整...跟住 推黎推去... 點搞好!!!!
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 03:07 PM , Processed in 0.030684 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存