2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 買風扇,ram,CCC問題..
返回列表 發新帖 回覆
go

買風扇,ram,CCC問題.. [複製鏈接]

我想買2個風扇玩對流... 咁呢 應該買幾多轉速好...咩牌子又好d呢...我機箱 cm 332
仲有vista 係唔係可以玩4gb ram 以上?... 假如我買多條2gb ram 有幾多game 可以support?
ddr2 800 cl6 同ddr2 1066 cl6 可唔可以混用?  反正仲有2條糟唔想哂左佢
CCC 個overdrive 2個都拉到最後 長時間會點?

原帖由 火yp 於 2009-4-24 11:25 PM 發表
我想買2個風扇玩對流... 咁呢 應該買幾多轉速好...咩牌子又好d呢...我機箱 cm 332
仲有vista 係唔係可以玩4gb ram 以上?... 假如我買多條2gb ram 有幾多game 可以support?
ddr2 800 cl6 同ddr2 1066 cl6 可唔可以混 ...

拉到最後咪姐係將張卡超頻LO 長時間都行 如果無事 姐係可以穩行 不過會比正常頻率熱D LO...
點解你買RAM 買DDR2 800 CL6 比人當水魚了你今次真係 唔用頻率既RAM
如果插埋一齊 "好似" 會降做一樣既頻率 姐係800 或者你超條 RAM 到1066 4條1齊行1066囉 VISTA 32BIT "認到" 4GB 用唔到
64BIT 認到+用到
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 06:19 PM , Processed in 0.104609 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存