2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 資料心得區 光雲淺述雙修戰 請支持一下XD(更新停不了) ...
返回列表 發新帖 回覆
go

光雲淺述雙修戰 請支持一下XD(更新停不了) [複製鏈接]

而家 愈黎愈多人轉雙修戰...
但看到他們的傷害和人頭...
都是平平穩穩的...
於是就希望我的心得能幫助你們!

想起最初...想起最初...
最多的就是戰士...
不是盾戰啊...而是雙手戰...
相信...雙手的威猛和攻擊吸引著我們...
但當...我們雖要暈時,而又沒有,為此煩惱...
所以...當時我就學日本人玩雙修...
可是一玩就玩了幾個月...
我單打沒技術..只會音爆
但在戰場上屈傷汁雞 ,變了我的喜好...
雙修集攻擊牽制於一身...十分好用!!!

雙修戰的分類:
雙修戰(雙手),攻擊力最高的玩法...
雙修戰(單手),防守力最強的玩法...
雙修戰(單雙),集攻防廉備的玩法...
雙修戰(粉風),中距離氣擊的玩法...
(影片...要等WAITING整好先得 SOR,先給你們參考影片)
--------------------------------------------------------------
小跳換武:
用法: ...雙修戰 成日換武...企定定換武比人狂扣血?覺得同
           比人暈左沒分別....就用小跳換武吧睇名都知- - 係令
           自己失去最少血量的換武方法...你跳起換,呀水打到你?
學生說"光雲老師...小跳換武,好難呀...我隻手殘殘地 禁唔到咁快"
老師說"就教你改鍵吧...令自己小跳換武的成功率大大增加!嘻..."
影片:http://mymedia.yam.com/m/2368889
改鍵:http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... art8911&media=0
(但係我覺得咁做有D破壞遊戲咁=口=...不過的確好用)
--------------------------------------------------------------
雙修戰(雙手)
玩法:全場95%持雙手武;5%持單手武
原因:你要記住...自己是一名雙手戰士...你點暈技是為了
           在你感到需要時才換武用...因此必要練好小跳換武
暈技:練好小跳換武...當你感到需要時...即刻小跳換武 這
           一跳...一定要跳到接近敵人的範圍 看準時機>暈...
        再小跳換武重壓 折磨他吧...4秒後就沒機會 把握好!
P.S:感到需要時=打冰條,巨龍的戰士,但仲有一個時候...
       文字不能表達...可以說了感覺,這感覺就要靠你國戰
         的經驗了...打得多,就有此感覺 一百場內一定感到的!
責任: 拆塔,守塔,壓線,汁雞,殺人.
影片:
---------------------------------------------------------------
雙修戰(單手)            
玩法:全場10%持雙手武;90%持單手武
原因:要記住...你是一名有著強大攻擊力的盾戰...點雙手技
         是為了在沒隊友幫手下...自己能解決對手
雙手技:都是練好小跳換武...你暈的人有好多...所以你換武
          重壓...係好平常既事...但你的雙手技一定要準...機會
          失去了...就要等下一個了...不要Stop!!!
P.S:用雙手技...當係你主戰線/旁邊好多人時 暈左屈技後就
         搵下個暈,唔好換武屈傷!主戰線,你留時間和pw去暈下
        個更實際!當你旁無隊友時就換武重壓,但都要睇情況...
      當敵人...血少時就請你換武送他走 沒信心殺他就考慮下
責任: 拆塔,守塔,殺人,肉盾,壓線.
影片:
雙修戰唔用黎壓線屈傷殺人真係浪費左D...
打住咁多先...下次再打啊!!!
ID:光雲

雙修戰雖然唔錯
但係冇左粉風同共通技
所以個人唔係咁鐘意
anyway..十卜下

nice~
我岩岩好轉左雙修戰v_v有用有用

如果有相熟既純盾,就5駛開雙修戰la...或者行係盾戰既後方等機會重壓,雙修戰愈玩愈覺得冇純雙手咁好,人傷人頭都係

回復 4# ~聰明~ 的帖子

都係睇隻雙修戰係邊個嫁姐...

邊樣勁 見人見智...

你樣樣靠人...你玩雙手戰咁玩法

太椅靠別人了...你打多人既地方就話姐

但一去到少一D既地方 會感到十分不便

我玩雙修=唔想太過靠人地

仲有...人頭 絕對係唔會比雙手戰差 人傷一樣

你幾時見我打國戰 唔上十大???(全場步兵呃傷,人頭)

你覺得我講唔岩...就密我一打一 無任歡迎...

仲有...你相熟既盾戰 唔係你老婆 唔會你打邊佢打邊...

你去邊 佢又去邊...靠人 倒不如靠自己

仲有記住 玩雙手戰唔好痴住盾戰等佢暈人

用雙手戰的特質 去令人走唔到 唔一定要暈

捉佢小跳碎擊重壓音爆 無忍痛 想走都幾難

暈唔=無敵 唔可以太靠暈   若有得罪 請見諒

原帖由 lightwanctc 於 2009-4-27 11:06 PM 發表
都係睇隻雙修戰係邊個嫁姐...

邊樣勁 見人見智...

你樣樣靠人...你玩雙手戰咁玩法

太椅靠別人了...你打多人既地方就話姐

但一去到少一D既地方 會感到十分不便

我玩雙修=唔想太過靠人地

仲有...人 ...

駛5駛咁認真...那我都講番少少la
呢隻game係好講求合作,如果可以靠自己當然係好la,但又係米真係樣樣野都可以靠自己或者靠自己係米最好??
靠自己,雖然可以保障自己既殺人數字能達到一定既數量,殺人效率一定5高,我會選擇靠隊友,當然5係完全依賴,只是互助互利
有利必有弊,雙修注定機動性/追殺能力/生存率/人傷比純雙手低,雙手5駛換武+mp常滿,有力沖粉風,死得少人傷自然高一點
而且,雙手戰不是不能靠自己,可能我上文回得不認真,我唔係你唸到咁依賴隊友,我殺人主要都係邊線偷襲主線既人,或者秒殺落單人士
重壓殺被暈既人比較少,當然係某d地方會輸蝕比雙修,冇法短時間內靠自己ko對手,但試問玩國戰,附近係米經常冇隊友??
個人係先玩雙修戰再玩純雙手,明白雙修到底係咩一回事,我感到其實身邊有不少同行者可以幫倒你殺人,5駛經常靠自己
我只可以話純雙手論殺人同人傷比起雙修戰有過之而冇不及,當然我5係反對人地做雙修戰,始終樣樣配點都要有d,先可以取得理想平衡
本人6國純雙手,26lv伊捷斯,步兵狀態平殺8個既新人,多多指教

十週年勳章(賀詞)

hi, 光雲

我係箭神呀

你認得我吧囧

原帖由 ~聰明~ 於 2009-4-27 11:49 PM 發表

駛5駛咁認真...那我都講番少少la
呢隻game係好講求合作,如果可以靠自己當然係好la,但又係米真係樣樣野都可以靠自己或者靠自己係米最好??
靠自己,雖然可以保障自己既殺人數字能達到一定既數量,殺人效率一定5高,我 ...

隊"友"難求=[]=
  配合到您行動既 或者 您幫到佢而佢冇白費既 或者 為自己人製做機會既 或者 在關鍵時刻幫到您既  
                       除左跟團打... 在街場真係比較少..

原帖由 淡彩x無華 於 2009-4-28 10:55 PM 發表

隊"友"難求=[]=
  配合到您行動既 或者 您幫到佢而佢冇白費既 或者 為自己人製做機會既 或者 在關鍵時刻幫到您既  
                       除左跟團打... 在街場真係比較少..

其實周走既人都係隊友...當發現一隻落單刀遊,都會有起碼3個既雙手戰幫手圍住佢等佢5知點走好,然後一齊圍
不過我玩雙手都係為求殺人既快感,所以我既目標5係主戰線...主要都係留意邊度有落單人士,同埋冇血既人

本人綠國"光雲"雙修戰 平均人傷15k(就黎練到平均18k) 人頭都是多數10up
(先作個人戰績... )

"我只可以話純雙手論殺人同人傷比起雙修戰有過之而冇不及" <--呢句我先修正一下

為什麼在一般人眼中...雙手戰會比雙修戰強???
因為 雙手專一 不用換武 有著強大攻力 但缺守
你說自己玩過雙修...那你是那種...?是盾???
你玩專盾 當然殺人不夠強 傷都可能是...
但玩專雙手的話 在戰場上"機動性"會比雙手差???
我不是雙修新手 時時都拎盾等人暈
我係拎雙手等人重壓碎擊...
而暈既對象 我經驗和感覺可以話我知
我一場暈既人 都只係10個8個(專雙手)
但夠我屈20k傷了...為什麼???
因為我玩雙手出身 完全掌握...
只是覺得雙手美中不足下轉雙修
平衡番雙手能力 攻守兼備...

你打法係主戰線 成日係隊友旁 玩雙手十分有利
但我打法唔係成日主戰線 偷/守塔 我黎搞的...
單人去做 冇人幫的 (團戰唔計)

你看過Codelia的作戰嗎?他雙修打主線都屈2xk...殺又多
我都唔夠佢黎...小弟向佢學野 如果你想轉雙修 學佢玩比我更好

仲有 呢到只係討論一下姐  唔洗有火藥味...

十週年勳章(賀詞)

我想知你講既 雙修戰(單雙)

係學咩技? 同點玩

老實說....
你係文章都無講到d乜野.........

十週年勳章(賀詞)

跟你出大地咪得A_A

十週年勳章(賀詞)

原本我係雙修編單 自從改左版之後

成日都想重點,   學巨龍 ,   

樓主係編單定雙~"~

感謝你的分享,支持

我總覺得雙修戰係好卑鄙的職業,自己暈完自己打。我純雙手沖埋去雙修戰到佢就換盾暈我再換重壓,真是低劣的戰鬥方式,完全無果種熱血華麗的戰鬥感覺,同雙修戰打就好似被欺騙,中了圈套一樣
本人藍國"尼奧元"雙手戰 平均人傷9xxx 人頭4up 死亡數3up=_=36等,唔好比我用純雙手的姿態殺左你啊=w=歡迎找我單p

你既淺述真係幾淺
冇乜用

又話更新既~"~
算把喇你~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:56 PM , Processed in 0.037748 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存