2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 關於HP Compaq Presario CQ20手提電腦一問
返回列表 發新帖 回覆
go

關於HP Compaq Presario CQ20手提電腦一問 [複製鏈接]

前幾個星期我走左去太古城間百老匯買左部腦

部腦係HP Compaq Presario CQ20貴過個既價錢,(PS:本身有59XX同7XXX)個價錢,我係後者

但係我今日我同我D朋友發現,好似部機有D問題(PS:打機唔多順)

好似玩Devil May Cry 4,同半神都LAG LAG地,半神開到最高效能仲5FPS一秒

咁我又上去2000FUN個PC遊戲個邊既網(玩唔玩到既GAME電腦硬軟件側試網)

咁似似都係顯示卡出現問題,但係其他都冇問題

咁係唔係顯示卡問題呢

咁有冇得換顯示卡呢

如果冇又應該點做好呢(ps:只少順d就ok)

同埋我令去衣部轉左做xp sp2(本身vista sp1)

同埋會唔會裝晒d drive會好d呢(佢話同我裝晒)

希望大大們可以俾d意見我,thx!

以下係電腦既資料網
http://taiwan.cnet.com/review/notebook/0,2000089091,20061829,00.htm

十週年勳章(賀詞)

買得唔過萬5 HKD 的手提電腦唔好諗打機 (其實真係可以拎黎打機的手提電腦我只係聽過 alienware)

你而家張野係大名頂頂的 intel GMA 4500, 係第一張intel 出品而又岩岩好叫得做入門的gpu (i.e. 廢, 只不過以前的仲廢)

無得換顯卡, 無野好做, 你部野唔係拎黎打機

邊個叫你買野之前唔諗定要拎黎做咩就去買

話時話, 7千幾蚊買e 部野係手提電腦角度黎睇都算廢. (根據你比我地個網的資料黎睇)

咁我想問仲有d咩方法可以令部機run快d=[]=,唔該晒=]

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ♂銀意∮ 於 2009-5-5 08:21 AM 發表
咁我想問仲有d咩方法可以令部機run快d=[]=,唔該晒=]

打機就唔駛諗la, 你汁好哂個windows, 做好哂優化都唔會令你打到機 >> GMA 4500 你要求唔到d 咩

想令部機行得順就重裝, 唔好用跟機個recovery, 一堆default factory垃圾

xp vista 冇乜所謂, 拎黎上網文書做好優化都會順, 自己上google 打 vista/xp 優化搵

下次買機之前上forum問人, 唔好次次都做水魚
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-9 08:47 PM , Processed in 0.025540 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存