2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 失戀治療所 後悔了.....
返回列表 發新帖 回覆
go

後悔了..... [複製鏈接]

仲記得07年12月係天外識你....
雖然你係澳門人我係香港人.....
但我仲記得一齊果陣你話過"都係隔個海之嘛~我唔介意喎=3=
果陣我真係好開心"xD因為有你呢句令到我唔再介意異地戀
令我知道"無論大家係邊~~真心相愛米得
岩岩開始果陣"我知你好緊我
game彈左/落街買小小野/msn遲左小小覆你
你都會炸我形~但最後都比我哄返"
有一次你有個fd生日要出去玩成晚~
我唔比你去"因為你話班fd入面有個男仔想溝你
但最後我都比你去左"果晚我訓唔著....因為太擔心你..
第二日4點幾多你上msn知你安全返到屋企我先鬆一口氣
我知有時應承左你好多野....但我都冇做....
買張卡同你傾....但果陣因為我懶冇去買.....
sms比我冇覆....因為我懶....同埋電話費唔係我交...超過左個額就比人cut
上年聖誕....你叫我寄張聖誕卡比你"我話好~
但到最後都冇做到......
我知甘樣你會好傷心......但我始終都係懶......
之後有一晚你sd左個sms比我你話比個叉仔撩....
我果陣好想覆你...但好驚有電話冇卡用....
第二日msn叫你....你比我既感覺..對我淡左...
之後日子一日一日甘過....你對我既態度真係變左好多....
平時叫你老婆...你都會好開心甘叫返我老公"...
但....果陣叫老婆....你就比左個問號我......
同你講野你都回唔夠10個字比我...
同埋回完就算....唔再理我....
果陣唔知點解有種好不安既情緒產生左.....
以前你好多野講"話題好多時都係你開
有時d好傻既野我地都可以傾得好開心"
有一日....我問你宜家仲有冇中意我...
你話唔可以話冇.....
睇完之後我覺得...我今次大獲!!
因為平時我甘問你都會話"我緊係愛你啦老公><
但今次真係唔同哂....
之後你話有d累......(精神上)
我比佢靜下啦...."
我知我之前傷左你......令你好失望...好多野都唔做....
過左兩日(5月3號)....我真係忍唔住我@你同你傾....
但...你話...我同你始終都係異地...甘樣大家都好辛苦...分開係一件好事...
之後我答佢...我唔介意...
佢就話唔係呢個問題...
我追問之下...就話"我以經搵唔返之前果種感覺...冇左以前果種feel...
我心諗...姐係唔再愛我....
果陣....我即刻喊....手都震埋...真係好傷心....
真係好後悔之前甘對你.....
宜家係街度見到人地幸福又開心....
諗返自己失敗又傷心...
真係唔知點好......
我真係唔想冇左你.....
好後悔之前對你太冇心....
果陣我丫哥係我隔離佢都有安慰我"
佢話介紹個比我識....
但我覺得唔雖要......因為我愛既始終都係佢....
唔係話咩.....因為之前兩次都係比個女仔飛....
果陣我過左幾分鐘就冇野"可以同平時一樣仲覺得係一種解脫
但....今次真係跌得好深.....好痛....
今次真係起唔返身.....
我都覺得自己好仆街....唔可以完全怪哂佢.....唔係因為我衰...我今日仲好幸福...好開心
我真係仲好愛佢....宜家唔知點好....唔知點算.....
之前覺得自己可以解決好多野....但經過今次先知
原來我只係一個小朋友.....宜家靜係識喊....其他咩都做唔到....
我想同佢一齊返...我都知冇咩可能....
有時好想係msn問佢"還有機會跟你開始過嗎?
但我驚比既答案又再令我傷心多一次....
諗住今年暑假過澳門搵佢.....佢都知....但...可惜...宜家仲有機會嗎....
睇返之前既信息.....眼淚又開始落下...諗返之前既野...真係好對你唔住...
我相信呢個世界有奇蹟呢樣野.......宜家我封心不戀....等既係你返黎我身邊既一日....
我話過唔會放棄你"今次我真係會改......因為個教訓實在太大....我忍受唔到.....一齊左年幾啦...真係好唔想甘快就完....

已有 2 人評分Good 收起 理由
【雅】 + 2 感同身受+2
憨憨的小任(CPU) + 1 感同身受…

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

其實樓主…我對你o既經歷都感同身受…

分開左之後我都問過自己我同佢仲有冇機會…

諗著sd 個sms比佢,但我驚佢個答案反而會令我更傷心…(豪不留情地拒絕)

愛情就係咁架喇…黎果時你唔會去珍惜,到走左果時先會後悔…

抱歉我幫唔到樓主,但我都希望你可以重新過返正常o既生活…
盡量忘記吧,忘記唔到就搵朋友幫手吧…

比心機的挽回
盡了力就好了..
有時結局唔係太好

但回憶都總有美好既
可以回味一下就已經足夠

送首歌比你

從來無恨怨半聲 安安靜靜 認輸了
情絕不迫你要
狀況變了 心變了 誰阻得了

但亦幸運 昨日在幸福中牽手
同路縱使不算久 精彩思憶總永久
昨日 是我的豐收 好豐收
-   昨日 陳奕迅

數主,前日我都係咁....同你大同小異.....我依家都好傷心..都怪自己當初冇好好珍惜......但係我決定左!我唔會放棄!試追多次!,雖然明知冇咩可能成功!但係我唔會放棄....如果係唔得我先會死心,所以數主,唔好放棄!!
試多次!!!
同是天涯淪落人  相逢何必曾相識   也許不必知道我是誰  無謂令你令你令你令你再度再度灑淚  留給我 請珍惜這段愛情  也許一天可以既話  准許我多愛一次  且把今晚的諾言 留待以後一一發展
篇寫愛的經典..... 「相逢何必曾相識」─韋綺姍&蔣志光

十週年勳章(賀詞)

同女朋友分開左一年
我仲好掛住佢!
知道佢同第二個一齊
我好心酸,希望哩家同佢一齊果個會對佢好

留個CM比d十扑你啦~快d開心返就好了=]

..經歷同我個FD好似,,,,,

唉...日子一日一日甘過....個心一日比一日痛.....

http://apps.facebook.com/dog-marry/?pid=220289 大家入來玩e個game啦

失戀玩住e個game先 會開心d

樓主....我同你既情況一樣
我係係今年的4月16日同我女朋友分開既...
由當時直到上個星期我都係覺得我自己無咩問題,但係係上星期的時候,我勇氣地打比佢。
係果陣我先知道原來我係有野答應左佢會去改但係又無改到...
佢打破左我一直的諗法
我同你一樣到而家都仲未可以放低佢,當自己一個既時候,我都會好傷心
(真係好後悔之前甘對你.....
宜家係街度見到人地幸福又開心....
諗返自己失敗又傷心...)呢個諗法我諗任何一個曾經真係LOVE過人既都會咁
我昨晚先打完比佢,我再一次比佢的說話傷害了,晚上哭了
我唔知道自己可以做咩,當我問佢仲有無掛住我
佢答我的答案:無
聽到既時候完全係傷心,有陣時會覺得自己做咩要咁黑人憎係到煩住人,
但係我真係好想時間可以返返轉頭,
好想可以咩事都無出現過,好想盡快忘記。
但係我再想忘記的時候,我就總是會記住
樓主我覺得你仲有機會既(只要佢係果邊一日仲未有男朋友
你親身去見佢一次呀....呢D會比係MSN好,
對佢地來講女仔會更覺有安全"
但可惜我沒這機會了........

兄弟....你宜家仲細...
其實網戀好虛無~
今次失敗過~下次就要小心再愈踩愈深~
面對面既愛情~先係最真實最有保證~明白嗎..
起碼比網戀好得多

一切隨緣*緣份一到,,,乜撚都冇*

唉…好景不常…

相信我 此刻傷心是正常的  但時間會沖淡悲傷  悲傷過去了  便是美好的明天

時間會慢慢走的...........

前面仲有好多更好的:p

+u+u+u乾爸蝶+u+u+u乾爸蝶+u+u+u乾爸蝶

痛苦始終會過去, 堅持吧

原帖由 ♂》笨笨=超〞▊ 於 2009-5-20 02:55 AM 發表
其實網戀好虛無~
起碼比網戀好得多

面對面既愛情....更痛.....比人當面 講 分手"痛"上加"痛"
仲要死頂回答對方"無野","痛"上加"痛"上加"痛"............

其實網戀好虛無~
起碼比網戀好得多
↑講得好 面對面係好好多架
女死女還在 那怕冇森林
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-18 03:28 AM , Processed in 0.040326 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存