2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝2 期間限定任務推薦
go

[分享] 期間限定任務推薦 [複製鏈接]

今日為大家介紹1個每月11~20號限定既任務-----海風的禮物
係國服個任有唔少$ 而且升等好似都唔錯=3=

攻略自己上網睇=w=
http://concgate.2000fun.com/enter.htm

冇記錯的話
而家好似得返200G

原帖由 達味 於 2009-5-11 04:17 PM 發表
冇記錯的話
而家好似得返200G

岩岩解完 聽日就知

Lv25 -.-

點解 XDD? 我得 Lv15

原帖由 ~熱檸樂~ 於 2009-5-11 04:48 PM 發表
Lv25 -.-
點解 XDD? 我得 Lv15

我14lv=3=逃走解
雖然對名聲好傷XDD

十週年勳章(賀詞)

=口=柑柑~我以為你會好詳~~~~~~~~~~盡既介紹....
你呀你...得一張圖~
不過算... 你唔提我都好少留意果D 限期任...

你話逃走解...場場都逃嗎?

呃呃... 我仲想知條獎勵裙仔令唔令?我想儲衫衫~=V=

原帖由 安祖娜 於 2009-5-11 05:04 PM 發表
=口=柑柑~我以為你會好詳~~~~~~~~~~盡既介紹....
你呀你...得一張圖~
不過算... 你唔提我都好少留意果D 限期任...

你話逃走解...場場都逃嗎?

呃呃... 我仲想知條獎勵裙仔令唔令?我想儲衫衫~=V=

詳盡的靠攻略網好了XDD我只係話比大家知入邊有咩怪同幾lv
其實最主要都係提下大家有任務做=w=d人成日話指示不足
咪教下大家解任務 我的確係場場逃=w="所以真係扣好多名聲

十週年勳章(賀詞)

原帖由 柑仔 於 2009-5-11 05:11 PM 發表

詳盡的靠攻略網好了XDD我只係話比大家知入邊有咩怪同幾lv
其實最主要都係提下大家有任務做=w=d人成日話指示不足
咪教下大家解任務 我的確係場場逃=w="所以真係扣好多名聲

哈~~我有D人仔都無名聲可言... 特別係樵妹~
@@ 都幾令WO~ = =+嘿

「舉高隻手~!!......................唔唔~乖喇~~ 除衫!! 我要老笠你條裙~!!!」XDDDD

原帖由 安祖娜 於 2009-5-11 05:17 PM 發表
哈~~我有D人仔都無名聲可言... 特別係樵妹~
@@ 都幾令WO~ = =+嘿

「舉高隻手~!!......................唔唔~乖喇~~ 除衫!! 我要老笠你條裙~!!!」XDDDD

那是國服的士兵啊 別老笠我啊

諗住入去打鐵剪蟹圖鑑
點知 30lv (我得1xlv

原帖由 hamonic 於 2009-5-11 05:22 PM 發表
諗住入去打鐵剪蟹圖鑑
點知 30lv (我得1xlv

組團越級挑戰吧

原帖由 柑仔 於 2009-5-11 05:26 PM 發表

組團越級挑戰吧  

已經2個人係度打到
勉強吹一次風打2場8隻=.=

十週年勳章(賀詞)

原帖由 柑仔 於 2009-5-11 05:19 PM 發表

那是國服的士兵啊 別老笠我啊

\口/ 我老笠你港服既~ \口/

好~~ 我自己哩幾日拎個5lv 人仔衝入去逃跑解任~
你估我可以嗎?(﹁_﹁)

原帖由 安祖娜 於 2009-5-11 05:29 PM 發表
\口/ 我老笠你港服既~ \口/

好~~ 我自己哩幾日拎個5lv 人仔衝入去逃跑解任~
你估我可以嗎?(﹁_﹁)

港服竟然囉唔到 囧rz 有血寵防應該ok

原帖由 柑仔 於 2009-5-11 16:55 發表

我14lv=3=逃走解
雖然對名聲好傷XDD

d怪幾多血到?

最多帶多d藥同mp去玩

原帖由 ~熱檸樂~ 於 2009-5-11 05:44 PM 發表
d怪幾多血到?
最多帶多d藥同mp去玩

我都未打過=w="所以唔知

原帖由 柑仔 於 2009-5-11 17:47 發表

我都未打過=w="所以唔知

個洞關水屬性

未去 但建議帶地屬裝 出石魔

Quote from 冒險庭園,, 略修正顏色

起始地點伊爾(30,41)備註必須解散隊伍與NPC交談
限制等級Lv1建議隊伍Lv20;5人
必要條件--頭目戰No
時間限制每月11~20日開放重複完成Yes (但得200蚊就唔知解唔解多次)
任務獎賞稱號:岸邊的雜貨郎
道具:連身裙、過關證明(200G)
1.到伊爾(30,41)跟露瑪婆婆交談開啟任務,取得稱號「前往交易所遺跡」與"信件的抄本"

2.從(33,9)進入養殖場 建設預定地,再從(43,14)進入交易所 遺跡

3.從(16,22)的樓梯下樓抵達交易所 地下。調查鐵門(26,10)選「否」輸入「716」 ,稱號變更為「開鎖號碼是……?」。跟賽拉賽拉(24,8)對話後從(11,5)的樓梯上樓回到遺跡,調查書架(6,1)得知12組數字
*此步驟可省略

4.回到地下調查鐵門選「是」輸入「785」 ,稱號變更為「開鎖成功!」。再與賽拉賽拉對話取得"熊手耙"。調查鐵門進入裡面,從(34,9)的樓梯下樓
*迷宮每隔15分鐘消失一次,踩踏樓梯時可以得知剩餘時間,迷宮消失後須等待6分鐘才能再進入
 迷宮內靠近帶隊者的岩蟹河濱寄居蟹會阻礙帶隊者移動

5.在第5地下倉庫使用"信件的抄本"得知需取得的任務道具,同時稱號變更:
【貝殼】-「尋找漂亮的貝殼!」
【重要的東西】-「尋找回憶物品!」
【遙遠國度的硬幣】-「尋找異國的貸幣!」

6.在第5地下倉庫使用"熊手耙"隨機取得相關任務道具,只需保留信件內容中要求的道具:
【貝殼】→"雙殼貝、"螺"
【重要的東西】→"獎牌"、"獎杯"
【遙遠國度的硬幣】→"異國的銅幣"、"異國的銀幣"
*迷宮每隔15分鐘消失一次,在迷宮中可以由訊息得知剩餘時間
 剩餘10分鐘:遠遠地,傳來海浪的聲音……
 剩餘5分鐘:海浪的聲音接近了。
 剩餘2分鐘:海浪的氣息更濃重了。
 剩餘1分鐘:水湧進來了。。不快點回去的話就會被沖走了!!
 迷宮消失:……海浪湧過來了!!
 迷宮消失時整隊被傳送至!?,交出在第5地下倉庫取得的任務道具並傳送回交易所 地下

7.回去找露瑪婆婆對話,持有對應信件內容的任務道具時交出所有任務道具,稱號變更為「岸邊的雜貨郎」,取得"過關證明"並隨機獲得"連身裙",任務完成
*與露瑪婆婆交談時只能持有一個任務道具
道具名稱等級類型說明備註
信件的抄本--其他露瑪婆婆抄寫的孫子信件。
開始找尋物品之前,先看一遍。
※點擊【使用】就可以閱讀了。
放在地上便會消失
無法寄存銀行
無法交易
熊手耙--其他狩獵時便利的小型工具。
※點擊【使用】,就可以挖掘軟土。
放在地上便會消失
無法寄存銀行
無法交易
雙殼貝--其他用作裝飾品的小貝殼。返回登入點便會消失
放在地上便會消失
無法寄存銀行
--其他能聽見潮浪聲的大型貝殼。返回登入點便會消失
放在地上便會消失
無法寄存銀行
獎牌--其他鍍金已經剝落,裡面的材質露了出來。返回登入點便會消失
放在地上便會消失
無法寄存銀行
獎杯--其他暗紅色的鑲金訴說著流逝的歲月。返回登入點便會消失
放在地上便會消失
無法寄存銀行
異國的銅幣--其他上面刻著沒見過的橫長建築物。返回登入點便會消失
放在地上便會消失
無法寄存銀行
異國的銀幣--其他上面刻著美麗的花瓣圖樣。返回登入點便會消失
放在地上便會消失
無法寄存銀行
連身裙1衣服使用容易清洗的素材。--
過關證明1其他【海風的禮物】的過關證明
在冒險者旅店中可換到金幣。
放在地上便會消失
無法寄存銀行
無法交易

冒險庭園我唔會信哂._."因為有時有誤的說

十週年勳章(賀詞)

原帖由 柑仔 於 2009-5-11 05:32 PM 發表

港服竟然囉唔到 囧rz 有血寵防應該ok

下下?乜唔係一定拎到條裙既咩?
定係你過唔到港服既關呀...(﹁_﹁)
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-5 09:08 AM , Processed in 0.042649 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存