2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 $76xx 低溫高效打機組合報告, Q9550 配搭GTX275 OC Ver! ...
返回列表 發新帖 回覆
go

$76xx 低溫高效打機組合報告, Q9550 配搭GTX275 OC Ver! [複製鏈接]

是次機主其實主要都係想多開魔力打機, 而且都會打下單機game咁既

CPU 四核就一定走唔甩架喇, Ram就睇中佢既多開幫佢揀埋DDR2-1000!

顯卡今次用上非公板既GALAXY OC版GTX275, HS已經係巨型既三風扇設計, 散熱絕對冇問題

其他野都係例牌菜...唔係話太特別, 佢多開掛機控溫其實都係重要因素之一既

可以係圖中見到, 呢張GTX275的確好涼快, 完全唔會覺得佢好熱, 夏天都一定冇問題

唯一擔心既就係佢三把風扇, 食塵一定快得好交關, 所以機主真係要勤力少少吸塵喇!

3Dmark06去到萬八分水平, 好足夠機主打機使用喇!

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
西欄花 + 1
sk994084 + 20 感謝分享!

總評分:  威望 + 20  Good + 1   查看全部評分

部機真係幾令啊..
藍色做主調
機箱睇落去又幾順眼
萬8分真係GD!!
魔力20開都無問題啦掛

玩過星曲WEB

我想問...想隻game多開又唔lag係關隻ram事?定係關張顯卡既ram事??
因為我玩緊隻吞食2..但4開就幾lag下...我部腦配備夠玩有突:e6550+8800gs+4gb ram+400w足火牛..但多開就會lag

原帖由 天地無雙 於 2009-5-12 12:46 AM 發表
部機真係幾令啊..
藍色做主調
機箱睇落去又幾順眼
萬8分真係GD!!
魔力20開都無問題啦掛

咁又未必...我自己都有玩過...只會用到1個核心=.="
其他3個都無LOAD既 15開應該不成問題 20開就唔知啦XD

原帖由 西欄花 於 2009-5-12 12:49 AM 發表
我想問...想隻game多開又唔lag係關隻ram事?定係關張顯卡既ram事??
因為我玩緊隻吞食2..但4開就幾lag下...我部腦配備夠玩有突:e6550+8800gs+4gb ram+400w足火牛..但多開就會lag

真係好難答到你, 真係試過先知, 不過我諗都冇乜人咁好閒情試...

就算係換都應該係換CPU先架喇, E6550唔超的話時脈都偏低

呢張死人gtx275..長到飛起..3fans仲要特別長過人..

唔係普通機箱入到

得cooler master 330,334,335個d等等..或超大case先入到-___-
310都入唔到

十週年勳章(賀詞)

有冇list?
d線都執得幾齊

溫度不錯
參考下你個執線方法先

玩過星曲WEB

原帖由 minda325 於 2009-5-12 12:56 AM 發表

真係好難答到你, 真係試過先知, 不過我諗都冇乜人咁好閒情試...

就算係換都應該係換CPU先架喇, E6550唔超的話時脈都偏低

謝謝解答...不過我諗我換都係換顯卡多=.=換CPU唔知換邊個好..可能又要換埋塊版(以家呢塊係技嘉P35)因為預得1000蚊樓下...e7400好似都係好過e6550小小...咁換黎都冇乜用...
顯卡既話如果換9800GT 1GB隻牛夠唔夠推?400w咩牌子唔記得了=.=不過就肯定係有80+

原帖由 西欄花 於 2009-5-12 11:32 PM 發表

謝謝解答...不過我諗我換都係換顯卡多=.=換CPU唔知換邊個好..可能又要換埋塊版(以家呢塊係技嘉P35)因為預得1000蚊樓下...e7400好似都係好過e6550小小...咁換黎都冇乜用...
顯卡既話如果換9800GT 1GB隻牛夠唔夠推? ...

顯卡一千樓下...夠買HD4850 512MB版了

CPU, 一換就上四核喇, 入門級Q8200算係貼近個價..$13xx

你張display而家幾$..

原帖由 yy26880098 於 2009-5-15 11:22 PM 發表
你張display而家幾$..

呢張GALAXY的話, $20xx

部機好型..........

原帖由 古仔` 於 2009-5-16 06:21 AM 發表
部機好型..........

純粹為左型的話, 買張260都可以有三風扇, 不過細舊d姐
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 12:08 PM , Processed in 0.040280 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存