2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 彩虹島 升lv又一問題~~
go

升lv又一問題~~ [複製鏈接]

小弟玩戰,11lv,感到好迷濛...唔知去邊度升好d...
隻game開左唔係好耐,攻略網都冇咩...就上黎呢度問...
聽人講神殿好升,但係一入到去就見到d幾高lv嘅綠凍凍,唔夠打.....
點好?

仲有,我知戰士可以o係三方面加點,我就較常玩劍同拳..
唔知應該點加點呢?

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

劍同拳一齊玩
如果加左劍技同拳技
你可以dell左個人物去
最好3樣 簡一樣黎玩  
如果想玩槍技建議加狂風槍 個一排
唔建議雙修同埋突刺個排

我玩台灣既 技能名可以有出入

熟練槍 低 中 高級 都係一定要加哂
因為槍係以攻擊力為主
衣3招都係加攻同命中 (25點)

集中10    (10點)
力量強化10 (10點)
狂風槍 3   (3點)
旋槍陣 3   (3點)
千衝舞 3   (3點)
龍槍連閃 2    (4點)
迴避態勢8     (8點)

供66點 即係1-66lv既加點法

玩過星曲WEB

原帖由 ☆紫骨Fαι 於 2009-5-12 12:50 發表
劍同拳一齊玩
如果加左劍技同拳技
你可以dell左個人物去
最好3樣 簡一樣黎玩  
如果想玩槍技建議加狂風槍 個一排
唔建議雙修同埋突刺個排

我玩台灣既 技能名 ...

2轉前剩加一排技能未必夠技清怪,特別係多怪既地方。
好似卡帝亞打白虎果度咁,有時2隻白虎加上所有桃都係
晒同一個位,唔夠技清真係好煩..........

原帖由 tibia 於 2009-5-12 19:57 發表

2轉前剩加一排技能未必夠技清怪,特別係多怪既地方。
好似卡帝亞打白虎果度咁,有時2隻白虎加上所有桃都係
晒同一個位,唔夠技清真係好煩..........

的確
我有時都要加幾下一般攻擊
但如果玩槍真係唔建議雙修
如果要雙修就唔夠點點集中個一排

玩過星曲WEB

原帖由 ☆紫骨Fαι 於 2009-5-12 20:03 發表

的確
我有時都要加幾下一般攻擊
但如果玩槍真係唔建議雙修
如果要雙修就唔夠點點集中個一排

要單修可以2轉先單修,2轉前真係雙修比較好。
或者剩係加到20級突刺技就唔好再加上去,用黎
幫手清怪同等CD唔駛俾怪打。

同埋如果雙修到2招60大技,唔好80就2轉。
因為80既2階技仲廢過60技......至少等到95
學到第6個技能,可以用黎連技加上80果招已
經上左軌道同埋95果招比60勁(巴X咁講)

原帖由 tibia 於 2009-5-12 20:10 發表

要單修可以2轉先單修,2轉前真係雙修比較好。
或者剩係加到20級突刺技就唔好再加上去,用黎
幫手清怪同等CD唔駛俾怪打。

同埋如果雙修到2招60大技,唔好80就2轉。
因為80既2階技仲廢過60技......至少等到95
...

突刺 頭2招作用真係不大
我加完迴避態勢後
我就加左突刺係既頭2招
老實講唔多好用
出技慢一慢只係打到前方怪物
但後2招我覺得唔錯
我有個朋友雙修 我見佢都只係用後個2招 即係40 同60
我問過佢 佢同我講話後悔雙修
因為技能點唔夠
命中同攻擊力都低左
所以打怪經常miss 同埋打唔入

如果真係玩槍戰 我只係推薦單修狂風個一排

多謝 ☆ゞ紫骨Fαι同tibia  ge加點建議...小弟真係獲益良多,但更重要ge係...

我呢個lv應該o係邊到升呢?

玩過星曲WEB

原帖由 kevin5l22 於 2009-5-12 23:11 發表
多謝 ☆ゞ紫骨Fαι同tibia  ge加點建議...小弟真係獲益良多,但更重要ge係...

我呢個lv應該o係邊到升呢?

做任絕對升得快,貝城冇既就去艾麗城睇下。

同埋最好練下空中出技,係空中時按1次輕/重攻擊之後就可以按技能。
咁樣靈活度大大增加,令你被怪打到既次數減少,會比較冇咁易死。

一係去神殿1樓打花花衛兵升上14再去打綠凍凍,學識左跳技打綠凍凍就會比較易。
唔建議你打黃甲同8怪,因為太多血.........不如打D少血既怪密死當三番仲好。

又可以11已經打綠凍凍到15轉去貝城地下洞穴打毒蟻,或者去平原打D蟲仔。
不過要小心一次過太多蟲仔會被圍死,唔好學遊咁引一堆。最好3~4隻就夠。
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:00 PM , Processed in 0.026643 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存