2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Fantasy Earth Zero FEZ 資料心得區 死亡數討論貼(@,_@")…【有點文不對題】 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

死亡數討論貼(@,_@")…【有點文不對題】 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

其實今次開貼原因 都係得閒得仔(講笑=v=)
經常見有D人評論一個玩家 勁/廢 都加埋死數入去  我個人希望開尼個貼討論一下~
可以比D意見~(個人感想)

死亡數  0~1 當然很理想~ 2~3 都唔算好多 但多過5次就已經算幾多…
不過 死亡數係唔能夠確實咁顯示出一個玩家ge技術~每場國戰都由100個人控制 可以發生很多不同的事影響死數~
也是客觀一點去講:

個人因素
心理水平不高:心情欠佳、欠自覺性,好勝心強、過度緊張(有點嚴重=v=)…

體能:按錯鍵 kick左出桌面 手痛 等等(比較外來因素)

環境因素
地形,建築物,敵人、己軍/隊員──都要睇玩家應變的能力

技術因素
生梳:太耐無玩就當然會無咁快適應(這點可以略去@v@")

閃避能力、反應、運用環境等等(主觀性質比較多 回覆再討論較佳)

國戰上的性質

水工/擴建、前線/混傷、亂水/混入敵陣…主要減少 或 增加 死數機會…

職業:雙手戰士/片手/法師/遊俠/殘遊/弓遊/戒遊…囧 招出技能方式影響!
例:被人戒死/點死/圍死/殘死/囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧
都唔可一口咬定佢係廢(唔掃隱) 就算比人戒多幾廿次 只係增加左佢係唔掃隱/反應慢尼個事實的證據
仲會因以上咁多點因素影響…
前線──職業:睇番自已職業ge相剋職業、前線位置、技能特性   
戰士、刀遊:不論多少都好被動於敵人(當然自已技術都會影響)
法師 、弓遊 小心點也可以吧…(Hea答-v-)
~尼次小小個人感想就打完!有咩意見 認同又好 唔係又好都回個覆@3@比下意見 討論討論~
已有 3 人評分Good 收起 理由
時光之光 + 1
端木鏡夜 + 1 鼓勵....唔錯呀...
0050 + 2 送的._.

總評分:  Good + 4   查看全部評分

仲有好重要既ping值.__.

人品都是原因(做左龍/刀遊必殺對象)

老實講~我想知點樣可以一場死23次囉...

最緊要睇地圖._."
見我方弱勢 但係成班人傻傻地見有雞汁就死追上去...
就唔好跟la._."囧

介遊一場入面...黎黎去去都係哥幾個=,="
見佢唔到就知咩事la._."囧

死亡數嘛
我睇27k個火雷法影片都死左3次
我講啊...死依仲種野其實好正常...
都係果句....有意識就得

十週年勳章(賀詞)

原帖由 三爪痕 於 2009-5-15 03:30 PM 發表
死亡數嘛
我睇27k個火雷法影片都死左3次
我講啊...死依仲種野其實好正常...
都係果句....有意識就得

=v=棒!~有意識就可…成事靠天~

(職業+國戰上的性質)
嗯,我會說職業有很大影響,例如在主戰線近戰職業比遠攻的容易被人打暈(站得前嘛),被暈可是一大FEZ主戰線死因。

另外那「就算比人戒多幾廿次 只係增加左佢係唔掃隱/反應慢尼個事實的證據」,說不定是給高手刀遊團盯上了。網上看過台服有專門抄小路五連殘廢/懲戒的刀遊暗殺團,聽到也覺得恐怖。你掃到前面有兩個,避一個用指標追蹤一個,身後的那三個已能碰到你了...掃隱每次只能追蹤一個啊!

(因為自己是刀遊,經常到處找刀遊文的人。)

十週年勳章(賀詞)

原帖由 心揚 於 2009-5-16 01:39 AM 發表
(職業+國戰上的性質)
嗯,我會說職業有很大影響,例如在主戰線近戰職業比遠攻的容易被人打暈(站得前嘛),被暈可是一大FEZ主戰線死因。

另外那「就算比人戒多幾廿次 只係增加左佢係唔掃隱/反應慢尼個事實的證據」 ...

e加都唔算多刀…
岩岩改技果排…一掃
一大堆圈圈 有大有細有黃有紅
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-17 03:19 PM , Processed in 0.035784 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存