2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 $61xx INTEL 四核Q9400 @ 3.2 Ghz 配搭HD4870 1GB版 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

$61xx INTEL 四核Q9400 @ 3.2 Ghz 配搭HD4870 1GB版 [複製鏈接]

今次機主預左既budget都算係中等價錢既電腦

主要玩既都係單機game, GTA4亦都想玩到!

顯卡方面HD4870就走唔甩架喇, 價錢都叫抵玩

CPU方面, 計哂其他就夠錢買Q9400!

其餘都絛無乜特別, 溫度都同其他機差唔多, 9cm x 2的確係幫助到吹到北橋散熱

不過用呢d熱些少既卡, 北橋明顯係比用d低一級既卡如HD4850熱些少

所以用熱卡既朋友, 記得要做足散熱功夫迎接夏天喇!

INTEL Core 2 Quad Q9400
GIGABYTE EP45-UD3LR
A-DATA DDR2-800 2GBx2
HIS HD4870 1GB DDR5
Western Digital 500GB/16MB/SATAII/YS
LG GH22N / SATA
Corsair VX550
CoolerMaster Geminii S
AS5, Case Fan ect.

已有 1 人評分威望 收起 理由
永遠不一樣 + 20 感謝分享!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

CoolerMasrer Geminii S
呢個幾多錢到?
今日行街見到有...
不過得單FAN 好似係9CM FAN黎既賣245$

原帖由 Flame~Haze 於 2009-5-14 09:11 PM 發表
CoolerMasrer Geminii S
呢個幾多錢到?
今日行街見到有...
不過得單FAN 好似係9CM FAN黎既賣245$

有d地方賣$245, 有d賣$235, 十蚊就是但啦

呢隻係配12cm風扇 , 本身跟個把野唔係9 cm

我見佢個合,個圖得一個風扇既...
左邊個圖呢...又係2個風扇WOR...
我真係唔知信知封面,定係佢左邊果D圖好...

另外呢...如果要用2個12CM 既FAN...
個底版會唔會唔夠長呢?
我用既係P5Q SE.....

風神鍛裝唔到2把12cm fan架.....風神匠先裝到
其實唔關底板夠唔夠長事.....係關你個機箱會唔會頂住

回復 6# okmijn123 的帖子

有咩分別丫...
風神鍛 同埋 風神匠?
邊一隻勁D?
價錢又係幾多到?
個幾相要幾大先用到2個12CM FAN果隻呢?

原帖由 Flame~Haze 於 2009-5-14 10:18 PM 發表
有咩分別丫...
風神鍛 同埋 風神匠?
邊一隻勁D?
價錢又係幾多到?
個幾相要幾大先用到2個12CM FAN果隻呢?

風神匠強d, 但太長太大舊喇...

風神鍛絕對夠用...2隻9cm絕對唔失禮
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:07 PM , Processed in 0.027256 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存