2000FUN論壇

搜索
go

弓遊問題 [複製鏈接]

唔知點解近排多左人玩弓遊
但係d弓遊我都唔知點形容好
空襲.箭雨破冰
最緊要我都唔知佢地用咩技清傷...唔記得左精準定空襲
亂黎嫁..
有貫骨又唔識用...
要用個時姐係help人個時...又唔用波...係到用精準同箭雨...把鬼咩...
唔要用個時又無lala射幾次出去...
唔該d弓遊可以有效控制pw
唔好話無pw出貫骨呢d廢話
仲有出技睇情況...唔好亂出一通...
弓遊唔係屈到傷就算...

就算沒pw
其實一按c 都回很快....(再加星水的話)

回魔石+星藍+坐低
5秒貫一次

不嬲弓遊係咁架啦= =
睇下條友識唔識玩

原帖由 馬沙亞斯洛布 於 2009-5-15 07:23 PM 發表
不嬲弓遊係咁架啦= =
睇下條友識唔識玩

咩叫弓遊不嬲咁??
我而家就係同緊唔識玩GE人唔好亂玩
唔係害死人...

仲有D人都識講PW 好容易回...
但總唔明點解D弓遊都係HELP唔到人...
3個弓遊 無1個識HELP...唉...

依排打國戰
輸的一方通常都係多弓遊
問題真係好嚴重
除左係喺唔同情況出錯技外
還有打錯目標
弓遊應該主力打法師 cut技
但現在卻有很多主力打戰士的弓遊- -

講真一野貫骨76pw
靠坐低回mp 黎救人其實冇咩用
5秒可以貫一次, 但遇著勁團
基本上暈左3 秒內隻人已經死左
後面隻弓坐得黎都救唔切
與其靠坐, 不如keep 住提自己忍手唔好"不停"出技

不過有時知易行難ge
就算有意識, 都唔係一下子就做得到

要射敵方后面d法師- -   又驚佢地前面d戰'
所以經常會用到箭雨同非鷹e兩招技'

話說琴日見到綠國有條友- -  成場見佢貫
正係貫- -   貫左成2m up傷 '   不過唔係好明有咩用'

我用貫骨既目的:救人   清路(幫合成)     汁雞     貫下騎,死0

我既心得:
弓游正常黎講要有人護- -
最好跟住戰士走'  因為自救能力勁低'(除非你ping好低 or 好高 )
一見唔係好對路' 就快d走'   見到邊個走唔到就幫一幫佢' 救到就最好' 不過一個死好過兩個死'  
唔好沖咁前'  防太低'  而加你知有d刀仔唔係人咁品'  見你低防就介q你'
得閒多d掃隱'  打左佢出黎'

小弟玩弓一般黎講唔勁'  以上只是玩左咁耐既一d經驗'
以上可以參考下'

講真d人轉弓遊都系想屈傷..
弓手屈傷甘易..
不如幫手壓下線..幫下隊友仲好- -

咁我ge 打法係唔係好有問題....- -?..
我玩開打戰士個位, 精準穿過人地戰士群打後面個d 遊同法.....
冇pw 即刻後退....
係前面見到對面有人小血, 換強力番band 佢一兩下

見到自己友小血, 一下貫埋去.....救到死小個, 救唔到唔係我錯 = =

其實你弓遊鍾意打咩都得- -
最緊要中...又要扣得多
你用空襲打戰士 多如啦...你用強力下下中 呢d就good啦
反而我發覺d弓遊係咁用強力射法c又唔中
咁不如射精準啦係咪先
最緊要佢地係唔識help 只係識屈傷呢樣先頂肺...

我今日國戰好開心俾人暈左之後..係咁有空襲黎幫我擋技XDDD
    d重壓 地火全部揮空XDDD  然後俾我走到-3-

原帖由 冬螢x飛雪 於 2009-5-17 12:05 AM 發表
我今日國戰好開心俾人暈左之後..係咁有空襲黎幫我擋技XDDD
    d重壓 地火全部揮空XDDD  然後俾我走到-3-

你都好=]
我比d空襲射到highhigh 都唔明d人可以咁無聊

原帖由 雪長空 於 2009-5-16 10:03 PM 發表
咁我ge 打法係唔係好有問題....- -?..
我玩開打戰士個位, 精準穿過人地戰士群打後面個d 遊同法.....
冇pw 即刻後退....
係前面見到對面有人小血, 換強力番band 佢一兩下

見到自己友小血, 一下貫埋去.....救到死 ...

我上戰士位永遠冇人幫- -'

弓遊根本係最難玩得好既職業
個個諗住遠可以亂玩-.-
所以唔好怪有時d團唔收遊

另外, 就算v團入面都有人強力破冰的 (當然付近有出緊火d 同盾戰行緊埋去)
所以教導弓遊呢個工作要 好優先

原帖由 *命運* 於 2009-5-17 11:59 AM 發表
弓遊根本係最難玩得好既職業
個個諗住遠可以亂玩-.-
所以唔好怪有時d團唔收遊

另外, 就算v團入面都有人強力破冰的 (當然付近有出緊火d 同盾戰行緊埋去)
所以教導弓遊呢個工作要 好優先

弓遊唔識玩真係唔好玩...
唔係變害人多過幫人...

講真打法c吾洗用強力..除非你好用信心中..
但我打親戰士都會用強力..or網射(好難中- -)

我琴日見識過8隻弓遊狂貫既力量

我見識到N個人狂出箭雨屈一個人的力量(誤)

好老實....弓遊...永遠都係fez入邊最容易上手但最難精既職業
但同一個場弓遊太多存在既問題同時亦都係太大......主線根本壓唔到....
再加上紫國唔知點解硬係有種好勁既吸引力....所以唔識or新手...都會係紫國玩隻遊俠黎玩......造成左近排所謂一多弓遊就輸壓線問題.....

經常聽到二個說法..弓遊唔用貫骨救人...弓遊剩係識貫
其實問題都係來自於本身果個弓遊對弓遊ze個職業既做法~
.....要做好一個弓遊真係好難....你冇可能長期keep住咁高pw係身.....(除非你係打定自己果場只係救人)
有時...戰士衝太前又要弓遊救....咁好難怪人救你唔到....
正常情況.....弓遊只會幫你cut後面d大法技...同毒火慢d戰士....出貫骨晒pw又救唔到人
倒不如為後面既人做d野......
破冰問題...一直都係弓遊比人針對去討論既問題
破冰我覺得冇所謂...但最重要自己識睇時機.....
eg:附近有大技法師,盾戰....當然係盡量留比佢地打....但有時..條戰線根本唔容許佢地過去打冰左既人......果陣弓遊用毒箭or強力破冰絕對唔係問題.....唔破反而係409...如果冰果個係無痛克職業....最好火箭強力.....更加爽yy
eg2:有其他高輸出傷害既職打破冰的時候....弓遊根本唔需要理會破冰第一下
你玩連combo仲好....冇痛克一定連到......有痛克根本佢比人破完冰後一定小跳....
以弓遊既距離更加可以係無痛苦地整二野佢爽下

409箭雨......我e個又唔覺得太大問題....最起碼佢真係磨緊後面d人既血(當佢呃傷)
但都好過空襲蓋技..409貫骨先

講左咁多廢話先=]
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 08:37 AM , Processed in 0.037335 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存