2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 美容髮型講場 關於男仔的皮膚問題:0
返回列表 發新帖 回覆
go

[美容-皮膚問題] 關於男仔的皮膚問題:0 [複製鏈接]

我其實唔知男仔日常應該點樣洗面=[
我整係經常用水洗炸...
但好似無用....我皮膚係油性...暗蒼果類
1.其實男仔應該點洗面架= =?
2.我想知點樣清暗蒼印= =?
3.萬寧同屈巨士d sales 話我係入面有污租  要用深層清洗   
我都想試....但要用mask  有冇好介紹呀=??
PS(價錢唔好咁貴...因為要電髮...
唔該各位幫手解答

原帖由 ~天地~ 於 2009-5-15 06:47 PM 發表
3.萬寧同屈巨士d sales 話我係入面有污租 ...

要電髮..
其實你要靚又想平..真係難d..
唔係話要貴..但你理好皮fu先電髮lor..
你直接問返萬寧d姐姐未得lor..
你有暗倉可以係萬寧買o'slee隻茶樹油..5x.x蚊..
清水冇咩用..要用返d控油性既洗面用品lor..

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

原帖由 ~天地~ 於 2009-5-15 06:47 PM 發表
3.萬寧同屈巨士d sales 話我係入面有污租 ...

em......其實洗面的話, 如果用既係洗面泡沫, 咁首先就應該加少少水係掌心慢慢起泡, 然後用豐富既泡沫係臉上打圈~
(詳細請見→洗面產品起泡的方法)
但其實d資料已經好舊~連d相都唔見埋~_~
而家連sasa都有起泡網賣, 多左好多起泡工具既選擇~
有咩睇唔明就係呢度問啦~

清暗瘡印方面呢......如果你係靠護膚品的話, 我諗你唔駛旨意電髮架啦~oo~"
傳說中用砂糖做磨砂可以去印, 以慳錢角度黎講你可以試試既~
不過緊記要輕力~同埋用完記得沖乾淨呢~

再一次請大家唔好老屈萬寧姐姐同屈臣氏姐姐~佢地絕對唔會咁得閒sell你地~
會行埋你身邊好似烏蠅咁煩既一定係駐紮係萬寧/屈臣氏既專櫃品牌既職員
(仲要一定係某幾個品牌....例如ultixx II呀.....orlaxx呀......xx17呀......個d先會數臭你既皮膚, 以為可以嚇到你會幫襯囉)

深層清潔黎講, 我覺得lush係好用同抵用既, 不過都要起碼$99/125g, 大罌抵用d, $155/315g~如果有密封樽的話, 同其他人對分一罌大既會最好~因為佢保質期得三個月~
如果唔介意買水貨既, 可以考慮borghese既fango, 212g裝長期係卓悅sasa賣緊$89-98左右~不過fango用完好乾~所以我先另覓lush做新歡=p
如果連呢d價錢都承受唔黎既......我建議你護膚同整頭二選一=_=因為兩者不可兼得=_=......

百幾蚊仲可以=''=
咁就試試lush@@

我做緊果間DIY護膚我D  fd試過都話幾好..
你有興趣可add我msn..
我介紹俾你..
小sion子: 請勿留下任何私人聯絡方法

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

唔好咬耳仔啦~
真係有好野介紹應該公諸同好嘛~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 04:36 PM , Processed in 0.035447 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存