2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 電腦硬件及砌機交流 $8xxx 強勁打機組合, Q9650 @ 3.6Ghz 配搭 HD4890 @ 900 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

$8xxx 強勁打機組合, Q9650 @ 3.6Ghz 配搭 HD4890 @ 900Mhz! [複製鏈接]

是次機主預左九千至一萬蚊budget, 不過又冇話想洗哂佢咁, 始終錢都係要辛苦搵番黎丫麻!

左揀右揀, 係呢個i7同呢個C2Q之間諗左好耐...

最後都係決定玩C2Q, 用上非Extreme版中最高規格既Q9650

外頻少超400, 時脈已經達到3.6Ghz水平, 配埋張HD4890 1GB TB版, Ram亦上埋DDR2-1066

呢對Ram認真唔話得, 2.1V @ 5-5-5-15 @ 1066Mhz , 呢個價錢黎講的確係好吸引!

3Dmark06已經達接近萬九分水平, 以機主隻22" LCD (1680x1050) 就算GTA4都可以盡情咁玩喇!

已有 1 人評分威望 收起 理由
sk994084 + 20 感謝分享!

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

俾我就會用i7~ 耐用好多......

原帖由 打機是我的生命 於 2009-5-16 09:57 PM 發表
俾我就會用i7~ 耐用好多......

冇話耐用唔耐用, 查實遊戲表現方面i7同Q9650真係互有輸贏喎

而且i7另一大問題係熱d喇真係

不論i7也好, Q9650也好, 相信用幾年都係一樣要成部換.....

唔超頻唔好玩i7
4890既溫度都唔錯下

原帖由 minda325 於 2009-5-16 09:59 PM 發表

冇話耐用唔耐用, 查實遊戲表現方面i7同Q9650真係互有輸贏喎

而且i7另一大問題係熱d喇真係

不論i7也好, Q9650也好, 相信用幾年都係一樣要成部換.....

i7 除左遊戲表現優勢好小之外~ 其他方面都勁過Q965好多~ 所以係耐用過佢
而且砌部
i7 920 ~ MSI X58~ HIS 4890 Turbo~ 3GB DDR3~ 640GB~ VX550~ CM690~ 搭多隻AXP-140~
買埋Window 粗計 埋單 都係9千銀左右~
平心而論~
個人黎講都會揀i7~

原帖由 打機是我的生命 於 2009-5-17 01:17 AM 發表

i7 除左遊戲表現優勢好小之外~ 其他方面都勁過Q965好多~ 所以係耐用過佢
而且砌部
i7 920 ~ MSI X58~ HIS 4890 Turbo~ 3GB DDR3~ 640GB~ VX550~ CM690~ 搭多隻AXP-140~
買埋Window 粗計 埋單 都係9千銀左右~
...

i7佢應該唔會少超添喇, Q9650就一定例牌超

當初我自己寫list呢個budget其實都係揀左i7呢

不過佢好睇重打機, 我都比佢自己選擇呢

原帖由 minda325 於 2009-5-17 06:36 PM 發表

i7佢應該唔會少超添喇, Q9650就一定例牌超

當初我自己寫list呢個budget其實都係揀左i7呢

不過佢好睇重打機, 我都比佢自己選擇呢

得wow~ 俾埋個客揀~ 有商有量~ 不過Gainward 唔係有隻2千3 o既 285咩~ 前排係展升開始有得賣~ 照計應該夠錢上埋

原帖由 打機是我的生命 於 2009-5-17 07:16 PM 發表

得wow~ 俾埋個客揀~ 有商有量~ 不過Gainward 唔係有隻2千3 o既 285咩~ 前排係展升開始有得賣~ 照計應該夠錢上埋

GALAXY 都有張係26xx姐, 比你揀得呢d貴卡都唔敢亂黎喇

不過你都知呢兩張野差唔遠...冇必要上285...4890 @ 900Mhz 真係唔係輸太多, 唔值比多咁多
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 08:17 AM , Processed in 0.033174 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存