2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 永恆紀元-Aion 《永恆紀元》資料區 [活動]守護星個人心得
返回列表 發新帖 回覆
go

[活動]守護星個人心得 [複製鏈接]

一開始玩守護完全係因為佢嘅外形, 但係點知aion入面, 原來呢個肉盾喺各方面都十分平均
影響佢嘅有好多原素:
第1, 天生血多
第2, 可以用盾
第3, aion裝備插槽多
點解各方面都平均, 以下有個詳解
先講單練, 基本上1~20級用綠裝都冇問題, 因為可以買藥粉同繃帶補血, 唯一要注意嘅係裝備
有錢的話就去中介(拍賣)買, 盡量買啲有+盾牌防禦嘅, 插槽方面隨個人喜好, 打到咩就插咩, 有加致命可以留返後用或者放上中介賣俾人
技能方面注意盾技, 因為頭20級盾技有3種, 其中兩種係要成功抽怪先可以用, 但留意, 手快呢兩招盾技係可以一齊放, 換句話說擋一下可以打返兩下
團練基本上頭20lv係冇用, 18~22lv可以組人打黑腳部落解任打裝

升到25lv, 情況會有個大轉變
可以去深淵
有藍裝, 橙裝
之前留低嘅+致命石可以大派用埸, 因為可以去深淵, 打嘅怪一般同普通怪一樣, 但係exp就多10%~15%
用鎚+全身致命石頭已經可以解決單練問題
有錢就買藍裝橙裝, 後者嘅素質可以用到30lv, 而致命方面加到大約350就ok
飾物我都係用+致命, 由於本身有盾&血多, 盾牌防禦同加血嘅石頭已經唔洗用
再加血石太多血, 奶媽會唔高興
由於可以去深淵, 隨時會俾敵方玩家打
守護星pvp只要注意暈人同睇準時間放盾技, 爆起上嚟真係可以秒人
打到一半血可以放銅牆鐵壁(+盾防), 用完你會發覺補滿血同+50%血
如果你用4~5件橙裝咁樣應該已經冇乜人打得死你, 除非俾魔星偷襲
緊記武器一定要加過!

好難升- -"
升到44已經想死- -"
不過升升下都到左47......
慢慢啦

岩岩煉左隻守上左 45 其實有幾點唔太認同 全爆我試過  但係唔夠 爆攻 好用 350爆係岩  350爆之後唔好再插爆石 插攻+5  攻擊會高好多 殺人都易好多  另外團煉 擋王 守始終係一個團體職  血石+盾防石係必要  一半血石一半盾石 點解要盾石?因為檔一下減小65%傷害(金盾+10) 本身高防+減65%傷+肥美既血 冇咩王頂唔到 所以要有2套裝 所以一隻勁既守 分分鐘比 殺星 要既錢仲可怕

當然我個人認為  百夫長裝 本身6洞+數值ok  比唔小金裝好 用黎插爆擊同攻石就唔錯  血盾裝就用 普通同級藍裝黎插  藍裝最小4洞以上 幾本上係最平都ok勁既 組合

多謝分享
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 02:05 PM , Processed in 0.029499 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存