2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 足球討論區 摩連奴:在意甲奪冠比在英超難太多
返回列表 發新帖 回覆
go

摩連奴:在意甲奪冠比在英超難太多 [複製鏈接]

摩連奴仍以冷靜、孤高的方式品嚐著冠軍。球迷讓他一起跳,他才跟著跳;球隊在賓館慶祝派對,他只逗留10分鐘馬上離開;午夜球員們泡吧,他不參加。這就是「特別的一個」。

他承認上週六晚不想到米蘭城慶祝,而留在皮內蒂納保持低調,「但以施薩為首的很多球員圍著我說,‘我們工作了10個月,就為這一刻。我們該去,而你,該和我們一起!’那個時刻,教練的權力早就不好使了,道理是站在情感一邊的,小夥子們配得上去米蘭慶祝,派對該是他們的。我很享受周圍的快樂,我真沒想到莫拉蒂能高興成那樣。」

對球迷邀請他一起慶祝,摩連奴笑說:「我有點靦腆,可我要是不照辦,他們會一直要求我做。才到國米一年就和球迷有了緊密的關係我十分滿足,他們看到了,我可以有缺點,但我是帶著熱誠、勤勉、真心來的,而且馬上達到了目標。我還想提一下‘零冠軍’的說法,無論怎樣我的前提都是尊重別人,希望岩布仙尼和大家都能明白,或許明年,祖雲達斯和米蘭就能拿起寫有這句話的球衣慶祝了。」得意並不忘形,摩連奴贏得讚譽,《米蘭體育報》讚賞「他贏得雙重冠軍,沒人比他會控制氣氛。」

摩連奴繼續強調冠軍來之不易,「在英超拿一個冠軍比在意甲容易多了。曼聯、利物浦、車路士是比國米、米蘭、祖雲達斯強,可第四名以下,意甲球隊要比英超的更強更平衡。還有,我剛來時發現國米是個行將走到盡頭的球隊,好多主力球員都已經奪過冠軍,6個球員超過33歲,12個球員超過30歲,這兒的環境逼迫我必須拿出平生所學才能贏得點東西。這支國米到底有多少摩連奴的成分?零!我只不過在這度了10個月的假,能在皮內蒂納度過11月和12月就好比在瑞士的聖莫里茨(阿爾卑斯腳下的雪景旅遊勝地)享受。我總是很幸運地在奪冠球隊教練席上度假,這運氣都降臨在我頭上14次了。」

(內容由新浪北京提供)

""還有,我剛來時發現國米是個行將走到盡頭的球隊,好多主力球員都已經奪過冠軍,6個球員超過33歲,12個球員超過30歲,這兒的環境逼迫我必須拿出平生所學才能贏得點東西。""

果然係牙擦王!!好欣賞佢真係!

好臭串

十週年勳章(賀詞)

串得好啊^^

原帖由 無能不幸 於 2009-5-22 03:21 PM 發表
""還有,我剛來時發現國米是個行將走到盡頭的球隊,好多主力球員都已經奪過冠軍,6個球員超過33歲,12個球員超過30歲,這兒的環境逼迫我必須拿出平生所學才能贏得點東西。""

果然係牙擦王!!好欣賞佢真係!

我睇落呢句唔係牙擦...反而係冇以前咁串
以前佢一定話冇難度

教ac,羅馬,祖記...囉到冠軍就真係勁...
已有 1 人評分Good 收起 理由
dog1210 + 1 ON9仔作出ON9回應既報酬,1分多左,唔洗多謝

總評分:  Good + 1   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

唔知有冇人提番意大利盃俾人炒3蛋果場呢

原帖由 BOBOBOYBOBO 於 2009-5-22 18:20 發表
教ac,羅馬,祖記...囉到冠軍就真係勁...

你咁講法..ja係依3隊波冇機會

真心佩服犘連奴 由佢係英超果陣以經好欣賞佢  犘生係車仔既成功 我諗好多車仔迷都會好掛住佢
以前係車仔橫掃英超拎到冠軍 d偏激球迷就話係用錢換返黎既 無人會服佢 連車仔班主阿佈都炒埋佢ps(我估阿佈以家一定好後悔 ) 以家去到國米 第一年就拎意甲冠軍 d人又話意甲屎 國米拎冠軍係應份既 完全唔關犘生有無料事
真係好想問 究竟有幾多人識睇波=.= 我係曼聯球迷 但我真心欣賞犘生  希望費sir第時退休 會係犘生接手曼聯 ^^

文仙尼既功力都拎到既聯賽   摩佬你拎唔到就仆街啦
摩佬過左國米根本1d新突破到冇  歐聯依舊16強收皮  來來去去都係1冠

十週年勳章(賀詞)

有個point不得不承認既係意甲中下流係勁過英超果d...

十週年勳章(賀詞)

原帖由 白髮鬼 於 22-5-2009 08:54 PM 發表
真心佩服犘連奴 由佢係英超果陣以經好欣賞佢  犘生係車仔既成功 我諗好多車仔迷都會好掛住佢
以前係車仔橫掃英超拎到冠軍 d偏激球迷就話係用錢換返黎既 無人會服佢 連車仔班主阿佈都炒埋佢ps(我估阿佈以家一定好後 ...

最怕果陣MU人見人憎
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-7 07:52 AM , Processed in 0.043029 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存