2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 永恆紀元-Aion 《永恆紀元》資料區 [活動]守護星 插石裝備經驗篇
返回列表 發新帖 回覆
go

[活動]守護星 插石裝備經驗篇 [複製鏈接]

笑傲無雙

好多人應為守護星都應該盾防第一.生命第二.物防第三.

守護將打盾防石頭,我覺得插生命石都唔插盾防

因為你頂BOSS有銅牆技能,4個挑釁技能一輪之後,直接銅牆+1000盾防。隨便2000+盾防,仲唔夠?

等4個挑釁技CD一滿,直接輪一圈,再開銅牆。仲有頂唔到既boss?

裝備選擇,lv高唔係最好

例如我e家拎既盾,係45級的藍盾,658盾防40%減傷 +157生命+64盾防。武器就係大眾武器43黃武

其實拎25盾好過拎45,點到+10,就有60%減傷!25的黃盾,又好強。10個45的石頭就搞定

石頭200W左右,盾牌80-100W,成本300W。總價值和我那個藍盾差不多,性價就高左

升級定係PK打BOSS,OBS裝備絕對係王道。

玩守護都知,雙重盔甲這個技能屈機

屬性為,消除自身所有負面狀態,並且減傷傷害50
  我一開始以為係垃圾技能,經過多次PK測試,其實係50% 傷害。

守護本來就高防,再+埋呢個技能,根本打不死。

還有就係注意OBS裝備最下面那個屬性,減少PC傷害2.4或者3.7

實際就係減少傷害的百分比,好多人淨係睇OBS表面的屬性。

一套30黃OBS,總體能減少20%+的傷害

有d人講,30裝備,強化起黎,成本低,一套+5唔難,有錢既強10都得tim。強10 OBS套裝屬性比40級的OBS要強,但係如果你著一套40黃OBS,你一定強唔到。強化40obs裝 要5x lv石頭 點搵咁多5xlv石頭 你一粒計番成本天價根本就係。
  咁著一套強5的30級黃OBS的守護,拎個減傷60%的盾,一套衣服減傷20%,就80%了,雙重一開,再減少50%,還有均衡的盔甲,治愈之手,瞬間滿血技能

計番條數…..要幾耐先打得死你呢隻小強v.v
  仲要未計埋插石既效果

咁守護最需要d咩?答案: 攻擊

如果全部用+5g石頭咪好勁?

姐係相當於你提前拿了60級武器的概念

攻擊絕對唔會比同級劍星差,但係你有拉人技能。殺人比劍星更easy

近乎不死+高攻,出去單挑,除了治愈護法,有咩驚??

已有 1 人評分Good 收起 理由
dragongirl + 1

總評分:  Good + 1   查看全部評分

好詳細 多謝分享  繼續努力丫

笑傲無雙

多謝支持 ^__^ cccc

呢個POST 你係轉貼嫁嗎?~

多謝分享, 我諗住做守護@@
不過未玩過就係咁都有d唔明

聽你咁講....玩守護好似要好有咪先得喎

笑傲無雙

原帖由 夜一 於 2009-5-25 01:45 AM 發表
聽你咁講....玩守護好似要好有咪先得喎

當然愈有錢愈勁

其實玩咩GAME都係愈有錢愈好架啦~_~
努力賺錢吧
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 02:47 AM , Processed in 0.031974 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存